Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21651 Adevărul despre amânarea licitației pentru cumpărarea Oltchim-ului și Arpechim-ului

2014-06-06 07:54

Bogdan Pistol vicepreședintele CJ Vâlcea. VIDEO de COLECȚIE.Adevărul despre amânarea licitației pentru cumpărarea Oltchim-ului și Arpechim-ului

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9841-bogdan-pistol-vicepresedintele-cj-valcea-video-de-colectie-adevarul-despre-amanarea-licitatiei-pentru-cumpararea-oltchim-ului-si-arpechim-ului

 

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele două companii chineze, care au anunţat că intenţionează să cumpere Oltchimul şi Arpechimul s-au izbit de un ,,element” specific românesc, care, însă, va amâna licitaţie pentru cumpărarea societăţilor.

Licitaţia stabilită pentru cumpărare combinatului chimic vâlcean se va amâna!

Chiar dacă mai sunt 5 zile până la termenul limită, deci nimeni n-ar putea susţine acum acest lucru, pentru cunoscătorii fenomenului, este aproape o certudine.

Motivul amânării nu este legat de lipsa garanţiei de 10 milioane de euro, pe care parte chineză este gata s-o ofere, nici de lipsa de fermitate a politicienilor români, ci de un lucru mult mai practic şi indispensabil încheierii afacerii: rezervoarele de produse petrochimice de la Rafinăria Arpechim.

În momentul în care au cumpărat firma argeşeană, OMV a primit şi rezervoarele de depozitare. Acum, pare dispus să cedeze Arpechimul, dar nu vrea să renunţe la rezervoare, până când statul român nu le va construi altele noi.

La rândul lor, chinezii ştiu bine că nu vor avea unde depozita substanţele chimice, dacă nu vor avea şi rezervoarele.

Chiar dacă ministrul Economiei, Constantin Niţă, a recunoscut că sunt multe şanse ca licitaţie din data de 10 iunie să se amâne, n-a vorbit şi despre adevăratul motiv.

A făcut-o, însă, un politician vâlcean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Pistol.

 

video:  https://www.youtube.com/watch?v=WqGKfA0blPg

 

În aceste condiţii, este limpede că agonia Oltchimului şi a Arpechimului va continua, pentru că o soluţie rapidă la o problemă atât de practică nu există! Deocamdată!