Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #4293 Angajatii de la Oltchim, SARACI SI SUFERINZI chiar si dincolo de moarte!

2013-06-07 16:41

Preluare reportaj KANAL D -  http://www.kanald.ro/Emisiuni/Stirile-Kanal-D/stiri/Angajatii-Oltchim-SARACI-SI-SUFERINZI-chiar-dincolo-moarte-VIDEO/

"Zilele trecute s-a stins din viata o fosta angajata Oltchim, rapusa de cancer.

Suferinta, saracie, datorii chiar si dincolo de moarte. Sunt cuvintele pe care le auzi la tot pasul in fostele colonii muncitoresti din Ramnicu Valcea. Mii de familii traiesc drame greu de inchipuit. Printre ele familia Plesea. Intr-o garsoniera de cateva zeci de metri patrati, un tata si trei copii isi plang durerea. In urma cu doua zile si-au ingropat mama, bolnava de cancer.

Femeia, care a muncit 25 de ani in combinat , a ingropat odata cu ea toata bruma de bani. In ultimul an, ca sa faca rost de bani pentru mancare si citostatice, familia a vandut ce a putut. In casa nici covoare nu mai sunt. Pentru ca banii tot nu ajungeau, au imprumutat de la CAR-ul combinatului peste 10.000 de lei. Acum nu stiu de unde vor da inapoi, mai ales ca nu au apucat sa achite nicio rata.

Nici de inmormantare nu au avut bani. Colegii de la combinat au pus mana de la mana si au cumparat pana si arpacas pentru coliva. Copiii inteleg greul familiei, pana acum dragostea mamei tinea loc de multor lipsuri si ii facea sa simta mai putin necazurile.

Pentru ei ziua de maine aduce doar disperare. Tatal cauta in zadar solutia salvatoare, mai ales ca cel mic sufera de diabet. Colegii mamei ar fi gasit o solutie, aceea de a-l angaja la combinat, in locul mamei pe baiatul ce mare, in varsta de 18 ani, dar nu se poate. Oltchimul este in insolventa, asa ca toate posturile sunt blocate."

 

DECI ... PENTRU UNII SE POATE IAR PENTRU ALTII NU SE POATE. ADICA ... PENTRU UNII MUMA IAR PENTRU ALTII CIUMA!

ACEIASI CONDUCERE ... DOUA UNITATI DE MASURA.