Apel către Dir. "E. Wiesel" ref. la statuia lui M. Vulcănescu

Quoted post


Musafir

#2

2014-04-12 14:40

Nu demolarii statuii marelui erou Mircea Vulcanescu!
Apel către Dir. "E. Wiesel"...Cu stima tin sa va reamintesc,ca sunt tari care in timpul si dupa cel de/al doilea razboi mondial,au facut mai multe crime in randul umanitatii.
Voi prezenta aici dezastrele care le/au produs ,SUA,Marea Britanie si URSS impotriva Japoniei prin bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki ...
Astfel se dă drumul aşa-numitului „proiect Manhattan”, unde ingineri americani, în colaborare cu omologi de-ai lor din Marea Britanie şi Canada, vor produce bombele nucleare prin care vor fi atacate oraşeleHiroshima şi Nagasaki. Generalul de Armată George Marshallva cere nominalizarea câtorva ţinte, din care vor fi alese doar două oraşe. Comitetul a nominalizat patru oraşe, din care au fost selectateHiroshima şi Kokura, cu Nagasaki variantă de rezervă.
-În data de 6 august, Escadronul 393d B-29, pilotat de PaulTibbets, la bordul caruia se afla si noul presedinte al SUA Harry S. Truman ,
va decola de la baza din Tinian, destinaţia sa fiind oraşul Hiroshima, oraş pe care avea misiunea să îl distrugă. Bomba a fost armată în timpul zborului din motive de siguranţă, iar cu 30 de minute înainte de sosirea la destinaţie, dispozitivele de siguranţă au fost eliminate. Radarele japoneze au detectat apropierea a trei aeronave americane, dar, din cauza numărului redus al acestora, au decis să nu deschidă focul. La ora locală 8:15, dispozitivul numit „Little-Boy”, ce conţinea 64 de kilograme de uraniu, a fost lansat asupra Hiroshimei, acestuia luându-i 43 de secunde să îşi atingă ţinta. În urma impactului, 70.000-80.000 de oameni au fost ucişi, iar circa alţi 70.000 răniţi.
-În dimineaţa zilei de 9 august, avionul B-29 Superfortress Bockscar, aeronavă pilotată de maiorulCharles W. Sweeney, decola spreKokura , având la bord bomba numită „Fat Man”. În momentul decolării, bomba era deja armată, dar dispozitivele de siguranţă erau încă active. Odată ajunşi deasupra oraşului Kokura, membrii echipajului au constatat faptul că datele meteorologice nu le erau favorabile, cerul fiind în proporţie de 70% înnourat. După trei raiduri deasupra oraşului, au decis să se îndrepte spre Nagasaki, oraşul ce reprezenta ultima alternativă pentru bombardare. La ora 11:01, bomba a fost lansată, după 43 de secunde ea atingându-şi ţinta. Numărul persoanelor ucise de „Fat Man” a fost estimat la80.000.
-Pe 9 august, sovieticii vor declara de asemenea război Japoniei, invadând Mancucko, evenimentul având loc la doar câteva ore înaintea atacului de la Nagasaki. În aceste condiţii, niponii capitulează, fiind ocupată de trupele aliate. Actul de capitulare este semnat pe data de 2 septembrie, la bordul navei americane USS Missouri.
-Supravieţuitori?
-Un japonez de 93 de ani este unicul supravieţuitor cunoscut până acum al dublului bombardament atomic de la Hiroshima şi Nagasaki, de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
Amândouă oraşele fiind lovite cu bombe atomice la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial.
Tsutomu Yamaguchi se află în Hiroshima, într-o călătorie de afaceri, pe 6 august 1945, când un avionul american “Enola Gay” a lansat prima bombă nucleară. Această a suferit arsuri grave şi a fost trimis a două zi în oraşul sau natal, Nagasaki, unde a două bombă atomică a căzut pe 9 august.
Bombele de la Hiroshima şi Nagasaki au ucis peste 200.000 de oameni. Majoritatea supravieţuitorilor celor două bombardamente au decedat ulterior din cauza unor boli declanşate de expunerea la radiaţii. “Dublă mea expunere la radiaţii este acum un record”, a glumit Tsutomu Yamaguchi.
-Marea Britanie a sprijinit atacurile nucleare asupra Hiroshimei şi Nagasaki
Marea Britanie a susţinut folosirea bombelor nucleare de către SUA împotriva Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, cu circa o lună înainte de lansarea primei bombe asupra oraşului japonez Hiroshima, pe 6 august 1945, potrivit unor documente ale Arhivelor naţionale americane recent declasificate. Documentele arată implicarea Marii Britanii, ca aliat apropiat, în decizia administraţiei de la Washington de lansare a bombelor atomice asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki. Guvernul britanic şi-a exprimat oficial sprijinul pentru bombardarea nucleară a Japoniei, în cadrul unei reuniuni a Comisiei politice mixte din 4 iulie 1945, de la Washington, privind dezvoltarea şi controlul energiei nucleare, referindu-se la bombele atomice Tube Alloys (T.A.), nume de cod pentru programul armei nucleare britanice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Va multumesc!

Raspunsuri

Cris

#14 Re:

2015-03-26 01:08:39

#2: -  

 Aici defapt nu discutam bombele atomice aruncate pentru a termina cel de-al doilea razboi mondial! Nu asa argumentam, prin aruncarea animalului mort in gradina vecinului! Trebuie cunoscute circumstantele care au dus la catastrofa nucleara. Guvernul totalitar de la Tokio nu a dorit in nici un chip sa termine razboiul. Mii si mii de soldati americani mureau zilnic in S-E Asiei (cititi despre Iwo Jima). Japonezii nu capitulau desi in Europa razboiul  se terminase. Daca ar fi fost soldati romani ucisi degeaba, cum ati fi gandit? E usor de adus acuzatii acum, dar noi trebuie sa intelegem contextul de atunci!