Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Cum devi bogat si apoi sarac.

/ #508 Azi esti Milionar, maine esti cetatean normal.

2014-03-04 18:25

Va amintiti de cuplul din California care a gasit un tezaur format din monede de aur in valoare de 10 milioane dolari pe proprietatea lor ?
Sunt sanse ca sa ramana fara comoara pana la urma pentru ca ultimile stiri din San Francisco arata ca:
Exista o poveste care descrie jaful de monede din aur de la Monetaria San Francisco la inceputul secolului trecut. Asta ar putea explica de unde provin monedele din aur in valoare de 10 milioane dolari care au fost gasite in ultima luna in California.
Stirea cu jaful a fost gasita in Biblioteca Digitala din Haithi si suna cam asa:
Detalile cu privire la jafuldin 29 Iunie 1901 a 30.000 dolari din aur din anul 1899, monede care nu au apucat sa intre in circulatie pentru ca au fost furate din Monetaria San Francisco.
Aceaste monede din stire se potrivesc cu monedele de aur gasite recent la poalele Muntilor Sierra, care sunt monede noi din aur si in valoare putin mai mica de 30.000 dolari din care cele mai multe sunt batute la Monetaria San Francisco la sfarsitul anilor 1800.
In cazul in care se dovedeste ca monedele provin din acel jaf atunci gasitorii vor trebuii sa plateasca pentru a le pastra pentru ca se schimba statutul de la "comoara gasita" la statutul de"bunuri furate gasite".
O Comoara poate fi atunci cand : obiecte din aur sau argint sub forma de monede, bijuterii sau lingouri, ascunse de un proprietar necunoscut in pamant sau alt loc privat pentru o perioada indelungata de timp. Comoara este atunci cand proprietarul este necunoscut si nu poate revendica obiectele.
Dar in acest caz proprietarul este Trezoreria U.S. care este adevaratul proprietar.
Comoara ar fi putut apartine gasitorilor doar daca nu mai exista adevaratul proprietar.
Pe romaneste: tezaurul apartine Statelor Unite care au pirdut acesti bani atunci cand au disparut din caserie suma de 30.000 dolari in aur.Dolarii nu au fost gasiti deoarece vinovatul nu a vrut sa spuna unde i-a ascuns.
Prin urmare pentru cuplul care a gasit acum comoara a fost o poveste frumoasa dar care a tinut putin.
America este o tara democrata care are legi pentru toate situatile care pot apare.
In acest caz daca comoara era a unui om ar fi apartinut gasitorilor
Daca a fost furata de la Stat atunci apartine Statului si dupa 100 de ani.
Cred ca este corect si cinstit, dar ma intreb oare cum se simt tinerii care peste noapte au devenit Milionari si a doua zi au devenit oameni obisnuiti ????
S-a simtit sigur NASOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.
AICI AVETI STIREA IN ORIGINAL
http://pjmedia.com/tatler/2014/03/03/gold-treasure-trove-shocker/?mjp