Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Veţeleanu îşi trimite şeful la puşcărie: „Mircia Gutău a fost consilier onorific”, adică ilegal în P

/ #47725 Veţeleanu îşi trimite şeful la puşcărie: „Mircia Gutău a fost consilier onorific”, adică ilegal în P

2016-07-18 15:27

Veţeleanu îşi trimite şeful la puşcărie: „Mircia Gutău a fost consilier onorific”, adică ilegal în Primăria Râmnicului

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a recunoscut săptămâna aceasta că în perioada 26.06.2016 – 09.07.2016, Mircia Gutău a încălcat Art. 240 Cod penal – Uzurparea de calităţi oficiale, prin  Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate. Perioadă în care Veţeleanu ocupa calitatea de primar interimar. Într-un stat de drept, afirmaţia viceprimarului PER l-ar trimite pe Mircia Gutău direct la puşcărie pe o perioadă de cel mult 3 ani.

 

 

La începutul lunii iunie semnalam abuzul grosolan făcut de Mircia Gutău după invalidarea sa de către Judecătoria Rm. Vâlcea, când s-a instalat în biroul primarului deşi nu avea nicio calitate oficială. La data respectivă, Gutău, deşi avea două condamnări penale şi o reabilitare nefinalizată, şi-a băgat picioarele din nou în lege şi a condus Primăria Râmnicului cu avizul viceprimarului Eusebiu Veţeleanu.

Întrebat cum justifică abuzul, cu o aroganţă  greu de imaginat, Gutău a afirmat că este angajat cu acte pe post de consilier personal al viceprimarului Veţeleanu. O minciună  grosolană imposibil de susţinut de legislaţie. Conform legii, o persoană cu cazier judiciar nu poate ocupa/exercita nicio funcţie publică. Deci nici calitatea de consilier personal al primarului.

Practic, în perioada respectivă, Gutău a uzurpat de calitatea lui Veţeleanu de interimar. S-a instituit şef încălcând grosolan legea chiar din prima zi de funcţionare a majorităţii PSD – PER – ALDE, dar nimeni nu a sesizat acest fapt, şi nici o instituţie a statului nu s-a autosesizat.

Luni, 18 iulie, am primit la redacţie un înscris oficial ca urmare al unei solicitări pe Legea 544 în care ceream numărul contractului de muncă. Viceprimarul Veţeleanu ne-a comunicat că Mircia Gutău nu avea nicio calitate oficială… era consilier onorific în baza experienţei sale în administraţia publică. O expreienţă care i-a adus două condamnări penale şi o serie de abuzuri făcute de la preluarea celui de-al treilea mandat şi până în prezent.

În mod normal cei doi ar trebui să „părăsească” împreună Primăria.

 

„Către: publicația “Info Puls”

În atenția: dlui Florin Brăgău, Administrator

 

Ca răspuns la cererea Dvs. Înregistrată sub numărul 26473/12.07.2016, vă comunicăm următoarele:

 

În perioada 26.06-09.07.2016, dl Mircia Gutău a activat ca și consilier onorific al primarului interimar, punându-și experiența la dispoziția conducerii Primăriei municipiului.

Nu a existat vreun contract de muncă, de colaborare sau de orice fel încheiat între Primăria municipiului și dl Mircia Gutău pentru perioada sus-menționată.

 

Viceprimar

Eusebiu Vețeleanu

 

 

întocmit

Daniel Ionescu,

Inspector”

 

 

Conform, Art. 240 Cod penal – Uzurparea de calităţi oficiale INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII – Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

http://infopuls.ro/2016/07