Artistii si publicul meloman sustin noua conducere ONB!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Artistii si publicul meloman sustin noua conducere ONB!

Sena Vlădoiu
Musafir

#26

2016-04-08 21:27

Susţin în primul rând corectitudinea şi valorile!

 Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a transmis, vineri seară, prin intermediul unui mesaj publicat pe reţeaua de socializare Facebook, faptul că a decis de comun acord cu dirijorul Tiberiu Soare ca acesta să nu mai ocupe funcţia de director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Dl Tiberiu Soare a fost demis din funcţie vineri 8 aprilie.Decizia Ministrului, vine ca urmare a tensiunilor care s-au creat în jurul deciziei luate de Tiberiu Soare, ca balerinul şi coregraful Johan Kobborg, care figurase până marţi pe site-ul ONB ca director artistic al instituţiei, să nu mai ocupe această poziţie.  

 Dl Tiberiu Soare, un om de valoare profesională şi morală de netăgăduit, nu a facut decât să ne aminteasca despre constituţia României, care trebuie respectată:

1)Un cetăţean străin nu poate deţine o funcţie de conducere într-o instituţie de stat .

2) în organigrama ONB nu exista titulatura de director artistic balet. Toti şefii s-au numit "şef compartiment balet".  

 

Sergiu Anghel Prof. univ. dr. at UNATC  

"Să rezumam: Dl Tiberiu Soare, cel care pune ordine şi legalitate în organigrama Operei este demis, iar cel care a incălcat legea, organigrama, HG 1089, şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ONB, ca sa nu mai vorbim de Art. 33 (3) si 16(3) din Constituţia României , dl Johan K, este "promovat" - pobabil prin derogare - pe un post pe care a funcţionat ilegal, post care a fost refuzat oricărui român, de oricâte ori a fost solicitat de-a lungul timpului prin memorii depuse la minister. Se mai îndoieşte cineva că Romania este o colonie (economic vorbind) şi ca ea trebuie să se "alieneze" şi cultural? " 

Presa deasemenea a scos titluri exagerate, ce induc publicul în eroare. Şi tot presa a degenerat aceste conflicte..pentru ca a prezentat totul ca pe un fapt de mare necinste aduse dlui Kobborg.

Despre umilinţa şi înlăturarea de către dl Kobborg a unor creaţii şi spectacole de mare valoare, balerini români, instrumentişti din orchestră, maeştri de balet, prim solişti, despre diferenţa de salarii ale balerinilor români şi străini, nu mai dezvolt, pentru ca sunt publice în comentariile la articolele care au apărut în aceste zile, dar şi pe site-urile de socializare.Românul rabdă multe dar..umilinţa lor.. în ţara lor, în casa lor, poate deveni fatală unui străin fie el si.. J.Kobborg.

Diana Moș
Musafir

#27

2016-04-08 22:12

Cred cu toată convingerea în profesionalismul desăvârșit al dirijorului Tiberiu Soare, în inteligența și onestitatea lui. Probabil că franchețea care îl caracterizează a deranjat anumite personaje, incapabile să accepte și altă viziune managerială decât cea a intereselor personale... Păcat pentru cultura românească! 

prof. univ. dr. Diana Moș

Rectorul Universității Naționale de Muzică din București


Musafir

#28

2016-04-09 06:20

Pentru ca il cunosc si e un profesionist extraordinar. Am invatat foarte multe de la domnia sa. Este famiist si un om cu caracter integru. Sunt mandra ca sunt artist liric la Opera Nationala Bucuresti unde dansul este director !

Musafir

#29

2016-04-09 15:09

Cred in capacitatile artistilor romani mai mult ca in cele ale strainilor!

Musafir

#30

2016-04-09 15:46

Am avut ocazia de mai multe ori de a canta roluri mari pe scena cu succes, avându-l la pupitru pe Maestrul Tiberiu Soare și m-am simțit excelent. E un dirijor de mare valoare și Opera are mare nevoie de un OM și ARTIST de valoarea dumnealui.

Musafir

#31

2016-04-09 16:27

Am toata increderea in corectitudinea si discernamantul D-lui Tiberiu Soare.
anca lazarescu

#32

2016-04-09 18:49

Domnul Tiberiu Soare este un muzician de valoare, cu o înaltă conştiinţă profesională, calităţi care îl califică pentru postul de director general al ONB.


Musafir

#33

2016-04-09 22:17

Am semnat această petiție deoarece consider că Dl Tiberiu Soare merită să conducă Opera Națională din București. Este nevoie de un om care să fie bun profesionist și dedicat complet muzicii, charismatic și care să aibă capacitatea de a trezi interesul oamenilor pentru minunata lume a operei.

Musafir

#34

2016-04-11 08:18

Cunosc profesionalismul si pregătirea domnului Soare si cred cu tărie ca este cea mai potrivită persoana pentru acest post.

Musafir

#35

2016-04-11 10:36

pentru ca de la aida pusa in scena dupa tiberiu soare am plecat !

Musafir

#36

2016-04-11 19:00

Pentru Tiberiu Soare

Musafir

#37

2016-04-11 21:19

Doresc sa-mi afirm sustinerea neconditionata pentru noua conducere a Operei Nationale Bucuresti, cunoscandu-i atat pe maestrul Vlad Conta, cat si pe maestrul Tiberiu Soare. Am avut colaborari frumoase cu ambii si pot spune ca in sfarsit avem in fruntea acestei institutii de cultura de prim rang persoane care pot sa-i recastige reputatia pierduta de-a lungul ultimilor ani. Le doresc sanatate si succes distinsilor directori! Teodor Ilincai

Musafir

#38

2016-04-12 07:33

Felicit din tot sufletul ministrul care a inlaturat perioada Dinca & si a pus din nou la conducerea Operei Nationale Bucuresti oameni capabili si cinstiti

Musafir

#39

2016-04-12 17:09

Pentru mine, Tiberiu Soare este un muzician exceptional, un om bun, care stie sa comunice bine si sa conduca. E un lider exceptional. Este unul din putinii din lumea muzicii clasice care nu doar ca stie ce inseamna sa fii cu adevarat profesionist, dar se si poarta ca atare

Musafir

#40

2016-04-12 19:51

Un asemenea om, ca Tiberiu Soare, merita sa conduca si tara. Un om foarte inteligent, care munceste foarte mult si o face cu placere.Putini il cunosc, dar cine il cunoaste in adevaratul sens al cuvântului, are o minte sclipitoare, o minte deschisa, pura, curata, stiind ce face acel om.

Musafir

#41

2016-04-13 12:17

Pentru ca viața mea artistica a început la acest teatru pe care-l cumosc în măsura mult mai mare decât "specialistii "actuali .Cred ca actuala conducere trebuie sa rămână și sa í se dea timp și încredere pentru a "repara "ce s-a distrus în ultimii 40 de ani !!
clau

#42

2016-04-13 12:27

De ce ați schimbat titlul petiției? Petiția pe care am semnat-o se referea strict la dl.Tiberiu Soare. Acum e vorba de conducere dar ieri era specificat și dl. Conta. De ce vă jucația aș? Faceți altă petiție în titlul și conținutul căreia să vă arătați constanța și vă asigur că veți găsi semnatari. Sau măcar anunțați schimbările făcute pe FB. Nu e frumos din partea voastră să vă jucați astfel. Rușinică! Și chiar dacă susținem și prima formulare și a II-a și a III-a... nu aveți dreptul să deturnați asumarea unei idei.

DANIELA VLADESCU
Musafir

#43

2016-04-13 12:39

Pretuiesc valorile culturale ale Romaniei.Asta nu inseamna ca ii dispretuiesc pe artistii din strainatate.Dar mai intai as dori sa se faca dreptate ARTISTULUI ROMAN,talentat,competent,muncitor si ,de foarte multe ori,neindreptatit.Am incredere in cei 2 artisti muzicieni si oameni de cultura-VLAD CONTA si TIBERIU SOARE- ca vor sustine cultura romaneasca si vor aduce doar atat cat trebuie ajutor din partea artistilor lumii.Vad ca s-a uitat un singur lucru,si anume VALOAREA ARTISTILOR ROMANI SI A SCOLII INTERPRETATIVE ROMANESTI.Nu o neglijati:PUCCINI a scris opera TOSCA pentru HARICLEA DARCLEE!


Musafir

#44

2016-04-13 13:16

Am semnat petiția pentru ca am avut privilegiul de a-i cunoaste valoarea dirijorului Tiberiu Soare din participarile la Conferintele organizate de Fundatia Calea Victoriei, "Pentru ce mergem la Opera" si "Vorbe despre muzica si muzicieni". La acestea adaug concertele si celelalte intalniri cu dumnealui. Si ceea ce conteaza, cred, cel mai mult este faptul ca TIBERIU SOARE IUBESTE OPERA!!!

Musafir

#45

2016-04-14 22:57

Consider ca Tiberiu Soare este un muzician de valoare care are un rol important in dezvoltarea culturii in Romania si il sustin prin semnarea acestei petitii.


Musafir

#46

2016-04-17 20:06

pentru a avea o opera cu care sa ne mandrim

Musafir

#47

2016-04-20 17:09

Opera Română din București s-a degradat sub toate aspectele din cauza managerilor incompetenți care, până la urmă, au ajuns sub anchete și procese. Opera Română din București trebuie să redevină un teatru de repertoriu sub conducerea oamenilor cu pregătire de specialitate și de bună credință față de Artă și de Public! Dr. STEPHAN POEN

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-04-20 17:10



Musafir

#49

2016-04-23 21:09

Este foarte important sa instauram o perioada de normalitate, sa lasam la o parte politica si sa ne concentram pe ARTA, caci asta hraneste sufletul nostru, iar sufletul nostru hranit poate sa hraneasca sufletele publicului. Asa se face progresul, cu unele inconveniente dar daca privesti per ansamblu nu poti decat sa saluti efortul celor de la OPERA si OPERETA, deoarece prin ceea ce cer (normalitate) se raliaza dorintei tuturor institutiilor de cultura din Romania. Artistii trebuie vazuti ca artisti, nu ca prestatori de servicii, arta nu se masoara, doar profesionalismul. Si vorbind despre profesionalism Dl Tiberiu Soare si Dl Vlad Conta se inscriu cu succes in aceasta sfera. Era nevoie de o gura de oxigen pentru Bucuresteni si in curand ne vom bucura de valoarea noastra nationala, recunoscuta pana nu demult si pe plan international (asta pentru cei care mai cred ca suntem xenofobi - departe de noi acest gand distructiv!!!)

Musafir

#50

2016-04-27 17:58

Pentru dreptate si pentru onestitate ! Pentru artistii care au nevoie de un sprijin just. Pentru doi conducatori capabili. Pentru doi conducatori care au simtul occidentului si care au mintea deschisa ! Xenofobia in Romania este o prostie ! Xenofobia exista in America ,China , Chiar si Russia . Romania nu a fost niciodata o tara Xenofoba ! Pentru Conta si Soare