Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10688 Noul ministru al Economiei pune angajaţii ambasadelor să caute investitori pentru Oltchim

2013-10-28 10:31

http://www.puterea.ro/economie/noul-ministru-al-economiei-pune-angajatii-ambasadelor-sa-caute-investitori-pentru-oltchim-80435.html

http://www.puterea.ro/media/article/img620/80/80435_1.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Andrei Gerea, proaspătul ministru al Economiei, a venit ieri cu o nouă strategie privind Oltchim. Liberalul a declarat, la Piteşti, că a descoperit în grila ministerului 83 de angajaţi care taie frunză la câini, în „sânul ambasadelor”, şi pe care i-a însărcinat cu popularizarea procesului de privatizare a Oltchim.

Gerea a mai afirmat că, în cursul săptămânii trecute, a fost refăcut materialul de promovare a României şi a oportunităţilor ei generale, şi în special cel privitor la combinatul chimic. Acest nou promo a fost retransmis reprezentanţilor economici cu misiunea „să caute şi ei, la rândul lor, ţintit, pe domeniile de activitate specifice, potenţiali investitori”.

„Privatizarea Oltchim este în cursul ei firesc, aş putea spune. Atâta doar că în acest moment căutăm să atragem cât mai mulţi investitori, căutăm să popularizăm procesul de privatizare a Oltchim, ca atare”, a comprimat Gerea noua abordare a impasului de la Oltchim. De asemenea, Gerea a mai declarat, optimist, că în ultima săptămână a descoperit în rândul investitorilor din lumea largă un real interes pentru întreprinderea vâlceană: „Sunt scrisori de intenţie sau de interes apărute, nu aş vrea să fac acum o listare a lor, pentru că aţi văzut că am tot avut în decursul timpului tot felul de nume celebre sau angajamente luate de pe o săptămână pe alta şi nu s-au îndeplinit din motive obiective. Căutăm capital de lucru, căutăm să descurcăm problemele actuale. Eu sunt optimist în acest moment cu privire la interesul pe care-l suscită Oltchim”, a spus Andrei Gerea.

Relansare şi oferte

La sfârşitul lunii iulie, Oltchim a trimis în şomaj tehnic 715 salariaţi, până la 8 septembrie, iar în luna septembrie a avut cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut. Oltchim a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 81,54 milioane de euro şi pierderi de 136 milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presă, până în prezent s-au înscris în etapa de preselecţie a investitorilor interesaţi de achiziţia Oltchim consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, un consorţiu condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade.