TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR


Musafir

/ #65

2023-02-07 15:02

ACHIZIȚIA TESTELOR “CU LICENȚĂ” DEZVĂLUIE O MARE VULNERABILITATE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ
Un tânăr psiholog îmi prezinta ieri degringolada escrocilor care vând “licențe comerciale pentru teste”, schițând totodată profilul unor psihopați.
Chiar dacă psihologii cu experiență au rezerve mari în ceea ce privește testele cu licență, comercializate de către afaceriștii/profitorii psihologiei, mulți tineri cad în capcana acestor speculanți, deoarece se simt nesiguri în activitatea lor profesională. De fapt, în multe facultăți studenții sunt pregătiți să nu știe nimic, tocmai pentru a deveni clienții celor atotștiutori.
De multe ori, vânzătorii acestor produse comerciale nevalidate și neetalonate sunt chiar profesorii din facultate, care îi selectează și îi folosesc pe studenți pentru traduceri sau pentru alte servicii decât cele didactice, în folosul lor. Aceștia îi direcționează în final către achiziții de licențe comerciale, transmițându-le și sentimentul de neîncredere în propriile lor competențe profesionale și în testele psihologice pentru care nu este nevoie să achiți prețul unei licențe comerciale.
Această dihotomie a început să fie cultivată concomitent cu închiderea sau abandonarea testotecilor universităților și este motivată doar de interesele financiare ale unor escroci, care se ascund în spatele titlului de universitar.
Afaceriștii le speculează și le cultivă psihologilor, încă de pe băncile facultății, această vulnerabilitate, panaceul pentru obținerea încrederii profesionale fiind mereu același, “licența testului”! Până și un copil poate înțelege că înghețata făcută în casă este mai bună și mai sănătoasă decât înghețata dintr-o reclamă comercială.
În ultimii ani, afaceriștii unversitari au prins curaj, promovând produsele comerciale la vedere, în cadrul unor evenimente mari/conferințe ale psihologilor.
Boala licențelor a cuprins toată bresla, așa că s-a transformat într-o cangrenă, cangrena psihologiei românești.
Intrarea în profesie seamănă cu mersul la vrăjitoare, psihologii care vor recunoaștere, preferă să plătească prețul testelor în schimbul acceptării în breaslă și, odată ce plătesc, devin mai pregătiți și scapă ca prin minune de teama și de nesiguranța profesională.
Profesorii testelor vând de fapt o taxă de protecție, o iluzie, bazată pe relații academice și o încredere oarbă în sistem. Ei cunosc faptul că mulți studenți și tineri absolvenți sunt rezervaţi sau chiar timizi în context profesional, de aceea sugerează că prin achiziția licențelor se dobândește și contextul relaţional, dar și competența profesională vândută de profesor. În realitate, cumpărarea acestor teste neadecvate practicării profesiei echivalează cu rămânerea într-o stare de dependență profesională continuă, îndepărtându-i pe cei vulnerabili și mai mult de perspectiva maturizării profesionale.
De cele mai multe ori, rezultatele profesionale obținute în urma utilizării acestor produse surogat sunt eronate și au fost contestate în instanță, reclamanții câștigând în dauna celor creduli, însă escrocii nu se arată deloc afectați, deoarece afacerea testelor are mușterii.
De altfel, cei mai mulți intuiesc sau realizează pe parcurs, cunoscându-i pe impostori în afara acestor scene de teatru absurd, că au de-a face doar cu niște profitori ai unor platforme de autoritate și promovare, oportuniștii unui sistem de privilegii universitare.
Profesorii testelor cu licență au atins apogeul incompetenței și imposturii lor, ajungând să se simtă indispensabili, dar nu numai în sistemul universitar, ci și în profesie.
Psihopatia lor este demonstrată de faptul că impun psihologilor să fie rezervați în a deschide o conversaţie despre testele cu licență, sugerându-le că în cazul unei atitudini indezirabile sistemului ar putea să nu se mai simtă în largul lor într-un anumit context universitar, profesional sau chiar social.
Mafia universitară a testelor bate puternic la poarta profesiei de psiholog! Deschideți?
DESCHIDE-ȚI MINTEA!