Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#234

2015-03-07 11:12

Religia a creat statele Islamice. Si vedem ce se intampla cu ele. Religia a incercat sa franeze civilizatia, si are nevoie de un popor prost si sarac pentru a prospera.

Raspunsuri


Musafir

#235 Re:

2015-03-07 12:21:52

#234: -  

 Cum să creeze o religie state???

Chiar şi ideologiile nu creează o ţară, ci promotorii ideologiei ajung la putere şi o conduc totalitar.

Religia nu este ea însăşi o persoană sau un organ legislativ.

Problema este a oamenilor: cu ce ideologie vin şi o suprapun peste religie, şi foarte important, CÂT DE EDUCAŢI SUNT. Adică, cât de mult au învăţat din cultura lumii, cât şi-au însuşit din alte civilizaţii- european-americană înspecial, sau orientală: dacă măcar le-au înţeles şi RESPECTAT VALORILE!

Că dacă se închid în lumea lor şi nu acceptă alte culturi, credinţe sau spiritualităţi, nu se deosebesc cu nimic de cei care fac aceeaşi alergie la cei care cred in Dumnezeu şi care, bunăoară,  sunt parte dintr-o Biserică anume.

Pentru că extremismul este al celor care nu-i acceptă pe ceilalţi., al celor care acceptă teorii elitiste şi nu le mai pasă de de Dumnezeu,

În numele cărei religii au acţionat cei care au pus la pământ 54,000 de biserici în Rusia Bolşevică şi au deportat zeci de milioane de oameni, din care milioane au murit în condiţii inumane. Holocaust Roşu.

AUD? Erau liber cugetători. 

Ce religie au cei care terorizează, înfometează, extermină în lagărele cele mai cumplite din lume în Coreea de Nord? Nici una. Liber-cugetători. Cu lecţii bine însuşite din tătuca Marx.


Musafir

#236 Re:

2015-03-07 12:27:29

#234: -  

 Ce este religia asta, personaj fantastic, care trăieşte în lume mii sau zeci de mii, şi ia taie şi spânzură, mănâncă popoare pe pâine, se hrăneşte cu sângele lor?

Logica!