Petiţie pentru reintroducerea probei de latină la bacalaureat

Quoted post

Lupus in fabula

#74 De ce ne mai miram?

2014-05-14 08:15

Nu exista nicio scuza pentru afisarea unui titlu zgariind privirea celor care-l citesc. Solutiile ar fi fost usor de gasit: "bac" in loc de "bacalaure", "probei de latina" in loc de "probei de limba latina", etc.

Invocarea constrangerilor legate de formatul electronic al paginii se incadreaza perfect in patternul general al justificarilor aduse post factum oricarei masuri arbitrare si evident gresite, de tipul celei care motiveaza insasi aceasta, atat de necesara si laudabila, petitie. (Doar tipul de constrangeri ar fi diferit in acel caz.)

Multumesc!

Raspunsuri

Ioana Munteanu
Autorul acestei petitii

#75 Re: De ce ne mai miram?

2014-05-14 08:51:56

#74: Lupus in fabula - De ce ne mai miram?

Dacă "nu există nicio scuză"... să nu fim scuzaţi, domnule/doamnă "Lupus in fabula"!

 

(Pentru o mai completă informare a dumneavoastră, adaug totuşi că am dorit în mod deosebit să evităm prea familiarul "bac" [care mie personal îmi "zgîrie privirea"], precum şi forma mai puţin protocolară "probei de latină". Dar aveţi dreptate: dacă am greşit, unde îmi stă capul, îmi vor sta picioarele...)

Mulţumesc şi eu!

P.S. Pînă la tăierea capului, am optat pentru modificarea (tîrzie) a titlului, pentru ca atenţia cititorilor petiţiei să nu mai fie deviată de problemele formale, care, ce e drept, nu sînt lipsite de importanţă.