Salvați Parcul Eminescu din Arad

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvați Parcul Eminescu din Arad


Musafir

#201

2015-01-28 15:55

nu parcarii in parcul Eminescu!

Musafir

#202

2015-01-28 19:14

Parcul este de fapt ca o gradina a Primariei NU a primarului.Primarul n-are gradina acasa?Sa faca o mica?? parcare in ea.

Musafir

#203

2015-01-29 13:33

Multi ar dori sa aibe un parc atat de minunat, ca parcul sus numit. In alte tari manifesteaza oamenii si pentru un singur pom.

Musafir

#204

2015-01-31 07:20

asa se intampla in comunitatiile care sunt conduse de niste venituri care nu au nimic legat de trecutul acestui oras , asa au sters si comunistii blazoanele de pe fatadele imobilelor ,iar astia confisca trecutul cultural si arhitectonic al Aradului oras Austro-Ungar un oras care "respira " istorie ...rusine

Musafir

#205

2015-02-06 04:26

Pasarela pare sa fie un pod de masini in toata regula

Afirmatia d-lui Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad

“Aceasta ar consta în ridicarea parcului Eminescu pe o structură la cota Bulevard V. Milea – dig Mureș. Parcul s-ar reamenaja la noua cotă, inclusiv cu măsuri de protejare a arborilor seculari valoroși, iar la nivelul inferior s-ar crea suplimentar un spațiu care poate fi folosit pentru amenajarea de locuri de parcare sub parc.”

Raspunsul cetateanului:

Parcul a fost conceput cu cap de inaintaşii nostri, asa cum este el acuma, mai jos de linia orasului, aproape cu 2 metri, ca sa confere racoare mare vara, iar iarna sa fereasca pomii semi-tropicali ai acestui parc dendrologic de asprimea iernii.

Intrebare la nivel de Bulă la gradiniţă: Cum vor trai copacii daca sub ei va fi parcare; de unde si cum isi vor trage radacinile lor apa ?

Sugestie:

D-le Gheorghe Falcă, primar al Municipiului Arad, va rugam din suflet sa demisionaţi si sa va mutati in alt oras, Aradul s-a saturat de abomaniile d-voastra grotesti, lipsite de cel mai elementar bun simţ. Daca tousi vreti sa construiti ceva, faceti-o pe un teren liber, nu distrugeti centrul vechi al orasului, cu proiecte de prost gust care nu sunt compatibile cu centru vechi al oraşului. Construiti un centru absolut nou al orasului pe un teren liber, lasati centru vechi in pace !

In ultimii 10 ani, nu ati demonstrat decat incompetenta si prost gust:
“Ai distrus 75% din Parcul Pădurice • Ai demolat 4 stadioane • Ai betonat micile parcuri (vezi piața Sârbească) • Ai distrus ștrandul • Ai poluat malul Mureșului cu acel pod supra-dimensionat, ilegal amplasat — arădenii au pierdut prin asta cea mai frumoasă belvedere a Mureșului • Ai distrus spațiile verzi dintre blocuri, amenajate de locatari, făcând parcări sub ferestrele oamenilor (vezi bl. X2) • Ai înlocuit frumoasele rondouri de flori de la Podgoria cu pietre • Ai lăsat Parcul Copiiilor în paragină după ce ai eșuat în încercarea de a-l distruge • Ai tăiat pomi, ai degradat spații verzi • Ai desființat spații verzi ca să faci parcări inutile (liceul Pedagogic, ieșirea spre Zădăreni) • Ai lăsat în paragină malurile Mureșului și parcul Pădurice • Ai promovat proiecte care distrug natura: fântâna arteziană, parcare în parcul Eminescu. Zona din fata primariei arata ca dupa razboi, cea din Piata Avram Iancu e un bilci ingrozitor, Podgoria nu mai are iarba de mult, celelalte sensuri giratorii sint folosite ca si amplasamente pentru reclame, iar bulevardul, cu interminabilele statii de tramvai l-ai lasat fara citiva zeci de copaci. Oare cand vei opri macelul?”


Musafir

#206

2015-02-07 13:00

doresc ca parcul eminescu sa nu fie distrus deoarece inseamna mult ptr acest oras si este o oaza de oxigen
oxigenul inseamna aer viata daca asta distugem ne distugem pe noi
PETRUCHIO kaiacistu

#207 EVENTUAL, ca sa fim 'moderati' si realisti, SE POATE CIUPI

2015-02-08 16:25

 max10m din parc. Respectiv, de la Primarie pina la Tribunal ,sa se 'mearga' cu carosabilul relativ drept, adica s-ar lati cu vreo max10m partea carosabila, deci suficient pentru inca un rind, cel putin , de parcari. SPER CA SINT INTELES, Desigur trebuie facut un 'plan' de 'cei in drept'.... si pus la 'afis'-INCLUSIV PE NET


Musafir

#208

2015-04-02 12:33

ARADENI, AVEM NEVOIE DE AJUTORUL DVS.!

SEMNATI PETITIA Tratamente pentru hepatita C astazi ,nu maine

VA MULTUMIM !!!


Musafir

#209

2015-04-08 19:04

Iubesc Aradul mai mult decat oricate alt oras al lumii... Ceea ce le doresc si celor ce-l conduc administrativ...macar din iubire, daca nu din capacitate sau viziune, ar trebui sa lase Parcul Eminescu sa fie si sa incerce sa gaseasca solutio viabile, nu usoare....

Musafir

#210 Re: Ce faci acolo? ai copii? sunt Miriam din Timisoara

2015-04-29 08:35


Musafir

#211

2015-07-21 16:56

Nu locuiesc in Arad, dar trebuie sa ne aparam patrimoniul cultural si zonele de agrement, parcurile istorice de obicei sunt arii protejate.

Musafir

#212

2015-08-26 20:42

Din solidaritate cu locuitorii conștienți ai Aradului, din dragoste pentru unul din simbolurile acestui oraș, parcul Eminescu, a cărui mutilare ar avea, categoric, consecințe multiple
atât în prezentul, cât și în viitorul meu personal, dar și colectiv.