Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24765 SALVAREA OLTCHIM-ARPECHIM....GARGARA POLITICA ELECTORALA SI DE INTERESE PERSONLE (CONTINUARE-2014-0)

2014-07-29 15:34

Stimati colegi (valceni dar mai ales argeseni!),
1.Asa cum va spuneam in 24.07.2014 sanse de repornire nu mai sunt. Ne vor mai tine pana la alegeri si pana va expira actualul CCM (cu acordul Sindicatelor platite de noi!).
2.Preluarea Carierei de la BERBESTI trebuie facuta (de aceea graba CJ Vilcea de a aproba aceasta preluare). Nu spun ca nu este bine pentru industria Romaniei si pentru saracii colegi care lucreaza acolo si care ar putea avea soarta noastra cat de curand.
Nu mai intru in amanunte, dar aceste lucruri fac parte dintr-un plan mult mai amplu sustinut de habarnistii din Guvernul Romaniei, care nu sunt in stare sa puna o conducere competenta la Societatile de Stat si care nu vor sa faca investitii in retehnologizare, sa respecte tehnologiile de lucru in favoarea unui pret de cost mic dar cu riscuri incomensurabile pentru salariati si pentru rezistarea pe piata a societatilor.La conducerea societatilor sunt pusi numai HABARNISTI POLITICI atat ca directori cat si ca reprezentanti ai Statului in Consiliile de Administratie (aveti exemplu OLTCHIM 2010-2014).
Planul despre care va vorbeam este facut pentru a arata populatiei inainte de alegeri ca Guvernul se ocupa de crearea de locuri de munca si de industrializarea Romaniei. Acest plan care va fi discutat si prezentat la Oltchim in urmatoarea perioada din pacate este inca un fals si o minciuna aruncata in ochii oamenilor inainte de alegeri. Va voi demonstra mai jos de ce:
PLANUL:
In mare planul/studiul prevede alipirea de urgenta a Carierei Berbesti de CET-OLTCHIM, construirea in Bazinul Olteniei a unui Combinat de gazeificare a lignitului, fabricarea de gaz de sinteza care sa fie transportat prin conducte catre Oltchim, construirea unui complex care sa obtina etilena si propilena la Oltchim pentru necesitatile Oltchim si eventual pentru pompare pe invers la Arpechim pentru a porni Polietilenele si OEG la Pitesti.
Acest studiu este facut de oameni care nu fac altceva decat sa mai ia niste bani de la Guvern (probabil europeni!!!!) si care fac pe plac acestor habarnisti din Guvernul Romaniei. Vor spune ca acest lucru va fi propus chinezilor ca alternativa la preluarea Rafinariei Arpechim si pornirea integrata pe care acestia au solicitat-o.
De fapt GUVERNANTII NU VOR SA RECUNOASCA PUBLIC, CA NU SUNT IN STARE SA PREIA RAFINARIA DE LA OMV SI ATUNCI VIN CU ALTA PROPUNERE.
3.
A.INTREBARI:
-CUM SE POATE CREDE ACEST LUCRU IN CONDITIILE IN CARE PROIECTUL COSTA ZECI DE MILIARDE DE EURO, IAR NOI NU SUNTEM IN STARE SA FACEM O AUTOSTRADA SAU SA INTRETINEM SI SA RETEHNOLOGIZAM CE AVEM???
-OARE DE CE DECAT SA INVESTIM IN OLTCHIM SI ARPECHIM CCA 1,5 MILIARDE DE EURO SI SA LE PORNIM, PREFERAM SA VENIM CU FABULATII SI PROIECTE MEGALOMANE CAT CASA POPORULUI CARE NU SE VOR REALIZA NICIODATA???
B.EVENTUALE RASPUNSURI:
a.GUVERNUL NU POATE SA TREACA PESTE DOLEANTELE OMV CARE NU VREA CONCURENTA IN ROMANIA SAU POATE AU LUAT DEJA "MALAIUL" PENTRU A NU PRELUA ARPECHIM SI NU STIU CUM SA MAI DEA INAPOI.
b.IMPOTENTA GUVERNANTILOR DE A DISCUTA DE LA EGAL LA EGAL CU UE IN PRIVINTA INDUSTRIALIZARII ROMANIEI( A NU SE UITA CA ROMANIA IN 1989 URMA SA DEVINA OPOZANTUL FMI PE PLAN MONDIAL !!!!), FAPT CE AR PERICLITA STABILITATEA SI AFACERILE ALTORA!
c.ARPECHIM TREBUIE SA DISPARA PENTRU A NU MAI EXISTA POSIBILITATEA DE A PUTEA PRELUCRA TITEIUL ROMANIEI IN TARA CI SA-L VANDA/PRELUCREZE OMV-ul IN AUSTRIA SI GERMANIA SI PENTRU A NU MAI EXISTA PRETEXT DE CONSTRANGERE LA NEGOCIEREA REDEVENTELOR. DECI SE CONTINUA POLITICA INCEPUTA DE NASTASE SI DIP CU PRIVIRE LA INDUSTRIA PETROCHIMICA ROMANEASCA.
d.TREBUIE SA NU UITAM DE INTERESELE PCC, A FIRMELOR DE FIER VECHI, A FIRMELOR CARE AU INTERES PENTRU TERENURILE DE LA PITESTI, PRECUM SI A CELOR CARE AU INTERESE PERSONALE SI DE GRUP POLITIC!
4. ASA CA PITESTIUL DUPA ALEGERI VA FI MORT IAR OLTCHIMUL AR PUTEA SA FIE O SECTIE A UNUI MARE CONCERN (SINDICATELE SI POLITICIENII STIU DAR TAC PENTRU BINELE LOR PERSONAL)
AM CITIT CEVA INTERESANT MAI DEVREME SI ATUNCI CU TOATE CA NU SUNT DE ACORD CU ASTFEL DE EXPRIMARI NU POT SA NU PUN INTRE GHILIMELE ACESTE CUVINTE CARE SE POTRIVESC SINDICATELOR,CONDUCERII SI POLITICIENILOR:”La noi numai curul se schimbă, limbile rămân aceleași”!
(SCUZE PENTRU CEI CARE NU SUNT IN ACEASTA SITUATIE)