Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #46851 Probleme în Vâlcea. CET Govora îşi cere singură insolvenţa din cauza datoriilor

2016-05-05 19:41

Probleme în Vâlcea. CET Govora îşi cere singură insolvenţa din cauza datoriilor

Un alt mare producător de energie cere să intre în insolvenţă. CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea, a depus la Tribunalul Vâlcea cerere pentru a intra în insolvenţă, în data de 29 aprilie, ultima zi lucrătoare înainte de Paşte. Primul termen în judecarea cererii de insolvenţă, în dosarul 1396/90/2016,este programat pentru 9 mai, la Tribunalul Vâlcea.

CET Govora are, între altele, datorii de aproape 200 milioane de euro către Complexul Energetic Oltenia. În anul 2015 a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a cărbunelui la exploatarea minieră Berbeşti-Alunu din judeţul Vâlcea.

Exploatarea minieră Berbeşti–Alunu este preluată în cuantumul datoriei pe o perioadă de zece ani, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia şi neachitat până la 31 iulie 2014. 

Producătorul de energie are însă şi creanţe de încasat. La masa credală a combinatului chimic Oltchim s-a înscris cu o creanţă de 137 milioane de lei. După deschiderea insolvenţei, Oltchim a acumulat alte datorii faţă de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producător  şi distribuitor de energie termică - apă caldă de consum şi încălzire centralizată - în oraşele Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti şi Călimăneşti-Căciulata.

http://www.puterea.ro/economie/