Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #14122 Şi firma ministrului Economiei beneficiază de reeşalonări

2013-12-10 16:11


http://www.evz.ro/detalii/stiri/1071657.html


http://www.evz.ro/typo3temp/pics/06_Gerea_ND_7b81b17bff.jpg...


Firma controlată de ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi de către soţia sa se numeşte SC Valahia Investments SRL şi se ocupă cu comerţul autovehiculelor Honda şi cu repararea acestora.
Andrei Gerea, ministrul Economiei

Cererea pentru eşalonarea datoriilor, care a fost înaintată Administraţiei Finanţelor Publice Piteşti, a fost semnată chiar de către soţia ministrului, Ayten Guler Gerea, în calitate de administrator al firmei. Hârtia a fost trimisă pe 6 februarie 2013, iar după doar cinci zile a primit acordul de principiu din partea ANAF. Pe 18 februarie 2013, firma ministrului Economiei a primit decizia de eşalonare. Toată procedura a durat 12 zile. În momentul în care a fost aprobată cererea, Andrei Dominic Gerea era deputat şi vice-liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Datorii de 28.500 de euro

Potrivit documentelor trimise "Evenimentului zilei" de către Marius Andrei, directorul executiv al SC Valahia Investments SRL, datoriile firmei către bugetul de stat erau, la 6 februarie 2013, de 119.621 de lei, adică 27.000 de euro. În momentul de faţă, potrivit ANAF, datoriile totale ale firmei ministrului Economiei către cele patru bugete ale statului sunt în cuantum de 125.109 lei, adică în jur de 28.500 de euro.

Contactat de EVZ în legătură cu obţinerea acestei înlesniri la plata datoriilor, ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, ne-a declarat, prin purtătorul de cuvânt, că nu ne poate da niciun fel de informaţii. "În contextul economic actual, domeniul auto şi implicit societatea noastră înregistrează scăderi considerabile în volume, cât şi dificultăţi mari la încasarea creanţelor, prin prisma termenelor de plată, care ajung la o medie de 90 de zile", a explicat directorul executiv al Valahia Investments, Marius Andrei.

Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online - www.evz.ro

Citiţi mai mult: Şi firma ministrului Economiei beneficiază de reeşalonări - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1071657.html#ixzz2n5a37yNo
EVZ.ro