Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Unul prost

#12426 Re:

2013-11-28 11:29

#12424: GOGU OLOGU -

Gogule, vom iesi in strada cand efectiv vom fi dati afara!

Ce natie de oameni tampi suntem, zau! Si acum ma refer inclusiv la mine :(((((


Musafir

#12427 Re:

2013-11-28 11:30

#12405: GOGU OLOGU -

Vezi ca ai produs panica printre directorime, deja s-a blocat site-ul de pe serverul Oltchim.


Musafir

#12428

2013-11-28 11:35

Isărescu:"Dacă nu o să avem noi grijă o să aibă alţii grijă de noi." guvernatorului BNR la Gala ZF 2013.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1469891_620357364692291_1...



Musafir

#12429

2013-11-28 11:59

Tin sa va spun ca multe companii in tara, azi 28.11.2013 la birou isi fac de cap. S-a dat voie ca sa fie ziua libera la cumparaturi online "Black Friday", ce spuneti de asta ???? SEFIMEA f**e timpul la cumparaturi , ca are bani !!!!

 

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_2603.jpg...

grevistul

#12430 ???????????

2013-11-28 12:17

Bai a veni sleata de habarnisti de la Pitesti , politic bineintele iar oamenii nostri competenti ,pregatiti care stiu cu ce se intampla in combinat stau pe tuse,bai frate in ce tara traim,ce moaca are directorul asta general de mahmureala ,doamne cine ne conduce Oltchimul acum. Greva oricum v-a fi noi deja ne mobilizam,v-a fi greva pana vor da toti bani la zi.

REALIST

#12432 FIER VECHI

2013-11-28 12:32

Credeati ca o sa vina chinezi si o sa zica gata va cumparam .... sunt numai SF-uri din partea lui d-nul Ponta, se stie soarta OLTCHIMULUI dar nu vrem sa recunoastem, nu o sa fie nici un SPV datorile sunt foarte mari ... nu au privatizat ei CFR-ul si ne privatizam noi?
musafir

#12433

2013-11-28 12:35

ai perfecta dreptate
b1tv

#12435

2013-11-28 12:39

Ce fratilor nu e bine acum la Oltchim (aduceti-va aminte ce promitea marele lider limbi-c......)? Ba nesimtitilor de CERNEVISTI iesiti si spunetile la oameni adevarul cum a-ti facut in aug.2012 si ce a-ti promis de atunci si unde a-ti ajuns acum,haideti crema combinatului de la propenoxid (de parca combinatul incepe si se termina cu voi) cu omul din umbra(CAP DE CAL) care si el il pupa atat in c.. pe Cernev. Si haide sa va mai spun una, cica se mai aduc vreo 2 directori pe langa ce aveti acum. Sa fie primit.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-28 12:50



Musafir

#12437

2013-11-28 13:03

Bine-mi pare, bine-mi pare ne vedem la vara .Te pupa tata, FATA DE CAL, sa triesti si sa crezi in continoare in sindicalisti tai.
IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#12438

2013-11-28 13:11

Stati linistiti, ca urlati voi mai tarziu,iar conduceri USL-iste care este acum la conducerea Oltchimului ,le spun atat "statul care are trei victori este in pragul dezastrului"(vede-ti Confucius, ca sa fim in ton cu vizita chinezilor)

Musafir

#12439

2013-11-28 13:29

Actorul preferat al liderilor politici de ieri,azi si chiar de maine este Robert de Niro iar filmul preferat ,v-ati prins este NASUL.Au urmarit acest film de N ori si l-au pus in practica intocmai,fiecare om pus intr-o functie cheie are un singur obiectiv;sa aduca cat mai multi bani la buget,bugetul "cosa nostra" bineinteles.Cine nu indeplineste acest obiectiv este terminat,,,iar daca incalca OMERTA cum a facut-o TRAIAN este :suspendat??? Regulile jocului sunt diverse si se pot schimba oricand,nu exista un numar limitat de jucatori,poate fi folosit oricine da randamentul scontat. Va reamintesc ,ei au nevoie doar de cotizanti ,.Si atunci domnilor de ce va tot mirati ca,se schimba conduceri,ca fiecare aduce pe cine vrea in ce posturi vrea?? De ce ? Bani, multi bani trebuie sa iasa din cerc si sa curga intr-o anumita directie! Retineti NASUL este in continuare de actualitate

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-28 13:32


BAIAZID

#12441

2013-11-28 13:57

Pai daca si-au pus niste lideri de c....,mincinosi ,iar acum lasa-i asa sa se scufunde mai rau in mocirla ca isi merita soarta. Vorba unuia de pe petitie "la ce tiganilor ati schimbat, sa ne umpleti de c...".Si sa nu va aud, ca pe vremuri cu toate betele in roate se mergea la 30-35%,iar acum mergem la max.15% si te mai intrebi ce natie de c.... ne conduce combinatul acum si la sindicatul asta nou infiintat si la conducerea de rahat.Vedeti ma prostilor sa va duce-ti sa va luati pachetele de cadouri de Craciun, de la tigan si sudoro-sofer, ca ce rau era atunci si ce bine e acum.Prosti dracului(a-ti pus botul la toti tampiti) ca daca eram uniti nu se ajungea aici,va meritati soarta
musafir cu carlig

#12443 Re:

2013-11-28 14:13

#12440: GOGU OLOGU -

Gogule,cand rasfoiesc postarile tale imi vine in minte un singur lucru"FERESTETE DE GRECI CAND ITI FAC DARURI!Oare de ce?


Musafir

#12444 Oltchim, „pe ducă”, dar atractiv

2013-11-28 14:31

http://www.focus-energetic.ro/oltchim-%E2%80%9Epe-duca%E2%80%9D-dar-atractiv-13819.html

http://www.focus-energetic.ro/wp-content/uploads/2012/09/oltchim1-300x166.jpg...

Din ce în ce mai multe companii se arată interesate de combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe lângă ruşi, români şi polonezi, acum şi chinezii se arată interesaţi de combinat.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, administratorii judiciari ai Oltchim şi preşedinţii companiilor chineze Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun şi Junlun Petroleum Co. Ltd, Changqing Xie au semnat o scrisoare de intenţie vizând participarea la procesul de privatizare a combinatului.

„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu, un proces transparent şi perfect concurenţial, precum şi respectarea tuturor angajamentelor şi regulamentelor europene. Scrisoarea de intenţie se referă strict la ceea ce este în curtea noastră, dar, în cazul în care există interes pentru cumpărarea Arpechim, vom încerca să asigurăm condiţiile de dialog necesare”, a declarat ministrul Gerea, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii chinezi.

Documentul a fost semnat la cererea reprezentanţilor companiilor chineze, urmând ca, după o analiză mai amănunţită, aceştia să decidă dacă vor depune sau nu oferte pentru Oltchim.

„Ne-am întâlnit undeva la mijloc, această scrisoare de intenţie fiind un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu partea chineză. Există un interes major pentru privatizarea Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte. În perioada următoare, ne vom întâlni şi cu alţi investitori, care şi-au manifestat interesul pentru participarea la procesul de privatizare. Procedura de privatizare a intrat, de altfel, pe ultima sută de metri”, a precizat Gerea.

Conform calendarului prezentat de şeful de la Economie, până pe 2 decembrie 2013 se are în vedere finalizarea acordului creditorilor, urmând ca strategia de selecţie a investitorului să fie gata în perioada 15 – 20 februarie 2014, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, 17 ianuarie 2014 va fi data limită pentru depunerea ofertelor pentru Oltchim.

”Ne dorim la Oltchim un cumpărător capabil să opereze în cele mai bune condiţii, să păstreze salariaţii şi să dezvolte afacerea, repoziţionând combinatul pe piaţa petrochimiei europene”, a adăugat Andrei Gerea.

Şi Vuza vrea combinatul

Chimcomplex Oneşti este, în prezent, în faza finalizării documentaţiei pentru o ofertă competitivă de achiziţionare a pachetului majoritar al Oltchim Râmnicu-Vâlcea, fiind pregătită şi dacă în pachet va intra şi rafinăria Arpechim Piteşti a Petrom OMV, a declarat omul de afaceri Ştefan Vuza, care deţine pachetul majoritar al societăţii din Oneşti.

Acesta s-a arătat încrezător că poate concura „cu succes” la preluarea Oltchim, vânzarea combinatului vâlcean fiind estimată la o ofertă cuprinsă între 164 – 294 de milioane de euro, suma de 164 de milioane de euro fiind deja „pregătită” în acest sens.

,,Eu am spus întotdeauna <> şi iată că, în trei-cinci luni, cred că fratele mai mic, Chimcomplex, îl va cumpăra pe cel mare, Oltchim. Cele două firme, împreună, îmi vor permite transpunerea unei mari dorinţe ca om de afaceri român, crearea Companiei Naţionale de Chimie, chiar dacă proiectul depăşeşte 170 de milioane de euro. Iar dacă, la pachetul privatizării Oltchim, intră şi Arpechim, vom negocia cu Petrom OMV. Suntem pregătiţi şi pentru această tranzacţie”, a menţionat Ştefan Vuza.

Un alt competitor la Oltchim este firma rusă Oil Gas Trade (OGT), profilată pe fabricarea de produse petrochimice şi petroliere, deţinând două rafinării şi mai multe fabrici de medicamente.

Reprezentantul OGT, Florin Rozeanu a anunţat faptul că are ,,în spate” un finanţator puternic, dar acesta nu este, cum se credea, cunoscuta companie rusă Gazprom. Acesta a precizat că are toţi banii, că ar plăti cât s-ar cere, dar că vrea oferte sustenabile.

Potrivit lui Rozeanu, OGT poate ajuta Oltchim, într-o primă fază, cu cei 50 de milioane de euro, pentru capitalizarea societăţii vâlcene, pentru materie primă şi creşterea producţiei, estimând şi el o ofertă de cumpărare maximă de circa 294 de milioane de euro şi pe cea minimă de 164 de milioane de euro.

Plan de reorganizare în 2 decembrie

Planul de reorganizare a Oltchim, care prevede înfiinţarea noii societăţi Oltchim SPV, va fi discutat pe 2 decembrie, a declarat liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

„Pe 2 decembrie se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, a tuturor creditorilor Oltchim. În cadrul acestei adunări se va supune aprobării planul de reorganizare a societăţii Oltchim SPV, sau Oltchim II cum mai este numit. Asta nu înseamnă că în acea zi se va produce acest lucru, dar probabil că imediat după 2 decembrie. Tot în cadrul acestei adunări se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Ştim că domnul ministru Gerea spunea de data de 20 noiembrie, dar, din motive obiective, această dată s-a decalat”, a precizat Cernev.

Acesta a menţionat faptul că la Londra administratorii judiciari au discutat şi cu un fond de investiţii american interesat de preluarea combinatului.

Arpechim ar fi o rafinărie profitabilă doar dacă ar funcţiona integrat cu Oltchim, a mai spus Cernev, răspunzând, astfel, declaraţiilor oficialilor OMV, care au afirmat, într-o conferinţă de presă la Viena, că activul piteştean nu va fi profitabil indiferent de cine îl va cumpăra.

„Ştim că peste tot în lume se închid rafinării şi că nu este neapărat o investiţie profitabilă, dar aceste rafinării nu au în spate un combinat petrochimic, ci sunt efectiv rafinării care produc combustibili. Una e să vinzi la pompă doar benzină şi motorină, alta e să produci PVC, adică să mergi cu rafinarea petrolului până la produse petrochimice. Arpechim nu este profitabilă fără Oltchim, aşa cum nici Oltchim nu ar fi la capacitate maximă fără această rafinărie. Cel care va prelua Oltchim şi vrea o cifră de afaceri de un miliard, va lua şi rafinăria, adică va dori o paletă largă de produse”, a precizat Cernev.

Nicio companie petrolieră din lume nu ar putea opera rafinăria Arpechim astfel încât să obţină profit, a declarat Manfred Leitner, şeful diviziei de Rafinare şi Marketing, în cadrul OMV Media Summit, organizat la Viena. „Am fi surprinşi dacă cineva în lumea asta va opera Arpechim pe profit…Altfel n-am fi închis-o”, a precizat Leitner.

Potrivit acestuia, OMV nu poartă în acest moment discuţii cu vreun potenţial cumpărător privind vânzarea rafinăriei, pe care a închis-o în 2011. „OMV a pierdut mult din 2004 încoace cu Arpechim. Nu am avut discuţii serioase cu vreun potenţial cumpărător. Dacă statul român va veni cu un investitor care vrea să cumpere rafinăria la pachet cu Oltchim, suntem deschişi la discuţii”, a spus oficialul companiei austriece.

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a precizat că statul român va scoate la vânzare combinatul Oltchim la pachet cu Arpechim, principalul său furnizor de materii prime.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, acesta aflându-se de la începutul anului în procedură de insolvenţă.

Guvernul intenţionează să reia licitaţia pentru Oltchim în primul trimestru al anului viitor. Pentru această ofertă şi-au anunţat interesul, însă fără a face comentarii, consorţiul PCC-Fortissimo, în prezent acţionar minoritar la Oltchim, companiile ruse VTB Capital, TISE sau Gazprom Neft. Surse din mediul parlamentar susţin că Executivul ar vrea să atragă în competiţie şi firme din Azerbaidjan, compania naţională azeră SOCAR fiind prezentă deja în România cu o reţea de benzinării, şi Kazahstan, cum ar fi KazMunaiGaz, care deţine Rompetrol.


Musafir

#12446

2013-11-28 14:59

pute rau din partea tiganilor ! de ce vor greva acum?nu a esit cum a vrut tiganul,se vedea director.baaaaa ce ai facut in :agust,septembrie octombrie.era aceias situatie de acum nu ziceai nimic ,faceai ce vroiai cu dm.talpasanu si ceilalti,acum vrei bani pentru noi la zi.tigan nenorocit

Musafir

#12447 da .....???????????????

2013-11-28 15:04

JUCATI-VA CU NOI-CA VA PITROCIM CA PE VARZA ! PUTEATI SA FITI 100 DE DIRECTORI, DAR.....,DATI-NE BANII DIN URMA , ACUM DE SARBATORI. VOI , CHIAR VA BATETI JOC DE NOI ? V-AM TOLERAT : OLTCHIMUL IN DERIVA , SI VOI, VA PLIMBATI PE BANII NOSTRI CU MASINILE BENGOASE, PROTOCOL-CA LA MAMA ACASA { PARCA VA VAD CU SARSANALELE PLINE , CU SOFERI CARE VI LE DISTRIBUIE LA DOMICILIU, CU NEVESTELE PE LA CARCIUMI DE LUX-DE REVELION-VA CRED SI EU LA SALARII DE 100 MIL LEI} CHIAR VA BATETI JOC DE NOI, ASTA NE MAI TREBUIE, ALTI DIRECTORI-SEFI-SEFUTI ? PAI NOI DACA SCHIMBAM 10 DIRECTORI, MAI ANGAJAM INCA 15 PUTORI ? DOMNILOR, NE-A AJUNS CUTITUL LA OS !!!! DACA MAI VEDEM VREO COARDA DE LA PITESTI-PRIN OLTCHIM- CHIAR NE SARE TANDARA ! SI ASTA NI SE TRAGE NUMAI DE LA SINDICATE, TOTI S-AU LINCIURIT CA NISTE "CURVE" PE LANGA DIRECTORIME , SI ACUM-HAI SA FACEM GREVA- CU CINE MA ? BALANEL-CU GASCA LUI NE-AU RUPT IN BUCATI . ASTEPTAM FRUMUSEL, DUPA CARE, FACEM ALEGERI LIBERE. TERMINAM NOI SI CU "INTELECTUALII " CARE NE-AU TRADAT, SI ACUM URLA .....HAI LA GREVA....AAAAA ! CU CINE BA.......????

Musafir

#12448 Şi-a dat arama pe faţă: Mihai Diculoiu a devenit oficial agent de propagandă al PDL la Oltchim

2013-11-28 15:26

http://ziaruldevalcea.ro/2013/11/28/si-a-dat-arama-pe-fata-mihai-diculoiu-a-devenit-oficial-agent-de-propaganda-al-pdl-la-oltchim/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/mihai_diculoiu_66622500.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diculoiu, marioneta baronului chimic Constantin Roibu, şi-a dat arama pe faţă. Liderul Sindicatului Liber de la Oltchim a bătut palma cu prietenii săi politici de la PDL şi în semn de recunoştinţă pentru că a înjurat cu spor în ultima perioadă Guvernul USL va fi recompensat cu funcţia de vicepreşedinte al PDL Vâlcea. Mişcarea este una sinucigaşă pentru pedeliştii vâlceni (ce-or fi avut în cap Dorel Jurcan, Romulus Bulacu, Samoil Vâlcu şi Romeo Rădulescu?) având în vedere imaginea execrabilă de care „se bucură“ Mihai Diculoiu, unul dintre principalii asociaţi ai fostului director general de la Oltchim, Constantin Roibu, în activităţile frauduloase, prin care combinatul chimic a fost DISTRUS ECONOMIC! Diculoiu s-a manifestat în ultima perioadă cu agresivitate împotriva măsurilor disperate, dar corecte, adoptate de actuala conducere a Oltchim şi de administratorii judiciari. Gata, de-acum ştim, e oficial, ce-l mâna în lupta „sindicală“ pe Diculoiu: PDL, partidul care a căpuşat ani de zile combinatul de la Râmnicu Vâlcea, prin zeci de afaceri păguboase. Este deja celebru cazul Ramplast – Cristian Boureanu, politician pedelist ce a ajuns milionar în euro din afacerile cu Oltchimul şi care este dator combinatului cu câteva sute de mii de euro şi la această dată.

Tiberiu Pîrnău


Musafir

#12449 Bani de sarbatori

2013-11-28 15:27

Fratilor, asta e. Avem ministru argesean care tine cu Oltchim-ul, cica. Daca tinea cu Oltchimul facea ceva incat sa ne luam restantele salariale acum de sarbatori. Dupa cum sta treaba, il doare-n prastie. Bine ca au ei ( cativa la numar ) cat pentru noi toti. Aceleasi minciuni ca si pana acum, vom incerca sa ..., vrem sa ..., incercam sa ... . Si rezultatul e ala care se vede, restante salariale de 3 luni + jumatate de luna la masa credala. Parerea mea este ca acesti bani nu-i vom mai vedea niciodata. Stam linistiti si asteptam sa se intample ceva. Si tot asteptam ... falimentul! Daca nu iesim la greva pe durata nedeterminata o sa ramanem cu asteptatul. Haideti sa începem de maine dimineata de la prima ora. Nu mai intram in combinat si stam toata ziua in fata pavilionului. Si continuam asa pana când toate salariile restante vor fi platite.

Musafir

#12450 NU DERANJATI CONDUCEREA OLTCHIM si ARPECHIM

2013-11-28 15:33

AMANTELE, NEAMURILE, NEVESTELE SI COPIII SUNT LA CUMPARATURI .....

http://nierocks.areavoices.com/files/2012/11/Black-Friday.jpg...