Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #10439 COMUNICAT DE PRESĂ

2013-10-23 19:10

Ministerul Economiei
Serviciul Comunicare si Relaţii Publice
Bucureşti, 23 octombrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit miercuri, 23 octombrie, cu E.S Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România.

Au fost discutate aspecte privind stadiul colaborării comercial - economice dintre cele două ţări, apreciindu-se existenţa unui potenţial ridicat de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.

In acest context, diplomatul azer a informat că o delegaţie condusă de ministrul azer al industriei şi energiei, Natiq Alyev, însoţit de preşedintele SOCAR urmează să viziteze Romania in aceasta toamna pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum si pentru analizarea altor oportunităţi de investiţii în România. Demnitarul român a dat asigurari că partenerii azeri vor primi informaţiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului şi a solicitat ca în măsura posibilităţilor să fie devansată sosirea delegaţiei.

În cadrul întâlnirii, cele doua părţi şi-au exprimat disponibilitatea pentru dinamizarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale, cu accent pe posibilităţile de atragere de investiţii. Astfel, s-a subliniat necesitatea ca oamenilor de afaceri din cele două ţări să li se furnizeze cât mai multe informaţii pe domenii concrete, pentru viitoare colaborări şi investiţii.

“Este foarte important ca prin consultări, atât la nivel guvernamental cât şi la nivelul mediilor de afaceri din cele două ţări, să găsim acele proiecte de cooperare economică a căror concretizare să contribuie la creşterea substanţială a schimburilor comerciale bilaterale şi a investiţiilor reciproce” a precizat ministrul român.

------------------------------------------------------------------------------

Biroul de presă
al Ministerului Economiei



Preluare comunicat de presa -

http://www.minind.ro/presa_2013/octombrie/23_oct_info_intalnire_Amb_Azerbaidjan.pdf