Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

/ #43391 Situaţia salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne incertă

2015-09-05 09:46

Situaţia salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne incertă

Sindicaliştii susţin că abia săptămâna viitoare va apărea lista nominală cu cei care vor fi scoşi din organigrama societăţii, 300 dintre lucrătorii Oltcim fiind disponibilizaţi.

Situaţia salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne incertă. 
 
Peste 300 dintre ei urmează să fie disponibilizaţi, iar lista ar urma să fie publică astăzi. 
 
Încă nu s-a stabilit cu exactitate numărul celor care vor părăsi în urma noului val de disponibilizări Combinatul chimic Oltchim. 
 
Chiar dacă şedinţa de astăzi de pe platforma chimică a avut în prim-plan acest lucru, sindicaliştii susţin că abia săptămâna viitoare va apărea lista nominală cu toţi cei care vor fi scoşi din organigrama societăţii. 
 
Negocierile vor continua şi săptămâna viitoare şi există posibilitatea ca numărul emis - 309 - să sufere anumite modificări. După terminarea negocierilor se va recu_rge la etapa finală a disponibilizărilor, explică Gabriel Albinaru, directorul AJOFM Vâlcea.  
 
"E greu de anticipat ce se va întâmpla. Cert este că angajatorul este obligat ca intenţia de disponibilizare să o anunţe din nou către AJOFM şi există un termen de 30 de zile faţă de momentul desfacerii contractului de cmuncă", spune Gabriel Albinaru.  
 
Toţi disponibilizaţii vor beneficia de maxim 12 salarii compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă. 
 
Acestea, însă, vor fi acordate începând cu luna ianuarie a anului viitor.