Petiție împotriva propunerilor CNATDCU - comisia CHIMIE - 2024

Comentarii

#6

Nu sunt de acord cu forma propusa pentru standardele minimale nationale

Bogdan Jurca (Bucuresti, 2024-03-15)

#10

Sunt intru totul de acord cu petitia.

Adriana Urdă (București, 2024-03-15)

#25

Criteriiile si standardele minimale de la chimie sunt disproportionate comparativ cu alte domenii. CNATDCU propune arbitrariul in arbitraj. Modificarile frecvente ale criteriilor denota inconsistenta si manipulare.

Marilena Cimpoesu (Bucuresti, 2024-03-15)

#29

Semnez aceasta petitie, pentru ca nu sunt de acord cu criteriile standarde minimale propuse si cerem anularea propunerii acestora, fiind discriminatorii.

Christina Zalaru (Bucuresti, 2024-03-15)

#32

Nu sunt de acord cu propunerile exagerate ale CNATDCU pentru domeniul chimie. Spun NU abuzului de putere!

Dana-Maria Preda (București , 2024-03-15)

#45

Aceste condiții sunt inacceptabile și inechitabile față de alte domenii.

Doina Lutic (Iași , 2024-03-15)

#51

Nu sunt de acord cu condițiile minimale impuse de comisia chimie a CNATDCU.

Costel Moldoveanu (Iași , 2024-03-15)

#67

Nu sunt de acord cu aceste criterii care nu respecta libertatea academica (un drept garantat prin legea educatiei nationale in vigoare) si care nu pot asigura o ierarhizare onesta a candidatilor pe un post de concurs dorindu-se astfel manipularea rezultatelor evaluarii de catre comisia de concurs.

Jurca Alina (Bucuresti, 2024-03-15)

#79

E flagrant ca schema domeniului chimie difera mult (in concept si parametri) fata de domenii comparabile, precum fizica, biologie, inginerie chimica, stiinta materialelor.

Fanica Cimpoesu (Bucuresti, 2024-03-16)

#83

Problemele care fundamentează protestul nu sunt noi, survin dintr-un lung șir de absurdități de evaluare iar acest aspect ar trebui să ia sfârșit.

Sabrina Petrisor (București, 2024-03-16)

#90

Propunerile CNATDCU sunt absolut aberante intr-o tara care nu aloca NIMIC pentru cercetare. Intr-o tara unde frecvent apar semne de intrebare privind respectarea deontologiei in atribuirea rarelor resurse din competitiile interne. Intr-o tara unde corpul de cercetatori este ca si inexistent, iar universitatile au dificultati majore in promovarea cercetarii.

Eugen Carasevici (Iasi, 2024-03-16)

#91

Sunt impotriva criteriilor propuse de comisia CHIMIE CNATDCU

Gheorghita Zbancioc (Iasi, 2024-03-16)

#92

Semnez pentru ca eu consider ca sunt discriminatorii comparativ cu (1) susținerea financiara a cercetării in RO; (2) frecventa apelurilor de proiecte naționale si accesul/ sansa limitata la cele internationale a cecetatorilor romani; (3) discreditarea nejustificata a jurnalelor Open Access, când trendul internațional este spre Open Science; (4) lipsa componentei didactice; (5) obstrucționează și condiționează avansarea imediata la profesor după obținerea atestatului de abilitare impunand articole cu doctoranzii (pentru 3 articole Q1, Q2 serioase este nevoie de 3-4 ani de munca in laborator, in cazul in care nu o iei razna si apelezi la "un prieten" ChatGPT; Mai mult din nefericire cred ca legea (nu am reusit sa citesc legea noua) nu prevede re-evaluarea conducătorilor de doctorat pe noile criterii (o buna parte din colegii mei abilitati sau profi (fara abilitare sau cu abilitare sau fara doctoranzi), nu ar putea avansa sau primi titlul de abilitare conform criteriilor aflate in dezbatere publica).

Brindusa-Alina Petre (Iasi, 2024-03-16)

#95

Conditiile propuse pentru comisia de Chimie sunt nerealiste.

Nicoleta Cornei (Iasi, 2024-03-16)

#103

De acord

Ionel Mangalagiu (Iasi, 2024-03-17)

#107

De acord cu colegii.

A. MIHAI (Bucuresti, 2024-03-17)

#108

Propunerea comisiei Cnatdcu este tptal gresita si rauvoitoare

sorin avramescu (Bucuresti, 2024-03-17)

#156

In momente periodice de bilant, constatam - cu stupoare - ca, urmand calea aratata de catre guvernanti in domeniul academic, fie avem calitate, dar nu avem cantitate; fie - vice versa- avem cantitate, dar nu mai avem calitate. Personal, am lucrat in mai multe laboratoare, nu doar din tara, ci si din Spania (Valencia si Barcelona) si, din proprie experienta o spun: ca profesor (asistent, lector, conferentiar sau profesor) nu poti, lucrand de unul singur (asa cum, in mod individual, suntem evaluati), produce - dupa ce ai acumulata experienta, si presupunand ca ai si conditiile necesare - mai mult de un articol bun intr-un an. Daca insa ai si studenti inimosi, e adevarat, se poate mai mult. Din motive economice insa, multi elevi buni din provincie nu au mai venit in ultimul timp la Facultatea de Chimie din Bucuresti, iar modul de finantare pe sistemul studentilor echivalenti aproape ca a produs un colaps. Criteriile prezentate spre consultare publica pot fi, in fel si chip, argumentate (suntem deja familiarizati cu cosmetizari ale unor sentinte juridice care, atunci cand e nevoie, demonstreaza negru pe alb orice), doar ca ele nu servesc nimanui pe termen lung. Ele vor conduce cel putin la o contractie puternica a Facultatii de Chimie din Bucuresti care, alaturi de UBB din Cluj Napoaca, inca mai mentine un standard ridicat in formarea de chimisti, de profesori si de cercetatori in aceasta tara. Este trist ca lucrul acesta se intampla atunci cand la orizont se intrevad si sperante, adica atunci cand penuria de studenti buni din interiorul tarii incepe sa fie acoperita de studenti straini care au inceput deja sa vina aici pentru raportul optim dintre calitatea instruirii pe care o primesc la noi in domeniul Chimiei si investitia facuta de ei (caci, este drept, acesti tineri nu beneficiaza de resurse nelimitate pentru a le investi in educatia lor), ori, si din punctul de vedere al atragerii de studenti straini, Facultatea de Chimie a Universitatii din Bucuresti este la concurenta cu Universitatile de traditie din Occident, incomparabil mai bine finantate.
Ma intreb: oare cui serveste schimbarea deasa a criteriilor de evaluare a cercetarii din mediul academic? Personal, nu semnez petitia pentru mine (ca oricand m-as putea pensiona), ci pentru ca stiu ce grup inimos de profesori tineri are Facultatea de Chimie, profesori care - prin metode absurde de manipulare a vocatiei lor - sunt stanjeniti in menirea lor fireasca, aceea de a forma specialisti de calitate in domeniul Chimiei, prin criteriile lipsite de logica si pasibile in a favoriza arbitrariul evaluarii in loc de predictibilitate, aflate in dezbatere publica in prezent.

Vasile David (Bucuresti, 2024-03-18)

#192

Semnez pentru ca nu sunt de acord cu aceste conditii.

Adina Boldeiu (Bucuresti, 2024-03-20)

#196

Criteriile sunt discriminatorii

Ionel Humelnicu (Iasi, 2024-03-20)

#197

Conditiile sunt inechitabile in raport cu conditiile de la celelalte domenii.

Doina Humelnicu (Iasi, 2024-03-20)

#198

Noile modificari duc la discriminare intre cercetatori si cadrele didactice

Florentina Sergentu (Iasi, 2024-03-20)



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...