Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

INVALIDAREA RĂMÂNE VALABILĂ! Judecătoria Vâlcea ÎL TRIMITE, din nou, pe GUTĂU în INSTANȚĂ

/ #47562 INVALIDAREA RĂMÂNE VALABILĂ! Judecătoria Vâlcea ÎL TRIMITE, din nou, pe GUTĂU în INSTANȚĂ

2016-06-27 08:38

INVALIDAREA RĂMÂNE VALABILĂ! Judecătoria Vâlcea ÎL TRIMITE, din nou, pe GUTĂU în INSTANȚĂ

Ecologistul Mircia Gutău şi-a băgat din nou bocancii în lege. Luni dimineaţa, a doua zi după ședinţa de constituire a noului Consiliu Local, Gutău a dat buzna în Primăria Râmnicului şi cu toate că nu avea nicio calitate, din cauza invalidării sale ca primar de către Judecătoria Rm. Vâlcea, a ţinut prima şedinţă operativă. Viceprimarul cu atribuţii de primar Eusebiu Veţeleanu a luat poziţia „ghiocelului”, poziţie asumată prin „contract”,  şi a acceptat situaţia în condiţiile în care fusese instituit în calitatea de interimar printr-o  Hotărâre de Consiliu Local.

Practic, Gutău a uzurpat calitatea lui Veţeleanu de interimar. A luat Primăria drept tarlaua proprie de la Ocne şi s-a instituit şef încălcând grosolan legea chiar din prima zi de funcţionare a majorităţii PSD – PER – ALDE.

În mod normal,  abuzul ar trebui semnalat organelor în drept fie de către funcţionarii Primăriei, fie de consilierii locali care ar putea fi consideraţi parte la abuzul lui Gutău.

Trebuie precizat faptul că în prezent Mircia Gutău are calitatea de simplu cetăţean, deci i se aplică  şi restricţiile impuse de regulamentul Primăriei cu privire la accesul în instituţie, iar  organizarea sau susţinerea unor şedinţe nici nu intră în discuţie. Pentru intrarea în legalitate, Mircia Gutău trebuia să-şi obţină reabilitarea în instanţa de judecată după 4 ani de la emiterea sentinţei definitive. Fostul edil avea dreptul să candideze la Primăria Râmnicului abia în… 2020.

În lipsa reabilitării, Mircia Gutău a comis un abuz pedepsit de lege cu închisoarea.

Conform, Art. 240 Cod penal – Uzurparea de calităţi oficiale INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII – Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII DISPLINE:

Invalidează alegerea domnului G. M., candidat din partea Partidului ECOLOGIST la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în înexistența unei hotărâri definitive prin care s-a aplicat interdictia exercitării dreptului de a fi ales. Cu drept de apel pentru orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la data la care a luat la cunoştintă de prezenta încheiere, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării sale, iar pentru Biroul electoral petiţionar şi persoana a cărei validare s-a cerut, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Judecătoria Rm. Vâlcea.

Pronunțată în şedinţă publică azi, 22 iunie 2016.”

continuare aici link motivare  http://infopuls.ro