Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Irina

/ #2318

2013-03-27 11:15

Este laudabila ideea lansarii acestei petitii, dar se pare ca este deja foarte tarziu, iar guvernantii s-au obisnuit cu astfel de protest si nici nu-l baga in seama.
Repornirea Oltchimului a fost un proiect asumat de catre ei, dar se pare ca au fost vorbe de politicieni ( adica goale).Ca orice proiect, trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit, sa se desfasoare pe etape ( prezentate clar ) , cu termene de realizare clare si precise si responsabili cu realizarea lor. Eu nu am auzit sa se fi elaborat un astfel de proiect.Ar trebui , dupa parerea mea, ca salariatii sa le ceara socoteala guvernantilor pentru ceea ce au facut, sa li se prezinte proiectul si, daca exista, stadiul de desfasurare in care se afla.Se vede treaba ca ministrii se plimba de la un minister la altul(Chitoiu a trecut de la economie la finante, ca, deh acolo sunt banii de-mpartit, Vosganian , economist de meserie cu talente in arta si beletristica dar nu in industrie, vine sa falimenteze combinatele ,ca de pornit nu se pricepe).
Oare nu asta s-a dorit de la bun inceput, sa preia PCC combinatul si daca nu s-a putut atunci,v-a adus in situatia in care pare ca este singura solutie , ba mai mult , chiar sa-i rugati sa vina sa se imbogateasca si mai mult, dand de lucru macar catorva oameni?!!!
Strainii care au venit si au cerut pamant si apa au primit si petrol, aur ca, doar s-au convins ca daca "ung " pe cine si cu cat trebuie , restul se rezolva fara batai de cap si golit de conturi pt plata.Nu era greu pt PCC sa se convinga de asta.Probabil ca asta urmaresc si ei.
Ministrul spune ca a luat legatura cu "stapanii extraterestrii" pt a putea obtine aprobarea unui
ajutor de 45 mil Euro, dar au dovada ca au lansat in scris asemenea solicitare,ca vorba zboara?
Se pare ca acesta este al 3-lea razboi mondial, economic, iar guvernele noastre nu sunt pregatite si, mi se pare mie ca nici nu vor sa se pregateasca sa faca fata.Ca dupa orice razboi apar imbogatiti ( ei) si saraciti (noi).
Dar daca nu iau in seama proteste civilizate ,poate ca recunosc "ghioaga "stramoseasca! Au vrut liniste, au avut, dar se pare ca a fost linistea di-naintea furtunii.Nu se poate ca ei sa nu rezolve nimic si sa stea linistiti, iar lumea sa moara de foame si sa fie dati afara din case ( eu am "mortul" in casa ,cum se spune).
Indemnam copiii sa invete sa mearga sa studieze la scoli adevarate cu traditie, nu aparute ca ciupercile dupa ploaie, iar apoi ne trezim ca nu ii mai putem intretine pt. ne-au mintit tocmai guvernantii care ar trebui sa fie preocutati de educatia si locurile de munca ale polulatiei?
De aceea cred ca trebuie atentionati mai fara manusi ca au responsabilitati sau ,daca nu sunt in stare sa se achite de ele, sa se dea de-oparte si sa lase locul altora noi. (nici cei vechi n-au facut nimic).
Nu se poate sa ne lasam sa fim numai masa de manevra electorala!!!