Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #240

2017-03-22 14:28

BURSA 20.03.2017

DRAGOŞ ILIESCU:

"Alegerile de la conducerea Consiliului Psihologilor din România sunt furate cu grosolănie"

,,Nemulţumirile breslei întregi sunt imense şi nu vreau să le enumăr aici. Nemulţumirile punctuale care au izbucnit acum se referă la procesul de alegeri.

Ne confruntăm aşadar cu refuzul de a îndeplini sarcinile de serviciu, cu o preluare abuzivă a structurilor alese de către angajaţii tehnici.

Nemulţumirile au izbucnit abia acum în spaţiul public, pentru că acum suspectăm că se fură alegerile... evident că multe alte nemulţumiri mocnesc de mult timp, dar toată lumea avea o aşteptare rezonabilă că aceşti oameni vor pleca la alegeri, pentru că la nivelul de încredere de maxim 5% pe care îl mai au în profesie, nu au cum câştiga alegerile. Din păcate însă, observând că nu au cum câştiga democratic, au decis să încerce să câştige prin abuz şi intimidare.

Evident, el(ILS) se află într-un conflict de interese: nu doar candidează fără a avea dreptul, ci este fix omul care exclude contracandidaţii de pe buletinele de vot.

Da, actuala conducere abuzează de poziţia ei.

Dar nu doar asta - abuzează de poziţia lor pentru a face presiuni asupra preşedinţilor de filiale: mai multor preşedinţi de filiale care au refuzat să facă alegerile în condiţiile acestea ilegale li s-au retras drepturi pe care preşedintele nu le poate retrage

Există şi alte nereguli: de exemplu dispoziţii antedatate - inclusiv cele publicate în Monitorul Oficial.    

Pur şi simplu, nu concep să piardă şi utilizează întreaga putere pe care le-o dă aparatul administrativ, pentru a intimida, falsifica şi în general a fura alegerile.

La acest moment, alegerile au devenit o glumă.

Au stat la cârma Colegiului timp de 12 ani, exact aceiaşi oameni: actualul preşedinte, actualul director general şi actualul director executiv. Aceşti 3 oameni guvernează de 12 ani, doar ei, fără prea mult control extern. Nu ştiu multe lucruri care după aceşti 12 ani să meargă fără sincope şi nemulţumiri. În schimb sunt zeci de lucruri care nu merg."