Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10445 Noul director de la Oltchim promite cifre de afaceri ameţitoare

2013-10-23 21:36

http://i.argesenii.ro/A1C0788E-649C-41F1-941B6DB755ACBD16.png...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.argesenii.ro/showarticol.cfm?id=1345&hid=86109D400F0ED29E840B47ED72777C84&gid=6&hida=1679091C5A880FAF6FB5E6087EB1B2DC

Noul director general al Oltchim este inginerul Marian Pârvu, care a condus până în prezent platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, un activ al combinatului vâlcean. Deocamdată, după cum a precizat Marian Pârvu pentru Q Magazine, nu a fost stabilit un nou manager pentru divizia petrochimică, conducerea fiind asigurată tot de noul director al Oltchim. Decizia a fost anunțată astăzi, după o întâlnire pe care ministrul Economiei, Andrei Gerea, a purtat-o cu managementul Oltchim și Petrochimia Bradu, administratorii judiciari, parlamentari și reprezentanți ai administrației locale și județene din Vâlcea și Argeș.

Obiectivul meu la Oltchim este să mărim capacitatea de producție de la 27% cât este în prezent la 37-40%. Trebuie să identificăm soluții pentru aproximativ 15 milioane de euro pentru repornirea unui nou flux de fabricație. Asta ne-ar putea ajuta, dacă vom porni și în sistem integrat, să ne prezentăm cu o cifră medie a afacerilor de un miliard de euro pe an. În privința constituirii Oltchim 2, aceasta este în sarcina administratorilor. Dar totul depinde de stabilirea tabelului final al creanțelor. Mai sunt două litigii pe rolul judecătorului sindic. După finalizarea lor, când vom avea un tabel final al creditorilor, trebuie prezentat, în termen de 30 de zile, un plan de reorganizare. Abia atunci va putea fi prezentată această soluție cu Oltchim 2. Eu îmi doresc să reușim să salvăm această una dintre ultimele mari industrii ale României, pe lângă cea constructoare de mașini. Eu îmi doresc, evident, o privatizare a Oltchim în sistem integrat cu Arpechim, care să cuprindă inclusiv rafinăria de la Pitești, dar aceasta este o altă problemă, trebuie discutat cu proprietarii acestui activ“, a precizat, în exclusivitate pentru Q Magazine, Marian Pârvu.



Andrei Gerea: Sunt soluții

Și ministrul Economiei, Andrei Gerea, a precizat că există soluții și că în prezent este în discuție cu băncile pentru a obține creditul necesar repornirii unei noi instalații de producție. “Este o perioadă intensă de analiză. Situaţiua este cum o ştiţi. Activitatea merge pozitiv. Vorbim şi la această dată de lipsă de capital de lucru. Soluţii sunt însă. Discut în prezent cu băncile pentru obţinerea unui capital de lucru, care să ducă la repornire şi să ne asigure un confort necesar pentru selectarea unui investitor pentru a duce mai departe tradiţia petrochemiei, respectiv a Oltchimului. Capitalul ar putea să asigure o repornire a unei instalaţii şi diminuarea la jumătate a pierderilor. 12- 16 milioane de euro suficienţi pentru repornirea unei alte instalaţii de aprovizionare“, a precizat ministrul Economiei după finalizarea discuțiilor.