Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #38345 Andrei Gerea este o „nulitate”, din cauză că i-a minţit pe argeşeni şi vâlceni.

2015-05-22 11:17

Cătălin Bulf consideră că Andrei Gerea este o „nulitate”, din cauză că i-a minţit pe argeşeni şi vâlceni

22.05.2015 • PoliticaFii primul care comenteaza

• în legătură cu complexul Arpechim – Oltchim

Aflat în vizită la Rm. Vâlcea, alături de Eugen Tomac şi de Marian Vasile, Cătălin Bulf, preşedintele PMP Argeş, a afirmat că judeţul său şi al nostru sunt legate prin mai multe proiecte, unul dintre cele mai importante fiind complexul Oltchim – Arpechim.

Liderul PMP a amintit că, în 2012, promiţând că acest proiect va fi unul de succes şi că ei vor avea grijă să fie aşa, câţiva deputaţi USL au ajuns în Parlament.

Unul dintre aceşti deputaţi este nulitatea de la vârf numită Adrei Gerea. În două rânduri, a fost ministru. A fost la PNL, acum e la PLR.

În primul mandat, uitând de Arpechim şi Oltchim, Gerea a stat mult timp plecat în străinătate, preocupat probabil doar să-şi ia diurna.
În al doilea mandat, ne-a spus că nu se mai poate face nimic pentru complexul Arpechim – Oltchim din cauză că „s-a pierdut trenul”.

Cel care a pierdut trenul este Gerea, pentru că Oltchim şi Arpechim există şi încă mai aşteaptă o decizie favorabilă. Acesta este un proiect de care depinde economia a două judeţe, deci guvernul ar trebui să-l ia în serios. La Oltchim, erau 6000 de salariaţi, iar la Arpechim 7000”, a subliniat Bulf. Politicianul a adăugat că Vâlcea şi Argeşul mai au o mare problemă comună, ce trebuie rezolvată cât mai rapid: autostrada Piteşti – Sibiu. „Autostrada ar urma să traverseze şi Vâlcea. Dacă până în 2020 nu se realizează acest tronson – ştiţi bine – francezii de la Uzinele Dacia sunt hotărâţi să renunţe la fabrica din Argeş şi să mute producţia în Maroc sau în Iran. La Dacia – Renault, lucrează 17.000 de oameni. 35 % din industria judeţului Argeş depinde de această uzină. Dacă pierde această fabrică, Argeşul devine judeţ agricol şi silvic”, a mai semnalat argeşeanul.