Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #40907 Credem că platforma de la Oltchim are în continuare potenţial ...

2015-07-02 12:06

Oltchim vrea să se alăture Chimcomplex în Compania Română de Chimie

BURSA 02.07.2015


     Directorul general al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, Victor Avram, a declarat că integrarea Oltchim împreună cu SC Chimcomplex Borzeşti în cadrul Companiei Române de Chimie ar fi "un pas câştigat pentru ţară" iar noua construcţie ar avea un alt cuvânt de spus pe piaţa de profil din întreaga regiune.

     Întrebat cum priveşte intenţia Chimcomplex de a achiziţiona Oltchim şi de a înfiinţa astfel Compania Română de Chimie, Victor Avram a declarat că apariţia unei astfel de companii ar fi de bun augur: "În România, industria ar trebui să îşi găsească făgaşul normal. În ultima vreme am asistat numai la închideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit dacă am reuşi să facem o astfel de companie (...). Ar fi un pas câştigat pentru ţară, nu neapărat pentru cele două companii. Cu siguranţă, această integrare, această dezvoltare dă alt potenţial şi ai alt cuvânt de spus pe piaţă în acel moment".

     Directorul SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman, a declarat că echipa de management a Grupului SCR deţine expertiza şi soluţiile necesare pentru salvarea Oltchim.

     "Credem că platforma de la Oltchim are în continuare potenţial, este nevoie doar de acel catalizator care să integreze energiile celor două echipe. Noi credem că acest catalizator poate fi aşezat în interiorul echipei de la Oltchim împreună cu Chimcomplex", a subliniat directorul general al SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman.

     "Sper ca statul român să ia în considerare pentru Oltchim soluţia integrării în Compania Română de Chimie, cu efecte atât în plan strategic, în plan social, dar mai ales cu efecte în ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă a acestei ţări", a mai afirmat Dumitru Coman.

     Directorul general al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, Victor Avram, a participat marţi la inaugurarea celei mai eficiente instalaţii de cogenerare din Europa, care a fost pusă în funcţiune în România, la Chimcomplex Borzeşti. Investiţia de peste 14,35 milioane de euro permite combinatului să-şi reducă în mod substanţial costurile energetice.

     Activitatea principala a Chimcomplex Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solventilor organici. Principalele produse sunt sodă caustică şi clorul care se obţin printr-un procedeu modern de electroliză cu membrană schimbătoare de ioni. În primele două trimestre ale acestui an, profitul realizat de Chimcomplex Borzeşti a fost de 14,5 milioane de lei la o cifră de afaceri de 102 milioane de lei. 

Elena Deacu