scrisoare deschisa domnului ministru al educatiei nationale

Quoted post

Adrian Năstase

#13 Re: Re:

2014-12-06 18:18

#3: Catalina Cocan - Re:  

Oră interconfesională nu este același lucru cu Istoria religiilor.

Fiecare confesiune își poate organiza "ora de religie" după cum dorește, în lăcașul de cult propriu. Învățământul de stat trebuie să fie laic, religia nu are ce căuta în școală.

Educarea caracterului nu are nicio legătură cu religia. Credeți cumva că ateii sunt lipsiți de caracter?

Din păcate, faptul că ați introdus (într-un mod artificial) și punctul 2 în petiția dumneavoastră mă împiedică să o semnez.

Raspunsuri

Catalina Cocan

#16 Re: Re: Re:

2014-12-07 06:57:22

#13: Adrian Năstase - Re: Re:  

 Stimate domnule Nastase,

Departe de mine sa consider ateii lipsiti de caracter. Cunosc si imi sunt dragi oameni care nu imi impartasesc credinta.

Considerati punctul 2 ca fiind artificial. In relatie cu ce? Cat de bine ma puteti cunoaste dupa lectura unor randuri scrise de mine, pentru a putea spune ca cer un anumit lucru in mod artificial?

In devenirea mea personala si profesionala, raportarea la Divinitate (din religia ortodoxa, daca va intereseaza si acest amanunt care nu garanteaza, insa, nimic despre mine, ca persoana) a avut o contributie covarsitoare. Si da, cred ca religia in scoli este necesara pentru a nu ramane corigenti la un palier de cultura esential. Va rog sa remarcati ca, mai sus, am spus cultura, nu credinta.

Da, daca as fi tinut partea vreunei confesiuni, ar fi fost o scrisoare cu teza pe care ati fi avut dreptul de a o infiera drept artficiala. In acest context, insa, va rog sa va recalculati perspectiva.

Va multumesc.