Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3176 Re:

2015-02-28 19:20

#3175: -  

 Hai să fim serioşi! Cum adică te lupţi? Dacă nu faci cerere, copila nu va face religie. Atât tot!

În rest, este o pierdere şi pentru fetiţă şi pentru tine. Vei înţelege mai târziu.

 „Religia este o introducere în esenţa europenismului“

<<Ana Blandiana, poetă şi prozatoare: „Când am auzit că părinţii va trebui să decidă dacă ai lor copii vor participa la ora de religie sau nu, m-am întrebat: «Ce părinte ar putea să decidă neparticiparea copilului la ora de religie, având în vedere că, înainte de toate, ora de religie reprezintă o absolută şi obligatorie intrare în cultură?» Încă de dinainte de 89, când nu se făcea ora de religie în şcoli, mă gândeam că o să vină vremea când vizitatorii vor intra în marile muzee ale lumii şi nu vor înţelege nimic pentru că toate marile opere sunt, cel puţin până în secolul al XVIII-lea, exclusiv religioase. Atunci se vor întreba: «Oare de ce peste tot este un bărbat pironit pe cruce?» sau «De ce este mereu aceeaşi femeie cu un copil în braţe?».

Religia este o introducere inclusiv în artă şi în esenţa europenismului. Europa este continentul care a dus cultura greco-romană sub umbrela moralei creştine. Cum ai putea să renunţi la aceasta? Cum pot eu, ca părinte, să hotărăsc pentru copilul meu că nu trebuie să afle care sunt principiile morale ce stau la baza societăţii europene dintotdeauna?

Ceea ce primeşte copilul în şcoală este informaţia: ce înseamnă credinţa, ce înseamnă religia, ce înseamnă morala etc. şi, având această informaţie şi mergând după aceea la biserică, el poate să devină un om credincios. Părintele când hotărăşte ora de religie pentru copilul lui nu hotărăşte că îşi obligă copilul să devină un habotnic, ci hotărăşte ca acesta să-şi mărească deschiderea spre lume şi spre istoria ei.

Lăsând la o parte faptul că noi am ieşit din comunism, dintr-o societate a cărei materie primă era ura, trebuie să înţelegem că nu putem lupta mai eficient pentru a ne întoarce spre noi înşine decât învăţând esenţa creştinismului: „Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi!“.>>

 


Musafir

#3177

2015-03-01 10:59

Legea educatiei in vigoare situeaza religia in trunchiul comun ceea ce o face obiect obligatoriu. In fapt, posibiliteatea de a opta pentru studiul unei religii sau alta a fost confundata si extinsa (de ccr?) asupra obiectului religie. Religia ca obiect de studiu, nu este optional. Manifestarea religioasa personala este altceva, nu se confunda cu studiul unei religii.
Pentru atei (tot o optiune religioasa) exista posibilitatea sa nu studieze religia, caz in care scoala trebuie sa asigure un alt obiect de studiu. Aceasta e REALITATEA legii.
In fapt, comunismul nu a murit - daca in timpul lui Ceausescu vorbeai de Dumnezeu la locul de munca erai mustrat sau dat afara. Acum cei ce iubesc ideologia comunista, deghizati in liber cugetatori, incearca sa-l scoata pe Dumnezeu din scoala, maine de la locul de munca si astfel vor sa instaureze aceeasi atitudine ideologica precum in comunism.
In tarile din vest religia este obiect de studiu obligatoriu, situat in trunchiul comun. In cele ex-sovietic nu.

Musafir

#3178

2015-03-01 14:25

In locul religiei sa intruducem oare o lectia cum sa consumam drogurile. Vai de noi români

Musafir

#3179

2015-03-02 01:19

Vreau doar sa va prezint un mic fragment din pledoaria unui avocat al unui tanar de 18 ani condamnat la inchisoare pentru crima:
"Domnilor,însărcinarea pe care am primit-o este foarte uşoară. Acuzatul îşi recunoaşte vina,prin urmare e puţin de apărat la dânsul.Totuşi,mă simt chemat să spun câteva cuvinte.
Inaintea mea şi a judecătorilor văd pusă Crucea;se află aici,în sala în care acuzatul va fi condamnat.Imi pun,însă,întrebarea de ce nu se găseşte Sfânta Cruce şi în şcoli,în fiecare sală de învăţământ, oriunde se află şi învaţă copiii.
De ce condamnatul vede crucea abia astăzi,aici,în sala de judecată, când este prea târziu?
Dacă i s-ar fi arătat încă de pe băncile şcolii,daca i s-ar fi vorbit responsabil despre Cel rastignit pe ea si despre invatatura Lui,e putin probabail ca astăzi acest tânăr ar mai fi aici,în postura de criminal.
Domnilor, Dumneavoastră sunteţi adevăraţii vinovaţi!Pe voi vă acuz! Prin Dumneavoastră se seamănă în popor necredinţa.Condamnaţi-l pe clientul meu,căci aceasta este meseria Dumneavoastră.Eu însă vă acuz pe voi,căci aceasta este datoria mea!"--Extras din pledoaria avocatului unui tânăr de 18 ani acuzat de crimă în 1910.

Pastrati-va credinta in Dumnezeu,pastrati iubirea si pacea in inimile voastre.

Avem nevoie de Dumnezeu intr-o lume in care raul exista.

Musafir

#3180

2015-03-02 01:43


Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel:
Capitolul 13
"1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. Amin."

Cine oare le va mai vorbi copiilor despre dragoste?
Dumnezeu a lasat ca din IUBIRE si numai din IUBIRE sa se nasca VIATA.
Tot Dumnezeu a lasat ca omul sa fie liber. De ce nu se respecta acum aceasta libertate de a alege? De ce se impune scoaterea orelor de religie din scoli? De ce nu sunt lasati copiii sa aleaga ce le place sa invete si ce nu, daca vor sau nu sa creada in Dumnezeu, daca vor sau nu sa auda despre Dumnezeu. Ar trebui sa fie doar alegerea lor. Nu aveti dreptul sa le impuneti voi, necredinta voastra,ateismul vostru.

Trist, foarte trist...


Musafir

#3181

2015-03-02 01:45

Povestea celor patru lumanari:
,,Patru lumanari ardeau palpaind. Era liniste, atata liniste, incat puteai auzi soaptele sfaraite ale lumanarelelor.
Prima lumanare ofta:,,Numele meu e PACE. Lumina mea lumineaza in intuneric, dar ce folos, oamenii nu ma vor…" Si luminita ei deveni tot mai mica, pana ce se stinse cu totul.
A doua lumanare tresari palpaind si sopti sfaraind:,, Eu ma numesc CREDINTA, dar se pare ca sunt in plus. Oamenii nu vor sa auda de DUMNEZEU. Nu mai are nici un sens sa ma consum arzand…" O adiere strabatu incaperea si lumanarea se stinse.
Cu o voce abia soptita incepu sa vorbeasca si cea de-a treia lumanare:,, DRAGOSTE mi-e numele si simt cum mi se sfarsesc puterile. Oamenii ma imping de-o parte si n-au ochi pentru cei care ar trebui sa-i iubeasca…" Cu o ultima palpaire, se stinse si lumina DRAGOSTEI.
Un baietel intra atunci in incapere. Se uita la lumanarile stinse si rosti printre lacrimi:,, Bine, dar lumanarile ar trebui sa arda!"
Atunci se auzi soapta celei de a patra lumanari:,, Nu te teme, nu plange, copilas! Cata vreme ma vezi pe mine palpaind, mai putem reaprinde celelalte lumanari. Numele meu este SPERANTA!"
Baietelul prinse curaj, lua in maini SPERANTA si reaprinse de la flacara ei PACEA, CREDINTA si DRAGOSTEA. Cele patru lumanari isi raspandeau din nou lumina.
Cu siguranta toti ne regasim in acel baietel speriat si trist care cauta lumina pacii, lumina credintei si lumina dragostei in aceasta lume, dar pe care, din pacate, le gaseste stinse. Dar lumina sperantei este cea care nu se va stinge niciodata si atata timp cat exista copiii nevinovati si oamenii care inca mai spera si cauta iubirea si pacea si isi pastreaza credinta, acestea vor ramane aprinse prin speranta lor si prin dorinta lor de a le readuce in lume.
In inimile noastre iubirea, pacea, credinta si speranta nu trebuie sa moara niciodata, pentru ca acestea sunt adevaratele valori ale vietii. Mai presus de toate dragostea...


Musafir

#3182

2015-03-02 08:37

Doamne ajuta!

Musafir

#3183

2015-03-02 09:39

Sunt de acord cu ceea ce s-a scris in petitie.

Musafir

#3184

2015-03-02 16:07

Nimic fara Dumnezeu!!!

Musafir

#3185

2015-03-02 17:56

Sa nu distrugem și sănătatea mintală așa cum s-a făcut si cu pregătirea fizică.

Musafir

#3186

2015-03-02 17:59

Religia in scoala = copii si oameni maturi sanatosi in viitor!

Musafir

#3187

2015-03-02 18:22

Au innebunit oameni ,acuma ce au?si asa e dezastru in scoli ca nu mai au nici un Dumnezeu si ce mai au vor sa il scoata .....

Musafir

#3188 Re:

2015-03-03 05:37

#3187: -  

 Cu siguranţă: unde nu este iubire, plămădeşte ura,unde nu este educaţie, se naşte haos, unde nu este comuniunea cu ceilalţi, se naşte egoismul şi ego-centrismul, unde nu este comunicare şi gândire, apare extremismul.

Unde nu este Dumnezeu.... 

Vedeţi câtă dezbinare s-a făcut în numele „libertăţii de conştiinţă”. Aceasta este numai eticheta şi stindardul. Operaţiunea se cheamă de fapt eliminarea lui Dumnezeu din şcoală şi societate.

Pe când întoarcerea Bisericii în catacombe? Forţată, evident, de „libertate”...

Julina

#3189

2015-03-03 08:28

Spicuind printre posturi, am retinut cateva intrebari,insa am sa incep cu cea mai clara ce imi vine in minte:

Pe cine a deranjat ora de religie?

PE MINE.

Cum?

Simplu. In liceu am ramas de mai multe ori corigenta la acesta materie cu nota 2, la  insistentele profului de religie am avut nota scazuta la purtare si am avut parte 2 ani de un razboi total intre mine si profesorul meu. Acum presupun ca urmatoarea concluzie trasa ar fi ca am fost un copil rau, needucat si am avut un comportament nu tocmai ok din moment ce toti stim ca la religie nu ai cum sa iei nota mica altfel. Insa nu este cazul.

Alti vor trage concluzia ca sunt ateu, pentru ca face parte dintr-un mecanism automat de perceptie, insa sunt ortodox de traditie asa cum imi place sa ma numesc. Adica merg sa iau lumina de la biserica de paste, sarbatoresc craciunul si intru in biserica la nunti si botezuri. Asa cum de altfel cred ca fac multi. 

Totusi, pentru ca toata lumea urla ca daca nu voiam in trecut sa facem religie puteam sa facem o cerere, am sa va contrazic. Eu am incercat asta in clasa a 10-a. Nu s-a putut.

 Defapt, ca sa fiu mai exacta, am completat o cerere insa mi-sa spus ca singurul motiv pentru care as putea sa fiu scutita ar fi daca as face parte din alt cult religios, iar daca acesta este cazul, trebuie sa aduc o adeverinta de la acel cult religios pentru a dovedi cele spuse de mine. Se intampla in anul 2000. Si totusi as vrea sa explic si de ce am intrat intr-un conflict cu profesorul de religie in primul rand.

Se intampla in vremea aceea sa constat ca aveam o problema cu limba engleza, pe care nu o cunosteam la nivelul la care mi-as fi dorit. Astfel incat, la recomandare profei de engleza, am ajuns prin anticariate cautand lectura in limba engleza pentru a imi dezvolta vocabularul si a cunoaste dialecte diferite. Insa in loc sa imi rezolv problemele cu engleza pe care credeam ca le am, in jumatate de an am pornit un adevarat razboi cu profu' de religie ce a durat inca vreo 2 ani, si am reusit asta cu o singura intrebare :

"Crestinizarea a fost facuta sub presiune intesa si sabie?"

Proful a bubuit desi eu imi pregatisem notite extrase din cartile citite de mine. Stiam de templieri, de ce au facut, cum au ajuns in final sa fie desfintat ordinul, cum au fost ei ucisi, insa si despre cum influenta biserica intreaga europa, si cum isi  folosea influenta la toate curtile regale. Eu vorbeam de date istorice, si eram cu adevarat interesata, voiam sa aflu si parerea lui de expert in religie.  In schimb am avut media 2 pentru ca proful m-a numit "sectanta", mi-a spus ca "diavolul ma pune sa citesc carti si ca singurele carti pe care ar trebui sa le citesc sunt biblia in primul rand, manualele scoalare si apoi cartile din programa pentru BAC. ATAT. Proful nostru de religie ne-a invatat pe noi, elevi ai un liceu foarte ok din Bucuresti, ca nu este bine sa citesti carti pentru ca majoritatea celor care scriu carti au demoni in ei. 

I-am facut pe plac si am citit biblia, defapt am studiat intens biblia pentru corigenta din vara cu notite cu tot, si am venit pregatita. Am luat o nota de trecere in primul rand datorita directorului liceului care i-a spus, de fata cu mine si mama, ca nu vrea sa ajunga la ziar si ca as fi primul copil care ar ramane repetent din cauza religiei. De trecut, am trecut in final, insa razboiul a continuat anul urmator. 

Pe mine parintii mei m-au incurajat sa citesc de mica. Sa am o parere, sa fiu informata si sa imi hranesc curiozitatea. Iar cand citesti biblia (noul si vechiul testament)  si esti atent la detalii asa cum am fost eu, nu mai ai cum sa mergi cu capul inainte crezand tot ce auzi la ora de religie. Asa ca am punctat cu fiecare ocazie faptul ca in biblie dumnezeu este razbunator, intolerant, le cere adeptilor lui sa omoare barbati, femei, batrani, copii, fara mila. Ca acesta carte trateaza superioritatea rasiala a evreilor. Ca femeia este descrisa ca o fiinta inferioasa si am notat de altfel si faptul ca inteleg dupa ce am citit, de ce multi barbati isi bat copilul si sotia. Proful mi-a explicat ca "normal ca femeia este inferioara. A fost facuta din coasta lui Adam si trebuie sa isi pastreze locul. Sa isi vada lungul nasului."

Nu am avut niciodata scopul de a denigra religia din care de altfel fac parte, insa am vrut sa apofundez lucruri despre care noi nu invatam la religie si fac parte din biblie, defapt biblia in sine este compusa din niste lucruri care pe mine nu ma definesc ca om. Proful de religie spunea cu fiecare ocazie ca biblia este cartea de capatai, ca trebuie sa existe in fiecare casa si ca noi trebuie sa o citim. Am facut-o, insa ce proful nu a spus, a fost ca nu trebuie sa o si intelegi. In esenta trebuie doar sa o cumperi. 

Ma blamat din nou cand i-am spus ca eu il vad diferit pe dumnezeu si ca dumnezeul meu nu se supara cand ii scriu numele cu litera mica, cand rad, cand ma bucur, cand cites si ma informez, cand imi doresc sa iau de la viata tot de imi poate da. Dar cel mai important, ca dumnezeul meu nu ucide, nu ne indeamna la violenta, nu vrea ca noi sa ducem razboie in numele credintei noastre. Ca el vrea doar ca noi sa ne dezvoltam atat ca fiinte umane cat si spirituale, si sa facem alegerile cele mai potrivite pentru noi.  

Am citit de-a lungul timpului multe posturi online de la parinti care au povestit cum copii lor au fost afectati de ora de religie si cum au decis ca acesta sa nu mai faca parte din programa elevului, insa toti au urlat ca daca nu vrei, nu faci. Nu am vazut insa pana acum un caz explicat prin care un individ sa spuna cum a fost afectat de faptul ca pana acum eram cu totii inscrisi automat la ora de religie si ca in scoli a existat o dezinformare perpetuta, voita, in interesul suprem al celor din BOR care voiau un popor prost si credul. Dar totusi nu cred ca eu sunt singura care a trecut prin asa ceva, asa ca as vrea sa citesc si despre alte persoane care au trecut prin asta. 

As mai vreatotodata sa punctez faptul ca in mod vizibil, dintre atei si ortodoxi (cei practicanti sau nu) , ortodoxi sunt cei mai agresivi. Respectiv, cam pentru tot ce se intampla rau, atei sunt de vina.

De ce nu vine nimeni sa spuna, ok  tu esti ateu, in esenta nu crezi in nimic insa eu iti respect decizia?

De ce sa vi cu argumente despre toleranta pe care copii vostrii o invata in scoala de la ora de religie, cand nici macar voi nu intelegeti acest terment de "toleranta"?  

De ce exista aceasta conceptie gresita precum ca daca nu mi-sa intamplat mie atunci nu exista, si ma refer exact la cei care spun cum ca copii lor au fost afectati la ora de religie de ce au invatat, insa ceilalti spun ca nu exista asa ceva. 

Pai atunci inseamna ca "daca nu mi-sa intamplat mie atunci nu exista"  anuleaza direct motivele pentru ca voi sunteti crestini. Ati dat voi mana cu isus?

De ce se striga in gura mare la toate posturile TV ca ortodoxia este cea mai toleranta religie? Cum poti sa spui o asemenea porcarie? Biserica nu ar stie ce inseamna toleranta in cea mai mica forma, nici daca i-a trage un sut in dos. 

In ortodoxie  (la nivel practic, nu teoretic), cei care fac parte din alte culte sunt "sectanti". Cei care sustin ca au o relatie cu dumnezeu insa fac asta fara intermediul biserici, sunt atei. Nu mai borbesc despre faptul ca nu exista toleranta pentru aproape mai nimic. Biserica nu vrea ca tu sa ai card, nu tolereaza diversitatea, nu tolereaza homosexualitatea desi este practicata in cadrul ei de tot mai multi clerici. 

De aici trag o singura concluzie:

Biserica te vrea prost, supus, darnic, nemilos cu cei care nu sunt de aceeasi creinta cu tine... iar voi cei care le repetati ineptiile si va irijati in aparatorii supremi ai orei de religie, sunteti complici. Voi chiar credeti ca asa ar vrea dumnezeu sa faceti?

 

 

 

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-03 13:36



Musafir

#3191

2015-03-03 15:34

singura sursă revelată a omenirii de unde știm ceva despre Dumnezeu este Biblia . altă sursă nu există.

 

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-03-03 15:35


Adi

#3193 Re: pt.dl. roman ateu

2015-03-03 18:51

#1096: anca - pt.dl. roman ateu  

 De ce spui asta? Cred ca exista si au existat in lume foarte multi atei care au contribuit semnificativ la cresterea nivelului de cultura si civilizatie in lume!


Musafir

#3194 Re:

2015-03-03 19:36

#3191: -  

 Iti respect parerea (a se observat toleranta), insa totusi consider ca mai exista o sursa. una mult mai importanta. Sufletul meu, al tau, al celorlalti. Cred cu tarie ca pe dumnezeu in descoperi in sufletul tau.

Elise

#3195 Re:

2015-03-03 20:24

#3189: Julina -  

 Cu tot respectul, daca ati ramas corigenta la religie, nu inseamna ca trebuie eliminata ora de religie din scoli.
Este ca si cum am vrea sa eliminam toate materiile la care raman unii copii corigenti. Ar fi corect? Nu.
Unele discipline ne plac, altele nu, asta nu inseamna ca ele trebuie eliminate.
Scoala nu place tuturor copiilor, totusi ea este necesara si obligatorie. Este imposibil ca in scoala sa-i fi placut cuiva toate materiile de studiu, totusi nimeni nu are dreptul sa elimine din ele. Nu ar fi corect pentru cei care vor sa le studieze.
Daca vorbim de intoleranta, aici va dau dreptate doar pe jumatate. Intoleranta exista si din partea ateilor, chiar aceasta masura de eliminare a orei de religie din scoli, este o dovada de intoleranta. Sunt copii care vor sa invete la religie, chiar sunt olimpici la aceasta materie.
Nu consider ca religia este o materie, care sa-i invete ceva rau pe copii.

Daca ati studiat Biblia, ar trebui sa stiti, ca in  Vechiul Testament s-a amestecat cuvantul omului cu cuvantul lui Dumnezeu
In Vechiul Testament Dumnezeu vorbeste omului prin prooroci, iar in Noul Testament,El insusi-Ioan 10:30 “Eu şi Tatăl una suntem."
Domnul Iisus Hristos preia si poruncile Vechiului Testament, zicand: "Ati auzit ca este scris asa si asa, dar Eu spun voua.." - ,(in niciun caz nu spune Dumnezeu a zis), si da dimensiunea adevarata a poruncii Vechiului Testament.
 I s-a dat omului la inceput, in Vechiul Testament, sa zicem, un cod etic , prin cele Zece Porunci. Si prin aceasta omul invata sa nu minta, sa nu fure,sa nu ucida si altele, adica invata ca Dumnezeu nu ne vrea mincinosi, ucigasi si altele, fiindca Dumnezeu insusi nu este mincinos, Dumnezeu nu este hot, Dumnezeu nu este ucigas.
In Vechiul Testament vorbesc proorocii si nu Dumnezeu insusi, iar proorocii sunt oameni ca si noi, de aceea sunt multe contradictii.
Domnul nostru Iisus Hristos a transmis adevaratul cuvant al lui Dumnezeu, acesta fiind un Dumnezeu desavarsit precum ne cere noua sa incercam sa fim.
In Noul Testament Hristos aduce adevaratul cuvant al lui Dumnezeu ce contrazice multe lucruri din legea veche.
Matei capitol 5:"43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,45.Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. "
Matei capitol 5:"38. Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".39.Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.40. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.41.Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.42.Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta."
Matei capitol 5:"21.Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.22.Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă;"
Matei capitol 7:"1.Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
Domnul Hristos a venit sa implineasca legea noua,legamantul cel nou.
In Vechiul Testament ni se spune prin prooroci ca legamantul vechi va fi inlocuit cu unul nou, acesta reprezentand legea Noului Testament si insusi cuvantul Lui Dumnezeu.
„Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legămant nou. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână să-i scot din țara Egiptului, legământ pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Domnul. Ci iată legămantul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Niciunul nu va mai învăța pe aproapele său pe fratele său zicând: „Cunoaște pe Domnul!", ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor."(Ieremia 31:31-35).
Daca se vorbeste despre "un legamant nou", acesta nu este altul decat legea noua,in care ne vorbeste Dumnezeu insusi,nu prin prooroci, facand astfel legamantul dintai vechi,iar ce este vechi a imbatranit si este aproape de pieire. Deci acest legamant este confirmat in Noul Testament:
"12.Căci voi fi milostiv cu nedreptăţile lor şi de păcatele lor nu-Mi voi mai aduce aminte".13.Şi zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învecheşte şi îmbătrâneşte, aproape este de pieire." (Evrei 8:12-13)

Dumnezeu inseamna iubire,iertare,pace,toleranta,rabdare si bunatate. Dumnezeu este atat de bun incat nici raul nu-l distruge,desi poate.

Adevaratul cuvant al lui Dumnezeu a fost transmis de Domnul Iisus Hristos, care ne indeamna: sa ne iubim si vrajmasii,(-Luca 6:"35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine"), sa intoarcem si celalalt obraz,(-Matei capitol 5:"39.Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.") ,   iar toate cele zece porunci ale Vechiului Testament le rezuma la doar doua: Matei capitolul 6:"36. Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?37. El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.38. Aceasta este marea şi întâia poruncă.39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii."
Daca omenirea ar fi respectat cele 10 porunci din Vechiul Testament, rezumate la doua porunci de Domnul Hristos in Noul Testament, nu ar fi fost lumea de azi.
Faptele rele ale oamenilor nu au nicio legatura cu Dumnezeu: Matei capitol 7:" 21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."
Cei care sunt cu adevarat ai Domnlul nu vor ucide,nu-i vor persecuta pe altii,nu-i vor judeca pentru credintele lor sau alte fapte,intrucat toti suntem pacatosi ( Ioan 8:7 "Cel fara de pacat dintre voi sa arunce primul cu piatra".), nu-i vor fura,nu-i vor obliga sa creada sau sa nu creada in Dumnezeu, ei vor dori si vor incerca sa faca bine, dar rau niciodata. Matei 7:"13.Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.14.Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte."


Ioan 15:12 "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu."


A avea cu adevarat credinta in Dumnezeu, inseamna a avea fapte bune sau a face tot posibilul sa ai fapte bune. "Dupa roadele(faptele) lor ii veti cunoaste".
Dumnezeu inseamna iubire,iertare,pace,toleranta,rabdare si bunatate,altfel acela nu este Dumnezeu.
Daca ati studiat Biblia, asa cum spuneti, cu siguranta, ati auzit si de Noul Testament, invatatura Lui Hristos.
Ce au de reprosat ateii, invataturii Lui Hristos?
Ca ne-a spus sa intoarcem si celalalt obraz, daca cineva ne face rau? Ca ne-a invatat sa ne iubim vrajmasii, sa ne iertam unii pe altii, sa ne iubim aproapele ca pe noi insine?
Cam asta se preda si la ora de religie, iar in Biserici, la fel, se vorbeste despre invatatura Domnului nostru Iisus Hristos, Noul Testament, legea noua.
Din punctul meu de vedere, invatatura Lui Hristos, este cea a unui Dumnezeu desavarsit si nu gasesc nimic rau in ea.
Repet, nu consider ca religia, la noi in tara, ii invata ceva rau pe copii.
Imi pare rau, ca ati avut o experienta neplacuta la aceasta materie, dar nu trebuie sa generalizati.
Incercati sa spuneti o rugaciune in sufetul dumneavoastra si veti simti atunci ajutorul si iubirea Lui Dumnezeu.
Prin cuvantul si faptele Fiului Sau, Iisus Hristos, Dumnezeu isi arata din nou IUBIREA Sa imensa fata de lume si-i lasa omului cea mai importanta lege, legea Iubirii, facandu-l sa inteleaga adevarata lui menire pe pamant, care este aceea de a ne iubi unii pe altii si a ne ajuta unii pe altii.


Musafir

#3196 Re: Re:

2015-03-03 20:55

#3194: - Re:  

 sufletul e Biblia nescrisă.


Musafir

#3197

2015-03-03 21:08

Uite așa fără religie vor putea sa manipuleze oamenii mai bine. Stop celor care opresc calea spre adevar.
CLAUDIU

#3198 Re:

2015-03-03 21:17

#2: -  

 CE PROST ESTI!!!!

Julina

#3199 Re: 3195

2015-03-03 21:57

#3195: Elise - Re:  

 Eu cred ca am fost destul de explicita in mesajul meu, insa in cazul in care a fost gresit inteleasa, vreau sa adaug ca nu imi doresc ca religia sa fie scoasa din scoala. Nici nu cred ca se pune problema de asta. 

Aaa.... ca asta se urla in gura mare ca dumnezeu a fost scos din scoala, da sunt de acord ca exista o isterie generalizata fara substanta. Si daca as sta sa analizez in amanunt reactia publicului larg, as fi tentata sa pun problema fanatismului religios.

Pentru ca eu nu discut detalii ipotetice, nu consider ca acesta este o teorie a conspiratie si imi voi spune un punct de vedere doar atunci cand voi vedea ca o eventuala masura de eliminare a religiei va fi luata in serios. Deocamdata avem un singur lucru cert, acela ca CCR a considerat ca pentru a beneficia de un lucru, trebuie sa il ceri. "Cere si ti-se va da" , corect?

Am vrut totusi sa prezint un fapt care dovedeste in esenta ca optionalul nu prea era optional daca nu stiai exact legea. Adica, daca acum 15 ani as fi avut acces la informatie asa cum am astazi, as fi stiut ca pot sa merg sa fac o plangere la inspectorat in cazul in care nu eram scutita de religie. Am avut dezavantajul vremii. Insa adevarata intrebare care trebuie pusa este: optionalul este optional pentru toti? Sunt toti informati? Au toti voie sa nu se prezinte la ora pe baza de cerere? Pentru ca daca stau si rasfoiesc internetul, vom vedea ca nu!

Iar asta este motivul pentru care salut decizia CCR, care nu a venit sa ne spuna sa credem sau nu, nu a venit sa ne spuna daca facem religie sau nu, ci a punctat clar ca am dreptul sa nu fiu pus in situatia de a m-a scuza ca nu vreau ceva. Sa ofer motive. Sa fiu cumva privit in clasa diferit pentru ca la un moment dat nu vreau acel lucru.

Este strict o chestie de legalitate pe care CCR a decis-o, iar aceea este ca RELIGIA ESTE OBLIGATORIE PENTRU SCOALA in sensul ca ei sunt obligati sa iti puna la dispoziei prosibilitatea de a studia materia, insa optiune sta la tine.

Acum sa fim sinceri, cu ce afecteaza acesta decizie pe crestinul care crede cu tarie ca ora de religie este necesara? ca trebuie sa completeze o cerere/notificare? Pai asta tine de legal, iar ce este legal nu se discuta asa pe forumuri de persoane neavizate care nici macar nu au citit dcizia 669/2014.

Iar ca sa ma intorc la raspunsul direct, imi spuneai ca imi dai dreptate doar pe jumatate. Ca atei sunt si ei intoleranti. Nici nu am sustinut ca ei ar fi mai buni, mai frumosi sau ceva de genul acesta. Ci doar ca ortodoxi sunt mult mai agresivi. 

Eu vin dintr-o familei cu o religie ca a mea, un fel de ortodox in modul light, dar mama merge la biserica de sarbatori mari, isi ia acasa aghiazma, face festanie periodic...chestii din astea... si totusi reactia ei a fost una de genul: daca vrei sa faci religie o faci la biserica pentru ca adevarata credinta nu se  cultiva ci trebuie simtita. Deci sa inteleg ca ceilalti care sunt atat de agresivi sunt mai credinciosi ca mama? Un fel de ultraortodocsi?

Insa pana la urma asta nu este problema mea, eu am o problema doar atunci cand vad atacuri pentru ca X nu este de acord cu o decizie care reglementeaza o alta lege ce este ilegala si intra in conflict cu drepturile omului. Iar faptul ca cei care vor sunt majoritatea, iar ceilalti care nu vor sunt mai putin (motiv invocat de cei care spun ca decizia CCR nu este corecta), pai asta nu are lagaturacu democratia. Dictatura majoritati nu are legatura cu democratia, este doar o alta forma de dictatura. Datoria statului este sa se asigure ca niciunul dintre cetatenii lui nu este discriminat, macar de institutiile proprii. 

Nu vine nimeni sa iti spuna ce sa crezi, cum sa crezi si ce sa faci, iar eu consider decizia ca fiind perfect in armonie cu modelul de societate pe care ar trebui sa o avem in anul 2015, ca membrii ai uniunii europene.

Cat despre biblie, depinde de ce anume iti doresti sa percepi din ea, pentru ca pana la urma urmelor, biblia este formata din capitole, cuvinte si litere. Totodata, vechiul testament sta la baza noului testament si nu cred ca este corect sa spui ca una este mai reala decat cealalta. Merg mana in mana, pana la urma si invatarurile sunt sunt din ambele editii ale testamentului. Si da, ai dreptate, in Biblie gasim un dumnezeu bun si tolerant, milos, darnic, pe care mie imi place sa in numesc dumnezeul meu. Insa totodata il gasim si pe dumnezeu din:

geneza: 38:7, 38:10, 19:26

exodul: 32:27, 32:28, 32:35, unde dumnezeu direct ucide pentru motive care mai de care mai socante. 

Asta este un mesaj ok pentru credinciosi?

geneza 38:10 ne spune ca daca folosim metoda de contraceptie, dumnezeu ne ucide.

Pai parca nu ar vrea dumnezeu ca noi sa aducem copii pe lume in conditii decente, sa avem ce sa le dam de mancare, sa avem posibilitatea de ai educa? Si daca nu contraceptie, atunci avort? Sunt confuza. Iar astfel de exemple pot da cu carul, de la crime savarsite de dumnezeu pana la crime savarsite la ordinul lui dumnezeu, iar eu despre asta vorbesc pentru ca tocmai idei de genul asta m-au facut sa fiu corigenta. Nu ca nu mi-a placut materia, ci pentru ca am vrut sa studiez dualitate personajului. 

Insa totusi de dragul exercitiului, ca invit sa cititi noul si vechiul testament, sa notati toate versetele in care apar crime si sa mergeti sa intrebati un preot despre ele. Eu am facut-o. Preotul mi-a spus ca da, normal ca dumnezeu a ucis netrebnici.

 

 

Elise
Musafir

#3200 Re: Re: 3195

2015-03-04 02:43

#3199: Julina - Re: 3195 

 Imi cer scuze, nu stiam exact, care este decizia. Dar oricum, azi religia este optionala, maine poate va fi scoasa definitiv.
In niciun caz, nu sunt fanatica, sa nu ma intelegeti gresit. Imi este totusi greu, sa nu ma intreb, de ce, tocmai religia, din atatea discipline, devine optionala, o materie care din punctul meu de vedere, nu invata la nimic rau.
Dar nu mai conteza, oricum in scoli si-n licee este dezastru, iar daca invatatura Lui Hristos, nu se va mai face auzita, rezultatele se vor vedea, cu trecerea anilor.
Avem nevoie de Dumnezeu, de invatatura Lui Hristos, intr-o lume, in care raul exista.
Despre Vechiul Testament, imi mentin parerea, acolo s-a amestecat cuvantul oamenilor si cuvantul Lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu, a lasat zece porunci, iar printre ele exista porunca a sasea, care spune  clar-"Sa nu ucizi". In Vechiul Testament, acele legi referitoare la uciderea anumitor persoane pentru necredinta, pentru vrajitorie, pentru adulter, pentru desfranare,...sunt date de prooroci, adica de oameni, si nu de Dumnezeu, intrucat Dumnezeu nu se poate contrazice dand porunca "sa nu ucizi" intre cele 10 porunci si apoi sa te indemne la ucidere.
In Noul Testament Hristos aduce adevaratul cuvant al lui Dumnezeu.Domnul Hristos a venit sa implineasca legea noua,legamantul cel nou. Legamantul vechi a fost inlocuit cu unul nou, acesta reprezentand legea Noului Testament si insusi cuvantul Lui Dumnezeu.
Daca ati intalnit un preot care v-a spus ca "Dumnezeu i-a ucis pe netrebnici", inseamna ca acela nu cunoaste invatatura Lui Hristos. Si revin la cuvintele Lui Hristos:
Matei capitol 7:21 "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."
Ioan 15:12 "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu."

Credinta este mai presus de argumente. Este ca si atunci cand va indragostiti sau va faceti prieteni, nu o faceti pe baza unor certitudini intelectuale, o faceti pentru ca asta simtiti.
Tot asa ajungem si la credinta in Dumnezeu. Nu datorita unor principii teoretice, nu pentru ca o institutie sau anumite persoane ne-ar vorbi despre El si ne-ar garanta existenta Lui, ci pentru ca El a dat nastere in noi la incredere. A crede in Dumnezeu nu inseamna a te lasa convins de o suma de informatii. Credinciosul il simte pe Dumnezeu, nu trebuie sa-l vada.
Daca veti asculta cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, va fi imposibil sa nu se nasca in dvs dragostea pentru El si aceasta dragoste va fi din ce in ce mai mare, pentru ca dragostea este nesfarsita. Chiar dumneavoastra spuneti, ca El va este Dumnezeu, un Dumnezeu bun, milos, rabdator, iubitor, ...a carui invatatura, eu o consider necesara in scoli si-n toata lumea.