Susține echivalarea asistentelor medicale cu postliceală

Contra

/ #318 Echivalare si nu prea!

2016-02-05 19:47

In principiu, ca in orice meserie, ar trebui sa existe un nivel diferit de salarizare, functie de nivelul profesional (de studii, acolo unde sunt facute pe bune, la zi).

Dar si cu atributii diferite, acolo unde se considera nivelul de studii mai ridicat, nivelul cerintelor profesionale sa fie mai ridicat.

Nu poti pretinde ca doua asistente (sau asistenti, sa nu discriminam) sa faca fix aceeasi munca, de aceeasi raspundere, dar una sa fie salarizata mai mult, doar pentru ca are alta diploma.

Si sa fie luate la mana din nou diplomele si modul cum ele au fost obtinute.

Nu este posibil ca o armata intreaga de asistente sa aiba diplome recunoscute de asistente cu studii superioare si sa nu fi facut nici o ora de scoala. Sunt sute, poate mii de asistente care figureaza ca au facut facultatea la zi, dar au mers continuu la serviciu, au luat salariu si se prezentau doar la examene la Arad si dadeau cate 7-8 examene odata!!! Asta inseamna ca au studiat in plus? Si cum au facut la zi daca erau din Bucuresti si facultatea era la Arad?!!!!

Si cu ce sunt mai prejos absolventele de liceu sanitar de dinainte de 90 (patru ani de specialitate), obligate sa faca si postliceala,  fata de cele doar cu postliceala (de ex: sudor devenit asistent medical), de multe ori facuta ,,ca gasca prin apa"?!!!!