Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#COLECTIV DISPONIBILIZARI CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

/ #45208 Tribunalul Bucu_rești a amânat, pentru a cincea oară, luarea unei decizii privind falimentul Astra

2015-11-24 15:26

Tribunalul Bucu_rești a amânat, pentru a cincea oară, luarea unei decizii privind falimentul Astra

 

Tribunalul Bucu_reşti a amânat încă o dată, pentru a cincea oară, luarea unei decizii privind falimentul Astra Asigurări, pentru data de 3 decembrie.La precedentul termen, pe 11 noiembrie, Tribunalul Bucu_reşti a respins cererea Astra de suspendare a dosarului de faliment deschis de ASF, primele înfăţişări din proces fiind pe 12 şi 26 octombrie, respectiv pe 9 noiembrie.
 

Avocatul Gheorghe Piperea, care a intrat în proces ca partener al Rominsolv SPRL (administratorul judiciar al Oltchim, societate aflată în insolvenţă, ce are de recuperat 10 milioane de euro de la Astra), consideră că definitivarea în instanţă a deciziei privind falimentul Astra poate să dureze cel puţin opt luni, în condiţiile în care hotărârea implică aproximativ 1,8 milioane de creditori.

Consiliul ASF a decis la finele lunii august să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital.
Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având ca administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.
     ASF a depus pe 8 septembrie, la Tribunalul Bucu_reşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a eşuat. 


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/tribunalu