Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#227 Re: Re: Re:

2015-03-06 19:39

#225: Pace in suflet - Re: Re:  

 La câtă prostie este în ţara asta, e de mirare că mai existăm

N-ai făcut nici un efort de a înţelege istoria şi mediul politic. Grav. Extrem de grav că nu mai ştim nici istoria recentă a acestui neam. Neam care are o istorie, o cultură, o spiritualitate. Când acestea dispar, devenim o masă aformă, care poate fi manipulată (şi este din plin). Arăţi spre un grup de oameni cu degetul, şi începe violenţa împotriva lor.

În numele LIBERTĂŢII DE OPINIE, comentăm orice cu aer superior, şi aruncăm mizerii în orice şi oricine. E un fel de mahala naţională. Toţi vorbesc, unii sub limita decenţei, despre toate şi tot. Şi ne consumăm timpul şi energia să mai temperăm puţin nu OPINIA, ci violenţa verbală şi urcarea în pom a lui neica-nimeni, care n-a auzit de bun-simţ, de civilizaţie şi de valoarea celor emise.

Că altfel, ştii vorba aceea: un prost aruncă în apă o piatră şi o mie de deştepţi se chinuie s-o scoată.

Că şi borfaşul de pe stradă, când îl prinzi după ce a făcut o groază de rele, tot el urlă şi-ţi dă lecţii...

Că are voie să-şi spună opinia. 

Altfel clamăm sus şi tare să ni se apere libertăţile: NUMAI ALE NOASTRE! 

Mă întreb dacă nu cumva sistemul de educaţie scoate în număr mare analfabeţi patentaţi cu gură mare.

Raspunsuri


Musafir

#246 Re: Re: Re: Re:

2015-03-09 10:25:24

#227: - Re: Re: Re:  

 In primul rand lipsa de educatie pe care o arati se vede dupa cum ai inceput adresarea.

In al doilea rand presupunerile pe care le faci nu au nici un fundament din moment ce nu cunosti nimic despre persoana careia te adresezi.

In al treilea rand daca esti interesat sa iesim din sfera anonimatului sub a carei protectie se pare ca avem curajul sa fim cat de nesimtiti dorim, chiar sub o forma aproape subtila (ca mai mult se pare ca nu se poate, ca nu are de unde), te invit sa stabilim o intalnire pentru a putea dezbate in timp real cultura de care se pare ca dispui din plin. Daca nu, invata intai sa te adresezi cuiva intr-un mod in care ai pretentia sa fi tratat.

Asa de viteji ati fost de-a lungul veacurilor ascunsi sub o denumitre sau alta in timp ce "prostimea" lupta in razboaie pentru apararea tarii, a semenilor si a ceea ce avem in momentul de fata.