Petiție împotriva propunerilor CNATDCU - comisia CHIMIE - 2024

Comentarii

#201

Nu sunt de acord cu standardele minimale și obligatorii propuse la comisia 4. Comisia de chimie a CNATDCU.

Maria Ignat (Iasi, 2024-03-20)

#207

Criteriiile si standardele minimale de la chimie sunt profund disproportionate comparativ cu alte domenii desi accesul la finantarea cercetarii este acelasi.

Corina Ciobanasu (Iasi, 2024-03-20)

#209

Susțin toate punctele ridicate de această petiție.

Cristina Coromelci (Iași , 2024-03-20)

#210

Aceste criterii sunt total nedrepte, discriminatorii, lipsite de etica științifică și academică și împotriva principiilor europene de progres în știință prin accesul nelimitat la aceasta.

Catalina Peptu (Iasi, 2024-03-20)

#212

Nu sunt de acord cu propunerile CNATDCU-comisia CHIMIE

DORINA AMARIUCAI-MANTU (IASI, 2024-03-20)

#213

Semnez aceasta petitie, pentru ca nu sunt de acord cu criteriile standarde minimale propuse si cerem anularea propunerii acestora, fiind discriminatorii.

Ioana Gorodea (Iasi, 2024-03-20)

#218

Semnez această petiție datorită discrepanțelor enorme dintre parametrii și indicatorii propuși de celelalte domenii înrudite

Vasile Robert Gradinaru (Iași, 2024-03-20)

#219

Propunerea de standarde este ilegala in sensul ca discrimineaza intre specializari (chimie vs. fizica vs. stiinta mediului etc), limiteaza activitatea la numai 10 ani, factorul AIS este irelevant, citarile din Q3, Q4 nu sunt luate in considerare etc. Nu este luata in calcul activitatea complexa a cadrelor didactice.

Gabi Drochioiu (Iasi, 2024-03-20)

#220

Semnez aceasta petitie, pe de o parte pentru ca sunt absolventa a Facultatii de Chime, Universitatea din Bucuresti, si pe de alta parte pentru ca sunt in total acord cu corpul cadrelor universitare care au intocmit aceasta petitie.
In calitate de manager al unei institutii de cercetare, nu pot decat sa constat cu tristete ca daca vor ramane criteriile propuse de CNADTCU pentru domeniul CHIMIE, in foarte putin timp nu vor mai exista cadre universitare/cercetatori in acest domeniu, acestia fiind nevoiti sa-si orienteze cariera spre domenii inrudite cum ar fi: ingineria chimica, biochimie, stiinta materialelor etc.
In plus, impunerea unor conditii de tipul cel mult 1/3 din articole sa fie de tip APC este in totala contradictie cu strategia europeana privind politica de open science/open access/open data etc.

De asemenea, consider ca este necesara o abordare unitara a criteriilor la nivelul tuturor comisiilor, astfel incat domeniile inrudite sa aiba criterii similare. De exemplu, nu se poate sa fie diferente atat de flagrante intre domeniul chimie si domeniul inginerie chimica! Se ajunge in situatia hilara ca, in cadrul aceleiasi institutii, chiar daca activeaza in acelasi cadru si cu aceeasi finantare, o parte dintre cadrele universitare/cercetatori sa poata promova intr-un timp rezonabil, iar altii sa nu reuseasca sa ajunga vreodata la titlul de conferentiar/profesor.

Mai mult de atat, aceste criterii vor fi impuse si cercetatorilor din institutele de cercetare (INCD-uri, institute ale Academiei Romane, etc) pentru a putea fi respectata echivalarea gradului de CS II cu titlul de conferentiar / a gradului de CS I cu titlul de profesor universitar, ceea ce este total injust avand in vedere subfinantarea cronica a sistemului de cercetare national din ultimul deceniu.

Apreciez ca mentinerea acestor criterii, care nu includ in niciun fel aspectele si perfomantele didactice, va duce la disparitia facultatilor de chimie si la o criza si mai mare de profesori de chimie in scolile si liceele din Romania.
Facultatile de chimie ar trebui sa aiba ca principala misiune pregatirea unor generatii de profesori de elita pentru invatamantul gimnazial si liceal, astfel incat acestia sa genereze viitorii studenti din care o parte sa ramana in cercetare, o parte sa lucreze in laboratoarele de chimie ale autoritatilor publice / agentilor economici si o alta parte sa continue misiunea didactica.
Un foarte bun cercetator nu este automat si un foarte bun cadru didactic, reciproca fiind de asemenea valabila.
In consecinta, in Facultatile de chimie este stringenta nevoie de cadre universitare cu abilitati didactice deosebite, iar criteriile de promovare trebuie sa reflecte un echilibru / compensare intre abilitatile si performantele didactice si cele de cercetare.

Mihaela Doni (Bucuresti, 2024-03-20)

#242

Noile criterii propuse pentru standardele minimale pentru comisia de Chimie sunt absurde, discriminatorii si abuzive.

Marius Bumbac (Targoviste, 2024-03-21)

#281

Nu sunt deacord cu aceste criterii!

Evelina Gherghina (Bucuresti, 2024-03-25)

#283

Scientometria și transformarea științei în afacere prin monopolizarea de către unele companii a publicațiilor "prestigioase" este dăunătoare cercetării, ducând doar la goana dupa articole indexate de nu știu cine și cum, distrugând sistemul de cercetare.

Dorin Lozovanu (Iași, 2024-03-25)

#295

Nu mi se pare firesc, nici moral, ca acestea să devină criterii pentru un profesor universitar. Să formezi un cadru universitar durează mai mult de 15 ani,si este nevoie de mult mai mult.

Claudia Stanciu (București , 2024-03-26)



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...