Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23610 Combinatul Oltchim – RCR&RDS, asocierea surpriză

2014-07-09 10:23

http://www.indiscret.ro/articol-combinatul-oltchim-rcrrds-asocierea-surpriza

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3379.jpg...


Tusea cu junghiul!

La sfârşitul anului trecut, operatorul de cablu şi internet avea 4 miliarde lei noi, datorii la stat.



Avocatul Gheorghe Piperea, administrator special al combinatului Olt-chim, aflat în insolvenţă, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, o asociere în participaţiune a companiei din Râmnicu Vâlcea cu unul dintre cei mai importanţi operatori de cablu şi servicii de internet din Europa de Est: RCS&RDS. Tot Piperea a mai declarat că, pe lângă aprobarea acestei asocieri, creditorii Oltchim şi-au dat acceptul şi pentru contractarea mult discutatului credit de 15 milioane euro de la consorţiul chinez Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, interesat să preia combinatul.

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_3379.jpg...


Cu 25 de milioane euro împrumut, Oltchim ar putea majora producţia cu 50%

“Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim”, a declarat Piperea pentru ziarulBursa. Acesta a mai spus că ALRO şi BULROM, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare: “În total, în afară de împrumutul de la consorţiul de companii chineze, am reuşit să mai atragem încă aproximativ 9 milioane de euro. Banii vor veni în tranşe şi îi vom utiliza la majorarea capacităţii de producţie”. Cu cele aproximativ 25 de milioane de euro împrumutate, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% începând din această vară.



RCS-RDS, datorii «rostogolite»

Deşi este unul dintre cei mai importanţi operatori de cablu şi servicii de internet din Europa de Est, RCS-RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a încheiat anul 2013 cu datorii a stat de aproape 4 miliarde de lei (noi), conform datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor. Pentru a «rostogoli» datoriile, RCS-RDS a apelat de-a lungul timpului la diverse metode. Spre exemplu, anul trecut, pe 29 octombrie, compania lansa o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe pentru a atrage 350 de milioane de euro, fondurile urmând să fie folosite pentru refinanţarea datoriilor existente la acea dată.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar privatizarea companiei a eşuat de patru ori. Cea de-a cincea licitaţie a fost amânată până la sfârşitul lunii decembrie a.c.

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/add_1_image_3379.jpg...