Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic

Vlad Avrigeanu
Musafir

/ #185

2012-06-21 08:26

1. In calitate de posesor al unei diplome de doctor in stiinte obtinuta anterior anului 1990, respectiv in 1980, sustin extinderea verificarii tezelor de doctorat si anterior termenului propus in petitie.
2. De asemenea sustin extinderea acestei verificari la nivelul conducatorilor de doctorat, prin initierea imediata a actiunii prevazuta in Legea nr. 1/2011 (Legea educatiei nationale, MO nr. 18/10.01.2011, pp. 1-63): "Art. 170.-(4) Conducătorii de doctorat sunt evaluați o dată la 5 ani. Procedurile de evaluare sunt stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, la propunerea CNATDCU." Astfel se va evita existenta a unor conducatori de doctorat fara calltati minime, care valideaza in continuare teze de doctorat la acelasi nivel.
3. Sustin ca evaluarea propusa mai sus sa fie realizata prin simpla si rapida verificare a indeplinirii conditiilor minime stabilite de catre fiecare comisie a CNATDCU, urmand ca intreaga procedura de abilitare sa se desfasoare ulterior. Pana la 'incoronarea' cu titlul de "abilitat" se impune curatarea cat mai rapida a locului de sursele a noi deseuri stiintifice.