Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #2376 Re: Re: Re:

2014-12-12 12:12

#2366: - Re: Re:  

Nu ştiu cine sunt cauze pierdute. 

Dacă numai dintr-o singură sursă îţi iei informaţiile. rişti să nu vezi esenţialul. Că petiţia aceasta este total întemeiată şi ea nu se referă la decizia CCR referitoare la cererea pe care trebuie să o facă părinţii pentru copii lor dacă vor să mai facă religia. Şi asta în cazul în care mai rămâne opţională. Dar evoluţia evenimentelor arată că se discută scoaterea din trunchiul comun al disciplinelor şcolare şi transformarea ei într-o materie facultativă.

Oricum cultura şi civilizaţia a cel puţin 75% din omenire se bazează pe religia creştină. Dacă dăm la o parte influenţa ei în istorie şi mersul omenirii, rămânem cu multe urâţenii în urmă şi cu destul de puţine valori şi realizări.

Şi referitor la „intransigenţa” creştinilor: la baza ei este un respect atât faţă de Dumnezeu, cât şi faţă de morală şi de legea firii. Iar „intransigenţa” se aplică în primul rând lor înşişi.

Ruperea de Dumnezeu nu duce la nimic bun. Rezultatele se văd pentru că de 25 de ani ne-am făcut în primul rând liberi de Dumnezeu, apoi de respect şi cultură. S-a cam ales praful de educaţie şi civilizaţie.

Aşa cum spunea şi fostul nostru preşedinte, şi ne-am cam supărat când a zis-o, şcoala românească dă tâmpiţi. Pentru nu mai există autoritate şi respect nici pentru profesori şi nici pentru părinţi, Biserică şi alte ierarhii.

Acesta este secretul pentru evoluţia minunată a oamenilor din lume liberă de după 1989.

Semi-doctă în mare parte....