Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.


Musafir

/ #314

2015-09-28 17:46

Denumirea de "ţigan" este istorică atăt pe teritoriul României cât şi al tuturor celorlalte ţări din lume. Prin inventarea termenului de "rrom" (citit "rom") se acreditează ideea,în toate celelalte ţări, respectv în conştiinţa tuturor celorlalte popoare că România este ţara rromilor, şi în subsidiar că românii - trăitori pe aceste meleaguri cu mult înaintea venirii migratorilor asiatici - nici nu ar exista.
Din păcate, prin comportament, rromi vor să-şi impună întregii populaţiei a României stilul lor de viaţă, fără a incerca să se adapteze regulilor generale de convieţuire în ţara noastră, iar acest comportament este încurajat în mod tacit de toţi "regii", "împăraţii" şi bulibaşii/conducătorii lor.
În plus, toată populaţia şi chiar mulţi membrii ai etniei rromilor (unii de mare personalitate şi foarte cunoscuţi şi recunoscuţi cum ar fi de pildă d-l Mădălin Voicu - care a declarat public că este "ţigan" şi nu-i este ruşine de acest termen), folosesc în mod uzual şi permanent - în continuare - termenul de "ţigan".
Prin comportarea unor rromi în ţările vestice, prin confundarea termenului de "rrom" cu acela de "român" se aruncă o pată urâtă asupra întregului popor român ceeace are ca urmare tratarea tuturor românilor în consecinţă.