Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Justitiarul

/ #17217 ATENTIE SPIRESTILOR CE FACETI CU AUTOTURISMELE OLTCHIMULUI! SUNTEM CU OCHII PE VOI.

2014-02-14 18:08

#17157: - MAGIC TIC-TAC...!!! NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

ATENTIE POSESORI DE LIMUZINE DE SERVICIU DIN OLTCHIM: MARIUS PARVU, TALPASANU, SPIRU ARMAND, SPIRU FELICIA, POPESCU VALENTIN,  NOROCEL MARINESCU, MARDARE, GURAN, CERNEV, DICULOIU, ETC.!
ATENTIE PENTRU CE SI CUM UTILIZATI AUTOTURISMELE DE SERVICIU - codul penal aplicabil de la 1 februarie ii pedepseste cu inchisoare sau amenda pe cei care folosesc un bun incredintat in alte scopuri decat cel pentru care l-au primit.
SUNTEM CU OCHII PE VOI.

De la 1 februarie, au intrat in vigoare un nou Cod Penal, potrivit Legii nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, si un nou Cod de procedura penala, conform Legii nr. 255/2013 de punere in aplicare a noului Cod de procedura penala.

Prin noile reglementari in materia penala au fost introduse sau completate o serie de infractiuni care se refera si la actiunile penale in care pot fi implicate societatile comerciale.

Un bun poate fi folosit doar in scopul pentru care a fost incredintat

Profesorul universitar doctor Mihai Adrian Hotca, avocat in Baroul Bucuresti, a spus ca, potrivit noului Cod penal (NCP), in cazul abuzului de incredere, a fost introdusa o noua modalitate de comitere a faptei, care se refera la folosirea fara drept a unui bun incredintat cu un anumit scop, de catre cel care l-a primit.

Mai exact, conform art 238 din NCP, insusirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de catre cel caruia i-a fost incredintat in baza unui titlu si cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

"In noul continut vor putea fi incadrate ambele tipuri de situatii, atat faptele celor ce se afla in situatia in care nu aveau dreptul de a folosi bunul, cat si ale celor care se gasesc in situatia in care au dreptul de a folosi bunul primit, dar il utilizeaza in alt scop decat cel in care le-a fost incredintat", a detaliat Hotca.

De exemplu, societatile comerciale pot folosi noua prevedere penala in cazul in care ii dau unui angajat sa utilizeze masina in interes de serviciu, insa acesta o foloseste si in scop personal.


Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36174/Noi-infractiuni-economice-in-Codul-penal-Salariatii-pot-ajunge-la-inchisoare-daca-folosesc-masina-de-serviciu-in-alte-scopuri.html#ixzz2tD0kKEan
Follow us: Avocatnetro on Facebook