Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO

/ #47771 Re: Re: Re: CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO

2016-07-24 06:16

#47770: CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO - Re: Re: CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO 

 continuare....

Reporter: Cazul concret, al directorului de la Bagdasar. Una dintre acuzaţii este cea de mită din banii pentru reactivi. Vă întreb: aţi încuraja oamenii să apeleze la sistemul românesc de sănătate, să meargă în spitale zilele acestea?

Laura Codruţa Kovesi: Da, sigur. Majoritatea medicilor sunt corecţi, îşi fac treaba. Şi eu mă duc la doctor, şi eu îmi fac analizele o dată la şase luni. Şi eu am suferit o operaţie în România. Am avut mâna ruptă şi am fost operată în România, m-am dus la un spital din România cu toată încrederea. Faptul că se întâmplă infracţiuni de corupţie într-un spital sau un manager de spital este anchetat de DNA nu înseamnă că tot sistemul este la fel. Sunt probleme izolate, în care noi intervenim. Asta nu înseamnă că medicii în România nu sunt buni.

Reporter: Totuşi, sentimentul în România e că nu eşti în siguranţă în spitale.

Laura Codruţa Kovesi: Repet, noi facem investigaţii pentru fapte de corupţie. Nu ştiu ce se întâmplă la Ministerul Sănătăţii, dar am avut secretar de stat trimis în judecată în acest an, am avut un director din Ministerul Sănătăţii trimis în judecată, am avut anul trecut zece manageri de spital trimişi în judecată pentru fapte de corupţie şi este un semnal de alarmă. Noi, ca procurori, facem investigaţii, dar faptul că noi am identificat un manager de spital corupt nu înseamnă că toţi sunt corupţi.

Reporter: În investigaţiile făcute sau în informările primite, aţi întâlnit acea a doua firma clonă, Hexi Farma?

Laura Codruţa Kovesi: Nu vă pot confirma. Pot doar să vă spun că, dacă anumite lucruri nu le spunem public, nu înseamnă că nu se întâmplă. A fost o întreagă dezbatere că de ce DNA nu face investigaţii, timp în care noi eram deja foarte avansaţi în anchetă şi am identificat conturile din străinătate, în mai puţin de trei săptămâni am reuşit să refacem circuitul  financiar. Anchetele nu se fac anunţând dinainte, pentru că atunci rişti să pierzi foarte multe probe, să nu mai afli adevărul.

Reporter: Când aţi auzit prima dată de Hexi Pharma?

Laura Codruţa Kovesi: Nu vă pot confirma.

 video http://www.news.ro/embed/15500203

Reporter: Cum se descurcă DNA cu acest nou regim al interceptărilor, fără ajutorul SRI?

Laura Codruţa Kovesi: Foarte greu ne descurcăm şi nu este doar fără ajutorul SRI, ci fără ajutorul serviciilor. Este foarte greu, e o lipsă de resurse financiare, umane, pentru că noi am primit acele 40 de posturi, dar până în prezent nu au fost detaşaţi poliţiştii. Lucrăm în continuare  cu aceleaşi resurse.

Reporter: V-a afectat şi în instanţă, adică au fost respinse interceptările făcute de servicii?

Laura Codruţa Kovesi: Ne-au afectat din două perspective: în primul rând, pentru că dosarele se fac mai greu, nu avem suficiente resurse pentru a le face în ritmul în care dorim. În al doilea rând, au fost şi instanţe de judecată care au admis anularea unor probe din cauza acestei decizii.

Reporter: Relaţia cu SIE e mai bună?

Laura Codruţa Kovesi: Este la fel.

Reporter: A ”obosit” DNA?

Laura Codruţa Kovesi: Vi se pare că suntem obosiţi? Mie mi se pare că în ultimele săptămâni, dimpotrivă. După decizia Curţii Constituţionale vă vom putea răspunde dacă ne mai putem face treaba sau nu. Eu vă asigur că lucrăm în acelaşi ritm.  Nu suntem deloc obosiţi.

Reporter:  Corupţia afectează siguranţa naţională. În acest context, vă întreb ce părere aveţi despre faptul ca procurorul-şef al DNA să fie membru al CSAT?

Laura Codruţa Kovesi: Opinia mea este că nu are ce să caute procurorul-şef în CSAT, nici măcar procurorul general, şi pot să afirm acest lucru, pentru că am fost şase ani procuror general. Dacă sunt situaţii care vizează activitatea Parchetelor legate de elemente de siguranţă naţională, nu este nicio interdicţie ca procurorul general sau procurorul-şef al DNA să fie invitat la una sau două şedinţe, dar nu trebuie să fie membru permanent.

Reporter: Dacă ne uităm puţin la tablou: anumite birouri DNA din ţară au activitate mai mare, Ploieşti, Braşov, iar altele mai puţină. De pildă, regiunea Moldova.

Laura Codruţa Kovesi: De foarte multe ori, interesul presei nu se axează pe anumite cazuri.Dacă ne uităm statistic, majoritatea serviciilor teritoriale sunt foarte active. Aţi spus de Moldova, să ne uităm în ultimele două săptămâni ce s-a întâmplat la Iaşi. Vă contrazic total. Sunt situaţii în care servicii teritoriale fac dosare importante, dar meritul este atribuit structurii centrale.

Reporter: O întrebare pe care nu v-am pus-o, dar aţi fi vrut să răspundeţi?

Laura Codruţa Kovesi: Nu, dar aş vrea să vă spun că pentru noi este extrem de importantă ziua de  15 iunie. Nu pentru noi neapărat, ca procurori, ci pentru cetăţeni, pentru a trăi într-o ţară lipsită de corupţie. Vrem să ne putem face treaba şi vrem să ne păstrăm competenţele.

Reporter: Este important un mesaj al ministrului Justiţiei?

Laura Codruţa Kovesi: Este important mesajul oricărei persoane care deţine o funcţie publică  şi este important ce vor face judecătorii Curţii Constituţionale.

sursa: http://www.news.ro/justitie/