COLEGIUL „COANDĂ”: NU FUZIUNII!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția COLEGIUL „COANDĂ”: NU FUZIUNII!


Musafir

#1

2015-01-31 18:03

Nu dorim asta!!!

Musafir

#2

2015-01-31 18:50

Să le fie rușine, lor și mamelor lor! Sper sa doamna inspector să ajungă să-l citeze pe Adriean Videanu:"Aoleu! Mama mea!"

Musafir

#3

2015-01-31 18:58

Clasic romanește-dacă ceva funcționează, ori îl pierdem, ori îl stricăm!Succes elevilor și profesorilor protestatari în demersul lor!
Dorina Angyal
Musafir

#4

2015-02-01 08:42

De ce, cei de la Liceul CFR au atata trecere la Inspectoratul Scolar Timis si se danseaza cum doresc ei.
Cum au putut refuza o comasare cu Liceul Auto si le-a fost aprobat? De ce nu s-a cerut parerea si celor de la Colegiul Henri Coanda si totul s-a facut in liniste si aprobat? La fel au incercat si acum 3 ani cu Liceul de Posta si Telcomunicati, dar atunci s-a aflat mai din timp si nu s-a reusit si din cauza ca a fost an electoral si prea multa presiune din partea profesorilor, elevilor si parintilor.
Rusine ca se face totul pe sub ascuns. 

 


Musafir

#5 Re:

2015-02-01 11:43

#4: Dorina Angyal -  

 Da, aveti dreptate... dar pana la urma le-au facut-o si celor de la Posta si telecomunicatii cand i-au unit cu Mincu, cu toate ca s-au revoltat si elevii si profesorii nu a fost cale de intoarcere. Speram totusi ca Henri Coanda sa nu aibe aceeasi soarta si ma bucura faptul ca pe langa profesori se mobilizeaza si elevi si absolventi si parinti, iar unde sunt multi puterea creste!

musafir

#6

2015-02-01 13:11

Este o miscare abila si de mare viteza. Care au fost ratiunile care au dus la aceasta decizie? Economice? Politice? sau.............!!!!!

„La baza hotărârii noastre au stat următoarele: discuțiile purtate cu reprezentanții UAT Timișoara privind rețeaua școlară a județului Timiș; realizarea sau nerealizarea în ultimii ani a planurilor de școlarizare la anumite unități de învățământ; acțiunile întreprinse de școli și evidențiate pentru promovarea sau nepromovarea ofertei educaționale cu scopul atragerii elevilor spre școlile din județul Timiș; analiza rețelei și discuțiile purtate cu reprezentanții CLDPS și CNIDPT; "- spune ISJ Timis.

Care din aceste "urmatoarele" se potriveste in cazul liceului Coanda. La aceste discutii au fost invitati si reprezentantii liceelor? NU!! DE CE? 

Cat de bine cunoaste situatia retelei CLDPS sau CNIDPT?

Oare alte criterii de comasare nu mai exista?

Cine raspunde de asigurarea bunelor conditii pentru activitatea instructiv educativa si functionarea eficienta a Colegiului Coanda? ISJ? CNIDPT? Consiliul Local?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-01 17:08


Parinte

#8

2015-02-01 17:49

Vorbim de certificare de nivel III - cred ca asta au toate liceele tehnice.

Scoala de succes! Trebuiesc vazuti, de aceea atat elevii cat si profesorii. 

Elevii si parintii, cei care sunteti la Coanda, ganditi-va - pentru aceeasi specializare preferati sa mergeti in centru sau la capatul liniei de tramvai?

Profesorii, cei care sunteti la Coanda - daca s-ar face o rocada in ceea ce priveste adresa, ar mai veni atatia elevi la dumneavoastra care vor sa invete ca cei deja existenti? Puteti fi o scoala de acelasi succes la periferie?

Toti avem copii, toti putem fi parinti sau unii am putea fi profesori - credeti ca este corect, cinstit, onest sa se vorbeasca de rezultate egale in conditii initiale discriminatorii?

Probabil ca am uitat cu totii ce inseamna solidaritatea!

Poate ca ar trebui sa vedeti plusurile si, impreuna dumneavoastra sa cautati solutii la probleme!

Despre comunicare, ce spuneti domnilor profesori?

Am copil in clasa a VIIIa si acum nu stiu daca mi-as dori sa-l trimit la o scoala atat de inchistata si lipsita de toleranta!


Musafir

#9

2015-02-01 18:02

Sa nu se faca aceasta fuziune!

Daniela Victoria Groze

#10 Re:

2015-02-01 18:35

#8: Parinte -  

Stimate părinte anonim,

Sunt absolventă a Colegiului "Coandă", promoţia 2014. Acum sunt studentă.

Am făcut 4 ani naveta, la fel ca mulţi dintre colegii mei. M-am trezit în fiecare dimineaţă la 5,30 (sunt din Iecea Mică) şi am mâncat de prânz după ora 5. Am o soră care acum este elevă în clasa a XI-a la "Coandă". S-a străduit să ajungă aici PENTRU CĂ ESTE O ŞCOALĂ FOARTE BUNĂ CU PROFESORI ADEVĂRAŢI!

Am avut profesori care ei înşişi fac naveta şi prin asta nu înţeleg că străbat oraşul.

Nu înţeleg ce vă este neclar cu privire la comunicare.

Dacă într-adevăr aveţi un copil în clasa a VIII-a şi "Coandă" rămâne "Coadă", trimiteti-l linistit acolo! Nu o să vă pară rau, cum nici părinţilor mei nu le pare...

P.S. Am ajuns la Coandă prin repartiţie computerizată, nu am fost distribuită din naştere aici. Nu cred că avem de a face cu cazuri sociale sau medicale la "Leonida". Sunt tineri ca şi noi, dar trăim într-o lume a concurenţei, a competiţiei şi, sper, a valorii! Deci, să mai punem mâna pe câte o carte, zic!

Daniela Victoria Groze

absolventă a clasei a XII-a E (şi mă mândresc cu asta!)

mini

#11

2015-02-01 19:17

Abuz in serviciu din partea ISJ!


Musafir

#12

2015-02-01 19:26

Nu doresc fuziunea!

Musafir

#13 Re:

2015-02-01 19:27

#12: -  

 Nimeni  n-o doreste! Imprastiati petitia peste tot in online (facebook, twitter, yahoo etc etc)

musafir

#14 Re:

2015-02-01 20:57

Da, aveti dreptate

 

musafir

#15

2015-02-02 12:47

Actiunile intreprinse de ISJ pentru comasarea celor 2 licee au fost "Discutii purtate cu.........."

Ce studii s-au facut de ISJ si Primarie privind aceasta comasare?

Abuz in serviciu de ISJ!!!!


Musafir

#16

2015-02-02 13:46

Respect activitatea profesorilor, inginerilor si maistrilor din cele 2 licee tehnologice / "H.Coanda" si "D. Leonida"/. Cei 2 directori - Rotaru Constantin si Huzoiu Marius - au o cariera unanim apreciata si respectata, fapt care le confera suficienta autoritate si forta pentru a se implica in solutionarea decenta a situatiei in care au fost puse liceele pe care le conduc. Este trist ca , in judetul nostru, au disparut ori sunt in curs de a disparea licee care au avut forta si cautare: Posta, Agricol (sa dispara Liceul Agricol, aflat peste drum de USAMVB, in loc sa fie resursa pentru aceasta ?!), C.F.R....


Musafir

#17

2015-02-02 14:33

Nu sunt de acord.

Musafir

#18

2015-02-02 16:11

Dupa ce s-a incercat salvarea Colegiului Tehnic Leonida prin comasarea cu Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii, acum vin cu aceasta propunere. Au distrus Liceul de Posta si Telecomunicatii, un liceu cu o traditie din 1923. Nu va lasati, uniti nu va pot influenta! Se pare ca se doreste cu orice pret salvarea Liceului CFR? Oare de ce ? Care sunt interesele ? Cine e in spatele acestor inspectori ? Cred ca stim deja raspunsul.

Musafir

#19 Re:

2015-02-02 16:29

#4: Dorina Angyal -  

 De ce se intampla asta ?

Din culise va spun ca Huzoiu(director) de la CFR are functie in fata careia nimeni nu comenteaza. Sotia dansului a fost directoare la Posta de aici si scandalul cu posta si cfr. Cum elevii de la cfr sunt nulitati, semianalfabeti, nu toti, ci majoritatea, liceul ala e sortit pieririi. Dar cum sa ramana domnul Huzoiu fara post ? E inadmisibil asa ceva !!! :)) Luptele de la posta au pornit din start cu un handicap pt ca directoarea de la posta dorea comasarea fiind vorba de o comasare cu liceul in care era director sotul dansei. Liceul CFR functioneaza in zona "gri" deoarece nu are clasele ocupate dupa minimul necesar. ELEVI, iesiti, protestati, nu intrati la ore, faceti-va afise, slogane, chemati televiziuni, faceti petitii scrise care sa le dati la completat in cartierele de unde sunteti, strangeti 20.000 de semnaturi pe hartie, nu online. NU INTRATI LA ORE SI STRIGATI SA VINA PRIMARUL. E absurd sa mai distruga inca o scoala cu traditie din Timisora. E impotriva firii. 

 

 

Un fost elev de la Posta care s-a pregatit alaturi de colegi de la Coanda pentru olimpiade NATIONALE ! 


Musafir

#20

2015-02-02 17:53

NU fuziunii!

Musafir

#21

2015-02-02 18:18

ISJ Timis are interes sa uneasca un liceu prost cu unul bun, dar nu-i inteleg de ce vor sa faca la fel ca si in in clasele de elevi cand dupa unul rau se iau 10 buni. Asa si aici sa-i dam deoparte pe cei de la Coanda: sunt consticiosi, au rezultate si sa-i luam pe cei de la Leonida. Stiti mai trebuie sa desfiintam un liceu. Ne trebuie bani pentru altii. Profesionistii sa plece acasa!!! Noi avem nevoie de inca un cobai.


Musafir

#22

2015-02-02 19:07

Contra fuziunii,pro invatamantului de calitate.
Nivelul competentelor si promovabilitatea spre invatamantul superior ale noilor generatii, reflecta seriozitatea si profesionalismul cadrelor didactice.

Musafir

#23

2015-02-02 19:10

Consider ca ar trebui sa fim si noi consultati , elevi si parinti , inainte sa se ia o decizie care poate afecta viitorul copiilor. Au trebuit copii nostri sa dea un examen ca sa ajunga la Coanda , un motiv in plus sa fim consultati si noi daca suntem de acord sau nu cu aceasta fuziune. Daca nimic nu se va schimba ar trebui sa mergem mai departe , sa mergem in audienta , sa cautam si alte metode de a ne face ascultati. Nu sunt de acord in nici un fel cu aceasta decizie. Trebuie sa ne spunem punctul de vedere.

Musafir

#24

2015-02-02 19:10

Si acest lucru este facut ca si toate cele lalte adica romaneste fara consultatii prealabile sau un minim de studiu ,daca exista loc ptr clasele suplimentare, cevor face profesorii care nu vor avea norma ( merg in somaj)sau pur si simplu pleaca din sistem , Dupa mine potopul nimeni nu stie ce va fii

Musafir

#25

2015-02-02 19:24

sunt pt calitatea invatamantului...cat se poate de drastic ca pe vremea lu Ceausescu
CONTRA invatamantului "TIP EUROPEAN"