MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE


Musafir

/ #995

2015-06-16 14:04

Pentru reducerea corupției din justiție, pentru eliminarea judecătorilor corupți ei trebuie responsabilizați nu numai pentru ERORI. Eroare înseamnă ceva făcut greșit fără să vrei. În justiția din România se fac răsturnări de dreptate cu bună știință și contra cost.
Adică se întâmplă acte de corupție la nivel mare și pe sume colosale.

Judecătorii furnizează societății serviciul public de administrare a dreptății. Și datorează societății obligația moralității în aplicarea legii fără părtinire. Dar această administrare, fără niciun control, a dus si duce la abuzuri și la tranzacționarea actului de a face dreptate. Multitudinea de exemple confirmă ce spun eu.

De aceea trebuie găsită o modalitate de control. De exemplu, anual, prin tragere la sorți, să se verifice un număr de dosare, 100, 200; 300. De către o curte de judecători fără pată. Eventual asistată de jurați. Acolo unde se constată incompetență sau încălcarea flagrantă a legii, judecătorii respectivi să fie excluși din magistratură. Dacă se constată, pe bază de probe, că au premeditat încălcarea legiii să fie și judecați. Nu mai putem tolera arbitrariul și abuzurile din justiție.
Astfel principiul potrivit frica păzește pepenii îi va face responsabili. Nu se mai poate tolera să se joace cu viețile oamenilor și să nu răspundă pentru aceasta. Dacă ei consideră că nu pot face față exigenței de a aplica legea în mod corect să nu intre în magistratură sau să plece dintr-o astfel de funcție extrem de importantă pentru societate.
Dacă justiție corectă nu e corupția sufocă societatea !