Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #5152 Pt. #5150 si # 5151: INFOGRAFIE După crahul Oltchim, vâlcenii au ajuns în topul restanţierilor

2013-07-29 19:06

"În ceea ce priveşte structura în profil teritorial, cei mai mari restanţieri, în funcţie de ponderea pe care sumele restante o ocupă în totalul creditelor contractate, sunt locuitorii şi firmele din judeţele Vâlcea, Sălaj şi Suceava.

În Vâlcea, restanţele s-au triplat în ultimul an, ajungând la echivalentul a 192 de milioane de euro. Aceastea reprezintă aproape o treime din totalul împrumuturilor contractate.

Este de menţionat faptul că BCR şi Banca Transilvania (BT) sunt printre cei mai mari creditori ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an. Potrivit tabelului preliminar al creditorilor Oltchim, publicat la începutul lunii aprilie, cele două bănci au de recuperat de la combinat 116 milioane de euro.

La datoriile pe care combinatul le are către cele două bănci, se adaugă multele restanţe, chiar dacă mici, ale angajaţilor disponibilizaţi sau ale celor care nu şi-au mai luat salariul de câteva luni.

<< Există o legătură clară între ce se întâmplă la companiile mari din fiecare judeţ şi nivelul restanţelor. Este vorba despre datoriile acelor companii, dar şi despre restanţele pe care le-au acumulat angajaţii disponibilizaţi >>, a explicat analistul financiar Dragoş Cabat."

Preluare articol (partial) din "adevarul.roeconomie":
http://adevarul.ro/economie/afaceri/infografie-crahul-oltchim-valcenii-ajuns-topul-restantierilor-1_51f6961bc7b855ff5684a822/index.html