Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19091 Ministrul Economiei exclude varianta FALIMENTULUI în cazul OLTCHIM

2014-04-01 11:07

http://www.realitatea.net/ministrul-economiei-exclude-varianta-falimentului-in-cazul-oltchim_1411469.html?utm_source=Cub-Actualitate&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/15_oltchim_lin_05_ae7f24...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLTCHIM. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat marţi la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim şi că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea şi a rafinăriei Arpechim.

"OLTCHIM este o companie de interes naţional şi strategic, am cerut sindicaliştilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eşec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesaţi şi de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reuşim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteşteană', a spus ministrul Niţă.

Termenul de privatizare al OLTCHIM a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român.

Constantin Niţă a menţionat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată şi noua organigramă a conducerii OLTCHIM.

Potrivit administratorului judiciar de la OLTCHIM, doi investitori sunt interesaţi de preluarea la pachet a Oltchim şi Arpechim, aceştia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. Ltd., precum şi un concern din ţara noastră - SIF Transilvania Project Management Company.

OLTCHIM este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi - Oltchim SPV şi Oltchim.

OLTCHIM SPV a preluat activele perfomante şi a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-economiei-exclude-varianta-falimentului-in-cazul-oltchim_1411469.html#ixzz2xdELrYOB
Follow us: @realitatea on Twitter