TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR

Sara

/ #114

2023-02-09 08:58

Colegiul psihologilor a mai pierdut un drept de autorizare a cabinetelor psihologice pe psihologia transporturilor din 2019,  altul decat cel de autorizare pe siguranta transporturilor.

ORDINUL Nr. 513 din 14.02.2019 privind stabilirea condiţiilor de efectuare a evaluării psihologice a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere auto, adăugarea de noi categorii şi, in cazul obţinerii unui nou permis de conducere auto anulat, pentru autovehicule, tractoare agricole sau forestiere și tramvaie, autorizarea şi aplicarea sancțiunilor administrative de suspendare sau retragere a certificatului de autorizare, în cazul constatării nerespectării criteriilor și condițiilor privind acordarea acestuia, precum și tarifele pentru eliberarea autorizației în vederea realizării evaluării psihologice specifice obținerii permisului de conducere auto și vizarea anuală a acesteia.

Unii din cei raspunzatori pentru ca s-a ajuns situatie s-au autoreales si ocupa functii in Colegiu.

Intrucat cadrul legislativ actual permite MT va mai face si alte modificari legislative pentru psihologii din transporturi.