Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32767 Am trăit să o auzim şi pe asta. Oamenii politici s-au dus la Oltchim numai pentru foloase personale!

2015-01-28 08:52

http://arenavalceana.ro/2015/01/27

Tărăşenie le cere politicienilor să nu mai facă trafic de influenţă şi presiuni la CET Govora

27.01.2015 • Politica • Fii primul care comenteaza

Am trăit să o auzim şi pe asta.
După ce, timp de 25 de ani, au făcut ce au vrut cu societăţile de stat aflate în subordinea Consiliului Judeţean sau a altor instituţii locale, politicienii vor, cel puţin la nivel declarativ, să se lase de trafic de influenţă.
Adică să nu-şi mai angajeze pilele, să nu mai facă afaceri bulgăreşti şi, în general, să-şi vadă de treabă.

Te apucă râsul auzind astfel de lucruri, mai ales când sunt spuse de oameni care, de câteva săptămâni, girează cu votul lor nişte lucruri dubioase care se întâmplă în Consiliul Judeţean. Dar să vedem ce declară pe această temă consilierul liberal Dumitru Tărăşenie.
„Îi rog pe consilierii judeţeni PSD să treacă de la vorbe la fapte. O grămadă de timp au spus că sunt alături de noi, că vor stabilitate în Consiliul Judeţean. Îi rog să treacă peste nemulţumirile legate de faptul că nu mai conduc CJ. L-au condus foarte mult timp iar rezultatele sunt proaste. Sunt trei instituţii aflate în subordinea CJ care se confruntă cu probleme foarte mari: CET Govora, RAJDP şi Spitalul Judeţean. (…) După preluarea carierelor de cărbune de către CET, cu toţii trebuie să ajutăm această societate. În primul rând, cel mai mare ajutor pe care îl putem da este ca noi, politicul, să nu ne mai implicăm aşa cum am făcut-o până acum. Să nu ne mai ducem pe capul directorului Bălan sau la membrii Consiliului de Administraţie ca să facem trafic de influenţă pentru angajarea prietenilor, clienţilor politici şi aşa mai departe. Sindicatele de la CET trebuie să ştie că dacă nu vor accepta o restructurare, vor muri toţi. Din partea noastră, a PNL, domnul Mihai Bălan are mână liberă să înfăptuiască actul managerial aşa cum ni l-a prezentat şi nouă în CJ şi să pună pe picioare CET. Tot ce s-a întâmplat pe platforma chimică a fost cauzat de ingerinţa politică.
Oamenii politici s-au dus la Oltchim şi CET numai pentru foloase personale, pentru a-şi angaja clienţii politici sau de a câştiga capital politic.
După aceea, 4 ani nu-i mai interesează soarta acestor societăţi”, a spus Tărăşenie într-o emisiune televizată. O singură menţiune mai trebuie făcută: domnia sa uită, atunci când vorbeşte despre situaţia dezastruoasă în care PSD a adus judeţul Vâlcea, că a făcut foarte mulţi ani parte din această formaţiune politică. Asta înseamnă că a contribuit şi el la dezastru, chiar dacă acum pozează în mare liberal.

(C.L.)