TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR

Bodescu Gianina

/ #67

2023-02-07 15:15

COMISIA DE PSIHOLOGIE CLINICĂ ŞI PSIHOTERAPIE- Proceduri de atestare, acreditare si certificare.

Legislatie psihoterapie

 

        I. PREZENTARE GENERALA 

 Art. 1. a. Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie (Comisia Clinica) a Colegiului Psihologilor din Romania (CPR) stabileste procedurile de atestare pentru urmatoarele specialitati profesionale:

-   psihologie clinica;

-   consiliere psihologica;

-    psihoterapie.

b. Exercitarea acestor specialitati profesionale se desfasoara in sectorul privat, in regim salarial, sau independent, cu drept de libera practica, potrivit legii nr. 213 din 27.05.2004, publicata in Monitorul Oficial din 1 iunie 2004.

c. In cadrul specific al psihoterapiei si in acord cu regulamentele internationale in domeniu, absolventii facultatilor de medicina (medici psihiatri), asistenta sociala, filozofie, pedagogie si teologie pot dobandi competenta in psihoterapie in conditiile completarii studiilor universitare cu un pachet de discipline universitare de specialitate specificate in prezentul Regulament si a formarii conform cerintelor stipulate in prezentul Regulament. Competenta astfel obtinuta asigura toate drepturile cu exceptia consilierii psihologice si a testarii psihologice care depaseste  cadrul formei specifice de psihoterapie in care a dobandit competenta.

 

II. PSIHOLOGIE CLINICĂ

Art. 3. Se recunosc trei trepte (niveluri) de specializare in psihologia clinica:

-    Psiholog practicant in psihologie clinica;

-    Psiholog specialist in psihologie clinica;

-    Psiholog principal in psihologie clinica.