Indemn catre liderii PNL: retrageti contestarea bugetului la CCR!


Musafir

/ #3

2014-12-22 17:52

Este nevoie de o schimbare de mentalitate in randul clasei politice ! Victor Ponta a dat acest semnal , a acRețeta: folosesc drept măsura un pahar de 100 gr.
Se arde un pahar de zahar si se stinge cu un pahar apa.Se adaugă un pahar de cafea expresso, tare. Se răcește si se împarte in doua.
2 Gălbenușe se freacă cu o lingurița mai mica, rasa de bicarbonat de sodiu si una de amoniu, o lingura cu vârf de smantana de 12 la suta grăsime,un pahar ulei si o porție din sirop. Folosesc zahar pudra si nu trebuie sa fie foarte frecat, doar omogenizat.
Se adaugă făina cât cuprinde pt a ieși un aluat molcut, cu aspect lipicios( aprox 1/2 kg făina, eu folosesc ungureasca). Se împarte in 4, se da prin făina si se lasă la Temp camerei măcar doua ore. Se întind foi f subtiri pe dosul tavii. Atenție, foile se strâng la coacere, trebuie lipite putin pe muchii. Daca făina e buna, la o tava obișnuita, iasă 5-6foi.
Siropul impreuna cu 150 ml lapte se pune la fiert si 4 linguri zahar. 150 ml lapte se folosește la dizolvarea unei budinci de caramel, care se toarnă in laptele fiert. Se răcește. 300 gr unt se freacă spuma cu 8 linguri zahar pudra si se amesteca cu compoz rece. Se umplu foile cu strat subtire de crema. Se pot pune 4,5,6 foi, dupa preferința. Se apasă cu o greutate pt îndreptare si lipire.
Deăsupra pun glazura rece de cacao: cam 3 linguri cu vârf de zahar pudra,o lingura de cacao, o lingurița de otet, 2 linguri de ulei si apa fierbinte cât sa se poată amesteca( 3-4 linguri), dupa preferința arome. Eu pun putin rom si vanilie.
Este o prăjitura foarte fina si gustoasa. Cantitățile le-am adăugat si porționat dupa gustul meu, sa fie gustoasa, frageda si aspectuoasăceptat si a continuat lucrurile bune incepute in USL !