Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

dragos_iordache

#65 Iordache Dragoș

2012-06-25 19:09

Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române a confirmat: sintactic, gramatical, sunt bune ambele variante. Semantic, este predicativa. Hai să punem presiune pe minister să nu se facă de râs și să corecteze.

Raspunsuri

Ovidiu Ignat

#353 Re: Iordache Dragoș

2012-06-25 20:28:02

#65: dragos_iordache - Iordache Dragoș

în cazul în care aveti un răspuns scris din partea Institutului Lingvistic „Iorgu Iordan” ar trebui publicat aici să-l vadă toată lumea și eventual trimis Ministerului.

Aura

#817 Re: Iordache Dragoș

2012-06-25 22:03:59

#65: dragos_iordache - Iordache Dragoș

Parerea mea e ca, indiferent de opiniile care mai apar dupa examen, raul a fost facut: copiii au fost pacaliti, stresati cu acest gen de subiect, iar cei vinovati de acest lucru sunt responsabilii din minister care au acceptat o astfel de varianta de subiect, cand stim cu totii ce invatamant avem. Nu cu astfel de capcane ii facem pe copii sa invete limba romana. Unde mai pui ca, daca nu face sectie de filologie, un copil nu mai foloseste niciodata cunostintele necesare rezolvarii acestui tip de subiect. Dupa mine, acest subiect ar trebui anulat, dandu-se punctaj maxim tuturor elevilor. Ce argument aduc? Se poate face departajarea pe baza celorlalte puncte din varianta aleasa. In felul acesta nu ar fi avantajati chiar si cei care au bifat la nimereala varianta b sau c. Eu asta as sustine, decat sa accept ca o propozitie poate fi in acelasi timp si subiectiva si predicativa. Totusi aici nu dam doctorate in gramatica.