Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Quoted post


Musafir

#24

2016-10-21 12:55

Nu trebuie sa va simtiti ofuscati pentru ca avem aceleasi drepturi !!!! Ar trebui sa va ganditi ca , atunci cand mergi sa te angajezi nu mergi ca la supermarket sa te intrebe doua vorbe despre tine , aici iti testeaza cunostintele tale! Nu conteaza daca esti de la medicina sau la sport , conteaza cunostintele pe care tu le ai vis.a.vis de meseria aceasta, iar apoi daca tu corespunzi cerintelor lor te primesc ! Ce e asa greu de inteles ? Ganditi.va numai la faptul daca va vine in om care a fost sportiv de performanta la inot si s.a accidentat la genunchi ! Cum il recuperezi tu pe omul ala in apa daca tu nu ai facut sportul acela? Cum poti tu sa intrii cu el in apa daca nu stii sa inoti? Cum ?? Ganditi.va numai putin ca exista legatura intre sport si kinetoterapie!  Daca vine un om ranit si este sportiv tu care ai terminat medicina cum poti tu sa il faci bine pe acesta? Ii dai un set de exercitii pe care le.ai invatat , omul si.a facut programul de kinetoterapie in spital cu medic dar cand ajunge pe teren nu poate sa joace ! Iar intrebarea vine :de ce nu poate ? Pai nu poate pentru ca in spital nu este ajutat sa isi recapete mobilitatea pentru a juca pentru ca medicul nu a facut sport si nu stie cum sa ii faca un program accesibil legat de sportul ce il practica !! Si asta este raspunsul!ca meseria asta sa evolueze avem nevoie de oameni care au terminat in ambele domenii:sport si medicina pentru a se putea sfatuii nu cum faceti voi sa ne desfintati din spitale! Degeaba faci kineto cu el in spital daca el dupa merge la un kinetoterapeut care are cunostinte de sport!! O sa te considere pe tine asta de la medicina nu tocmai ok si nu o sa fie multumit ! Kinetoterapia este stiinta miscarii oameni buni!!!!Intr.adevar sportul nu este medicina in adevaratul sens al cuvatului dar la sport materiile: volei,baschet s.a.m.d nu sunt sportul propriu-zis , este PROFILAXIE prin acel sport !! Voi vreti ca noi de la sport sa ne ocupam doar de cei care au facut sport! Asta nu se poate! Avem dreptul sa profesam ca voi de la bft pentru ca ATENTIE ,avem ACELEASI cunostinte in ceea ce priveste meseria asta!  Noi invatam aceleasi lucruri ca voi de la bft doar pentru ca facultatea este de sport avem un plus ca sa invatam ce reprezinta fiecare sport in parte si sa ii ajutam si pe sportivi nu doar e cei care au boli ca :avc,hemiplegie,deficiente ale intregului corp,sindroame de tot felul, si multe alte boli! Avem ACEEASI PREGATIRE CA VOI ! Intelegeti odata pentru totdeauna ca sportul cu medicina se imbina perfect din toate punctele de vedere si ca astia de la medicina si cu astia de la sport trebuie sa isi ceara sfaturi unu altuia ca sa faca programele de recuperare cat mai atractive si sa faca oamenii cat mai fericiti, nu sa desconsidere sportul care este un mijloc de profilaxie optim pentru sanatatea omului !

Raspunsuri

BFKT - Bucuresti

#53 Re:

2016-10-23 08:12:15

#24: -  Intr-adevar, cand vorbim de sport, vorbim de PROFILAXIE! Interesanta abordarea ta, cu ideea de colaborare intre Kinetoterapeuti si Fizioterapeuti ... pana la urma, intre noi nu ar trebui sa existe acest razboi!  nu l-am creat noi... exista interese mult mai mari deasupra noastra (in acest joc noi suntem doar pioni pe o tabla de sah).. In final, ce este important este ca cei care vor lucra cu pacientul trebuie sa se formeze intr-o structura universitara medicalizata. Absolventilor de kinetoterapie ar trebui sa li se explice de la inceput de catre structura care ii formeaza ca domeniul lor este cel de PROFILAXIE (deci vorbim de OMUL aparent SANATOS). Iar absolventii Universitatilor de Medicina au competenta in RECUPERAREA OMULUI BOLNAV (asta inseamna pacientul cu DISFUNCTII FIZICE LOCOMOTORII, dar si cu COMORBIDITATI - adica probleme de sanatate/boli asociate, pentru care este nevoie permanent de colaborarea cu medicul specialist de recuperare, care la randul sau colaboreaza cu alti specialisti din alte domenii)... iata motivul pentru care MEDICUL SPECIALIST DE RECUPERARE nu poate fi exclus din ECHIPA - care este esentiala pentru abordarea PACIENTULUI si nu se poate vorbi de AUTONOMIE deplina a FIZIOTERAPEUTULUI/KINETOTERAPEUTULUI cand vorbim de omul bolnav/cu dizabilitati. 

Absolventul de ,,sport"

#70 Re:

2018-01-21 10:05:04

#24: -  

As fi interesat sa aflu de la cel care a terminat la Medicina elementele neurofiziologice ale miscar rii(nu ale sportului).Discutia este falsa din start, pentru ca cei care am absolvit,,sportul" nu folosim ,,voleiul'' in recuperare. Sunt curios daca poti sa-mi descrii cum se formeaza miscarea la nivel cerebral si subcortical , pana la nivelul efectorului,si cam cat timp iti ia ca sa mi le explici tu ,absolventul de Medicina.