SA STOPAM REABILITAREA FORTATA CU POLISTIREN


Musafir

/ #42 Re: Re: Nimic nu este gratis, tot ce este gratis este foarte scump !

2016-02-12 21:35

#41: - Re: Nimic nu este gratis, tot ce este gratis este foarte scump ! 

 citat : "Conform inginerului constructor Mathias Baumann, locuitorii cladirilor izolate cu polistiren, odata cu trecerea timpului, sunt fortati sa se lupte cu umiditatea, cheltuind din ce in ce mai multi bani cu incalzirea, in comparatie cu locuitorii cladirilor neizolate.
Specialistii germani considera ca beneficiul economic al izolatiei termice este discutabil. In Germania, o expertiza a Organizatiei Asociatiilor de Proprietari arata ca o investitie de 4.250 euro, care ii revine unui proprietar de apartament, ii va aduce o economie anuala la intretinere de... 9,80 euro.
In concluzie, cei care critica polistirenul ne sfatuiesc sa cautam materiale cu permeabilitate capilara si densitate mare. Din pacate, acestea sun mult prea scumpe, depasind 120 euro pe metru patrat fata de 60-80 euro cat costa cele de slaba calitate, la nivel european.
Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren."

Foamea de inavutire va ia mintile. Pentru a nu intra in discutii ridicole cu "inginerii", cititi sau recititi basmele romanesti, sunt pline de cugetari intelepte.