Apel către Dir. "E. Wiesel" ref. la statuia lui M. Vulcănescu


Musafir

#1

2014-04-12 08:50

Mircea Vulcanescu este sfant mucenic al lui Hristos! El este proslavit in Imparatia Cerurilor!
Unchiul meu Constantin Marandici care a luat sfinte moaste de la Aiud, nestiind ale cui sunt a vazut ziua in amiaza mare pe Sfantul Mucenic Mircea Vulcanescu, care s-a si recomandat. El dusese Sfintele Moaste ale sfantului necunoscut in America si acolo s-au aratat ca fiind moastele Sfantului Mircea Vulcanescu. Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Mircea Vulcanescu Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi.Amin
preot Matei Vulcanescu


Musafir

#2

2014-04-12 14:40

Nu demolarii statuii marelui erou Mircea Vulcanescu!
Apel către Dir. "E. Wiesel"...Cu stima tin sa va reamintesc,ca sunt tari care in timpul si dupa cel de/al doilea razboi mondial,au facut mai multe crime in randul umanitatii.
Voi prezenta aici dezastrele care le/au produs ,SUA,Marea Britanie si URSS impotriva Japoniei prin bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki ...
Astfel se dă drumul aşa-numitului „proiect Manhattan”, unde ingineri americani, în colaborare cu omologi de-ai lor din Marea Britanie şi Canada, vor produce bombele nucleare prin care vor fi atacate oraşeleHiroshima şi Nagasaki. Generalul de Armată George Marshallva cere nominalizarea câtorva ţinte, din care vor fi alese doar două oraşe. Comitetul a nominalizat patru oraşe, din care au fost selectateHiroshima şi Kokura, cu Nagasaki variantă de rezervă.
-În data de 6 august, Escadronul 393d B-29, pilotat de PaulTibbets, la bordul caruia se afla si noul presedinte al SUA Harry S. Truman ,
va decola de la baza din Tinian, destinaţia sa fiind oraşul Hiroshima, oraş pe care avea misiunea să îl distrugă. Bomba a fost armată în timpul zborului din motive de siguranţă, iar cu 30 de minute înainte de sosirea la destinaţie, dispozitivele de siguranţă au fost eliminate. Radarele japoneze au detectat apropierea a trei aeronave americane, dar, din cauza numărului redus al acestora, au decis să nu deschidă focul. La ora locală 8:15, dispozitivul numit „Little-Boy”, ce conţinea 64 de kilograme de uraniu, a fost lansat asupra Hiroshimei, acestuia luându-i 43 de secunde să îşi atingă ţinta. În urma impactului, 70.000-80.000 de oameni au fost ucişi, iar circa alţi 70.000 răniţi.
-În dimineaţa zilei de 9 august, avionul B-29 Superfortress Bockscar, aeronavă pilotată de maiorulCharles W. Sweeney, decola spreKokura , având la bord bomba numită „Fat Man”. În momentul decolării, bomba era deja armată, dar dispozitivele de siguranţă erau încă active. Odată ajunşi deasupra oraşului Kokura, membrii echipajului au constatat faptul că datele meteorologice nu le erau favorabile, cerul fiind în proporţie de 70% înnourat. După trei raiduri deasupra oraşului, au decis să se îndrepte spre Nagasaki, oraşul ce reprezenta ultima alternativă pentru bombardare. La ora 11:01, bomba a fost lansată, după 43 de secunde ea atingându-şi ţinta. Numărul persoanelor ucise de „Fat Man” a fost estimat la80.000.
-Pe 9 august, sovieticii vor declara de asemenea război Japoniei, invadând Mancucko, evenimentul având loc la doar câteva ore înaintea atacului de la Nagasaki. În aceste condiţii, niponii capitulează, fiind ocupată de trupele aliate. Actul de capitulare este semnat pe data de 2 septembrie, la bordul navei americane USS Missouri.
-Supravieţuitori?
-Un japonez de 93 de ani este unicul supravieţuitor cunoscut până acum al dublului bombardament atomic de la Hiroshima şi Nagasaki, de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
Amândouă oraşele fiind lovite cu bombe atomice la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial.
Tsutomu Yamaguchi se află în Hiroshima, într-o călătorie de afaceri, pe 6 august 1945, când un avionul american “Enola Gay” a lansat prima bombă nucleară. Această a suferit arsuri grave şi a fost trimis a două zi în oraşul sau natal, Nagasaki, unde a două bombă atomică a căzut pe 9 august.
Bombele de la Hiroshima şi Nagasaki au ucis peste 200.000 de oameni. Majoritatea supravieţuitorilor celor două bombardamente au decedat ulterior din cauza unor boli declanşate de expunerea la radiaţii. “Dublă mea expunere la radiaţii este acum un record”, a glumit Tsutomu Yamaguchi.
-Marea Britanie a sprijinit atacurile nucleare asupra Hiroshimei şi Nagasaki
Marea Britanie a susţinut folosirea bombelor nucleare de către SUA împotriva Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, cu circa o lună înainte de lansarea primei bombe asupra oraşului japonez Hiroshima, pe 6 august 1945, potrivit unor documente ale Arhivelor naţionale americane recent declasificate. Documentele arată implicarea Marii Britanii, ca aliat apropiat, în decizia administraţiei de la Washington de lansare a bombelor atomice asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki. Guvernul britanic şi-a exprimat oficial sprijinul pentru bombardarea nucleară a Japoniei, în cadrul unei reuniuni a Comisiei politice mixte din 4 iulie 1945, de la Washington, privind dezvoltarea şi controlul energiei nucleare, referindu-se la bombele atomice Tube Alloys (T.A.), nume de cod pentru programul armei nucleare britanice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Va multumesc!


Musafir

#3

2014-04-12 20:43

Ajunge veacului, rautatea lui!

Musafir

#4

2014-04-13 10:47

Scriem tuturor românilor din Paris !

Musafir

#5

2014-04-14 09:35

Rog a se ține seamă și de semnăturile celor care au fost depuse anterior pentru a preîntîmpina demolarea statuii.
Prof. Mihai FLOAREA

Musafir

#6

2014-04-14 15:43

Poate cei apropiati ai urmasilor lui Mircea Vulcanescu vor intreprinde toate demersurile pentru reabilitarea lui si anularea acelei injuste etichete de ,, criminal" de razboi pe care i-au lipit-o memoriei sale comunistii cominternisti. Nu am gasit nici o informatie care sa aduca vreo urma de suspiciune asupra lui M.Vulcanescu, referitoare la actiuni anti-evreisti. Asadar, de ce a deranjat statuia domniei sale?

Musafir

#7

2014-04-14 21:10

Nu ne mai calcati istoria in piciore
ati ajuns prea departe ,
Romania (romani) a fost singur a tara care
sau purtat cu evrei ca si cu propia famile. Evrei in Romania au treit intodeuna c a in sinul lui Avram.Romania si acum e Paradis pentru evri.
Bunicul din Transilvania imi spunea ca:
Evrei in momentul cind au trebuit sa parasesca Roamnia , locuitori satului i-au petrecut cu piine si cu carutele pina la granita.Evrei care au murit pe teritoriu Romaniei toti au fost ingropati cu cruce , trtati ca si poporul roman iar acum ne falsificati istoria si nemul , ne faceti eroi si poporul roman criminali , ierta-ti-ma dar trebuie sa mai invatati istorie si inainte de a va pronunta ura pe care o aveti fata de poporul roman trebuie sa ginditi.
D-le Wiesel certi-va urgent scuze si analizati , ginditi , investigati; cum au fost tratati evrei din Toledo , Spaña ???

Musafir

#8

2014-04-15 15:31

Mircea Vulcanescu nu este un criminal de razboi.Si apoi de cate ori trebuie sa ucidem personalitatile noastre? A fost ucis o data intr-un mod barbar. Vrem sa-i plangem si sa-i aratam to respectul. Nu avem voie sa-i uitam.
Musafir

#9 #9

2014-04-21 20:33

Mircea Vulcanescu NU a fost "criminal de razboi" si merita sa aiba statuia in mica gradina publica de la Sf. Stefan, asa cum a fost intelept amplasata de Primarul Neculai Ontanu si Consiliera patrimoniului artistic, criticul de arta Doamna Ruxandra Garofeanu.

Petitia aceasta insa nu are nimic de a face cu cea in sprijinul mentinerii statuii, oricit ar incerca autorii ei sa pretinda altfel. Incercarea de a provoca o raliere la aceasta petitie a oamenilor de buna credinta, semnatari sinceri ai petitiei lansate pe 04.07. 2014, este inacceptabila, ipocrita, si insulta inteligenta. Textul catre Institutul "Elie Wiesel" este demagogic, plin de afirmatii obraznice si false, tipa agramat si de aceea nu si-a gasit semnatarii. Rusinos si textul si trucul ieftin de a obtine semnatari, acesta semnat Oana Iftimie.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-04-21 20:55


Oana Iftime

#11 Re: "Musafirului" care a postat comentariul nr. 9

2014-04-21 21:00

Domnule Musafir (asa v-ați semnat, asa ma adresez), nu eu am avut inițiativa "încercării rușinoase de raliere" despre care vorbiti. Din partea mea, semnați ce vreți (eventual si comentariile? sau mai degrabă nu?...). Nu v-a obligat nimeni la nimic, din cate stiu. Toate cele bune! Oana Iftime
Raducu

#12 Re: #9

2014-09-16 10:47

#9: Musafir - #9 

O serie de jigniri si afirmatii rau voitoare fara nici o acoperire in textul petitiei.

Dati-ne cate un singur exemplu macar, pentru a sustine urmatoarele afirmatii pe care le faceti:

1. Incercarea de a provoca o raliere la aceasta petitie........este ipocrita;

2. Incercarea ..... insulta inteligenta;

3. Textul petitiei este demagogic;

4. Textul petitiei este plin de afirmatii obraznice;

5. Textul petitiei este plin de afirmatii false;

Avand in vedere ca aceasta solicitare de demolare a statuii lui Mircea Vulcanescu a fost facuta de un Institut aflat in subordinea Guvernului Romaniei, este absolut necesar ca reprezentantii acestui Institut sa isi prezinte public scuzele.

Macar pentru faptul ca altfel vor aduce un mare deserviciu chiar Institutului pe care il reprezinta, a carui credibilitate va fi pusa serios sub semnul intrebarii.

Spun "macar pentru faptul" pentru ca ma indoiesc de buna credinta a celor care au putut face o astfel de cerere fara o minima documentare asupra personalitatii lui Mircea Vulcanescu.

Va multumesc, stimata doamna Oana Iftimie, pentru initiativa redactarii acestei petitii si pentru maniera in care ati facut-o, cu politete, bun simt si fara patima dar totodata ferma fata de aceasta incercare (absolut naucitoare pentru anul 2014) de a demola statuia unuia dintre martirii poporului roman, care si-a jerfit cariera, familia si in final viata pentru "vina" de a-si fi ajutat tara in momente cumplite ale istoriei sale.


Musafir

#13

2015-03-26 00:58

Mircea Vulcanescu a fost un intellectual de marca, un om care a fost ucis de catre un regim criminal. Nazismul dar si comunismul trebuie judecat ca regimuri totalitare.
Cris

#14 Re:

2015-03-26 01:08

#2: -  

 Aici defapt nu discutam bombele atomice aruncate pentru a termina cel de-al doilea razboi mondial! Nu asa argumentam, prin aruncarea animalului mort in gradina vecinului! Trebuie cunoscute circumstantele care au dus la catastrofa nucleara. Guvernul totalitar de la Tokio nu a dorit in nici un chip sa termine razboiul. Mii si mii de soldati americani mureau zilnic in S-E Asiei (cititi despre Iwo Jima). Japonezii nu capitulau desi in Europa razboiul  se terminase. Daca ar fi fost soldati romani ucisi degeaba, cum ati fi gandit? E usor de adus acuzatii acum, dar noi trebuie sa intelegem contextul de atunci!