Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

/ #35166 Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:51

#35165: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015 - Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 Procura speciala se va intocmi in trei exemplare originale (unul pentru societate, unul pentru actionar si unul pentru reprezentant), prin completarea formularului pus la dispozitie de societate si publicat pe pagina de web, la adresa www.oltchim.ro. Procurile speciale, vor fi depuse la sediul societatii fie in limba romana, fie in limba engleza, in original, cu cel putin 48 ore inainte de adunare sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot in acea adunare. Procurile speciale insotite de actele de identificare ale actionarilor, prevazute la punctul 3, pot fi transmise si prin e-mail cu semnatura
electronica extinsa incorporata conform Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica, astfel incat sa fie înregistrate la societate pana cel tarziu cu 48 ore inainte de adunare.La data desfasurarii adunarii generale, reprezentantul desemnat va preda originalul procurii speciale, in cazul in care au fost transmise in acest mod.
•actionarii inregistrati in registrul actionarilor, la data de referinta stabilita in
convocatorul sedintei, au posibilitatea de a vota si prin corespondenta, inainte de data de desfasurare a Adunarii Generale a Actionarilor, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenta, pus la dispozitie de catre societate si publicat pe pagina de web a societatii;
Formularele de vot prin corespondenta completate fie in limba romana, fie in limba
engleza se vor expedia la sediul societatii, in termenul precizat in convocator si vor fi insotite de documentele prevazute la punctul 3.
Buletinele de vot prin corespondenta care contin optiuni contradictorii sau confuze, care sunt ilizibile sau in care voturile sunt exprimate conditionat, vor fi anulate pentru vicii de procedura si nu vor fi luate in considerare atunci cand punctul de pe ordinea de zi la care se refera este supus la vot. Aceste buletine de vot vor fi luate in considerare numai la stabilirea prezentei la sedinta.
In cazul in care un actionar care a votat prin corespondenta se prezinta la sediul
societatii, la data desfasurarii Adunarii Generale a Actionarilor, optiunile exprimate
anterior se anuleaza.
Director general desemneaza o comisie care prelucreaza si pastreaza informatiile
aferente votului prin corespondenta.Raportul comisiei, insotit de centralizatorul optiunilor de vot va fi predat, pe suport de hartie, secretarului Adunarii Generale a Actionarilor.

•in situatia in care pe ordinea de zi figureaza alegerea sau revocarea
administratorilor, actionarii cu detineri semnificative pot face in termenul precizat in convocator, in scris, propuneri adresate consiliului de administratie, pentru aplicarea metodei votului cumulativ. Aplicarea acestei metode este supusă votului în cadrul adunarii generale doar în cazul în care solicitarea este facuta de actionari care nu au detineri semnificative.

3.Documentele solicitate pentru exercitarea drepturilor prevazute la pct.2
Accesul actionarilor si/sau votul prin corespondenta al actionarilor indreptatiti sa participe la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor este permis prin simpla proba a identita;ii acestora, facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate(buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii români sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) iar in cazul persoanelor juridice cu un act de identitate al reprezentantului legal insotit de un document oficial care ii atesta aceasta calitate certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie
conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu
originalul emis de o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, emis cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Reprezentantii actionarilor persoane fizice vor fi identificati pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini), insotit de procura speciala semnata de actionarul persoana fizica.
Reprezentantii actionarilor persoane juridice isi vor dovedi calitatea pe baza actului de  identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) si de un certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu originalul, emis de catre o  autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal care sa ateste  calitatea de reprezentant legal, insotite de procura speciala semnata si dupa caz  stampilata de reprezentantul legal al persoanei juridice respective.Documentele care  atesta calitatea de reprezentant legal al actionarului persoana juridica trebuie sa fie emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Toate documentele, cu exceptia documentelor de identitate, prezentate intr-o limba  straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere, realizata de un traducator  autorizat, in limba romana sau in limba engleza. Traducerile legalizate ale documentelor  vor fi retinute de societate.

Institutiile de credit care presteaza servicii de custodie pentru actionarii societatii pot  participa si vota in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor in baza unei procuri speciale  semnata de un actionar insotita de o declaratie pe propria raspundere data de institutia  de credit care a primit imputernicirea de reprezentare prin procura speciala, din care sa  reiasa ca:(i) presteaza servicii de custodie pentru respectivul actionar; (ii)instructiunile din  procura sunt identice cu instructiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de institutia de credit pentru a vota in numele respectivului actionar;(iii)procura speciala este semnata de
actionar.