Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #304

2017-10-17 08:39

https://radioromaniacultural.ro/sunt-destept dar ma tratez ce mai fac copiii supradotati/

sau cum psihologii romani dubleaza artificial procentul desteptilor pentru -a se- si -a ne- ameti cu apa chioara:

,,Conform psihologilor români, procentul celor aflaţi în topul curbei Gauss se apropie de 4% (vs. 2% la nivel mondial) din totalul populației.,,

Aritmetic 2% dintr-o populatie de 20 mil. de locuitori inseamna 400.000 de persoane supradotate. Ai scoate oricand si oriunde in fata, evidenta, laudand rezultatele obtinute doar de o parte din acesti 400.000 de supradotati e foarte usor, convingator si ametitor. Daca mass media prin reclame si invatamantul romanesc  prin continutul programei scolare si comportamentele educatorilor, invatatorilor, profesorilor se raporteaza doar la acesti 2% atunci cum ramane cu ceilalti, restul de 98% -19, 6 milioane din totalul populatiei? Care vor fi calificativele acordate de invatamantul romanesc celor 98% persoane ce nu sunt supradotate prin raportare la cei 2% persoane supradotate. Cu siguranta calificativele acordate celor 98% elevi, studenti, vor fi slabe astfel ca scoala romaneasca nu va fi in masura sa ii stimuleze, incurajeze, sa le scoata in evidenta abilitatile personale, sa ii faca multumiti si fericiti. Rezultatele sistemului de invatamant ce se raporteaza doar la 2% din populatia totala a Romaniei  se vad in jurul nostru. 

Tot mai des se concretizeaza impresia ca, anumitor romani ajunsi in functii de decizie in sistemul educational le place sa se autoamageasca si sa ne amageasca, vehiculand convingeri proprii, cum ca romanul ar fi  de doua ori mai destept decat altii, fie occidentali, orientali, etc. motiv pentru care ar trebui sa fim mandri. Doar ca mandria si autoamagirea ce ascund minciuni sunt pacate capitale ce se opun dezvoltarii oriunde in lume.